Προβλήματα και λύσεις συσσώρευσης σκληρού νερού • Southlantic

0
Προβλήματα και λύσεις συσσώρευσης σκληρού νερού • Southlantic

«Σκληρό» νερό είναι ο όρος που δίνεται στο νερό που έχει υψηλά επίπεδα διαφόρων μετάλλων σε αυτό. Τέτοια μέταλλα περιλαμβάνουν διττανθρακικά και θειικά άλατα ασβεστίου ή μαγνησίου. Ορισμένα ορυκτά είναι αρκετά φυσιολογικά για τα υπόγεια ύδατα, αλλά όταν αυτά τα ορυκτά υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των οικιακών συσκευών.

Τι προκαλεί τη συσσώρευση σκληρού νερού;

Το σκληρό νερό δημιουργείται όταν τα υπόγεια ύδατα φιλτράρουν μέσα από κοιτάσματα ορυκτών στο δρόμο τους προς τα πηγάδια και τις δεξαμενές νερού της πόλης. Υπόγεια νερά που περνά μέσα από ασβεστόλιθο, γύψο ή κιμωλίαγια παράδειγμα, γίνεται σκληρό παρά μαλακό.

Η συσσώρευση σκληρού νερού σχηματίζεται όταν ένα νοικοκυριό χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά νερού μέσα στο σπίτι και το εν λόγω νερό έχει ήδη συγκεντρώσει υψηλά επίπεδα περιεκτικότητας σε μεταλλικά στοιχεία.

Επειδή τα ορυκτά είναι ουσιαστικά μικροσκοπικά κομμάτια ιζήματος, το τρεχούμενο σκληρό νερό μέσα από τους σωλήνες και τις συσκευές ενός σπιτιού μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία κοιτασμάτων ορυκτών κατά μήκος των γραμμών νερού. Τα ορυκτά μπορεί να φράξουν αργά τους σωλήνες νερού, τις συσκευές και τις βρύσες.

Ποια είναι τα προβλήματα συσσώρευσης σκληρού νερού;

Το σκληρό νερό μπορεί να μην είναι εύκολο να εντοπιστεί αμέσως, αλλά εάν παρατηρήσετε τα ακόλουθα προβλήματα στο σπίτι σαςίσως μπορέσετε να συμπεράνετε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα σκληρού νερού.

  • Συσσώρευση ορυκτών γύρω από βρύσες
  • Αργή έκπλυση τουαλέτας
  • Υπολείμματα σε μπανιέρες και ντους
  • Αργή αποστράγγιση νεροχύτη
  • Απουσία αφρού σε σαπούνια και σαμπουάν

Επιπλέον, η μη διαχειριζόμενη συσσώρευση σκληρού νερού μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής πολλών οικιακών συσκευών που χρησιμοποιούν νερό. Για παράδειγμα, οι θερμοσίφωνες, τα πλυντήρια ρούχων και οι μονάδες πλυντηρίου πιάτων μπορεί να αρχίσουν να αποτυγχάνουν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, εάν η συσσώρευση σκληρού νερού έχει γίνει πρόβλημα.

Το να κάνετε μπάνια και ντους ή απλά το πλύσιμο των χεριών σας με σκληρό νερό μπορεί να οδηγήσει στο να έχει ξηρό δέρμα με φαγούρα σε τακτική βάση.

Λύσεις Συσσώρευσης Σκληρού Νερού

Εάν έχετε παρατηρήσει σημάδια συσσώρευσης σκληρού νερού στο σπίτι σας, πιθανότατα αναζητάτε μια γρήγορη και εύκολη λύση για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Απαλλαγείτε από τα αισθητικά εφέ Το σκληρό νερό μπορεί να είναι απλό όταν χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα οικιακού καθαρισμού. Ωστόσο, η οπτική συσσώρευση σκληρού νερού είναι μόνο ένα μέρος του ζητήματος.

Για να απαλλαγείτε οριστικά από το σκληρό νερό στο σπίτι σας, είναι ωφέλιμο να εξετάσετε τα συστήματα αποσκλήρυνσης του νερού. Ένας αποσκληρυντής νερού αποτρέπει τη συσσώρευση σκληρού νερού στους σωλήνες, το κρατά έξω από την παροχή νερού του σπιτιού σας, διατηρεί τα ρούχα και τα πιάτα στην καλύτερη εμφάνιση και βελτιώνει τη γεύση του πόσιμου νερού.

Επιπλέον, ένας αποσκληρυντής νερού μπορεί να σώσει σημαντικά τους ιδιοκτήτες σπιτιού όταν πρόκειται για την αντικατάσταση κατεστραμμένων ή κατεστραμμένων συσκευών. Ένας αποσκληρυντής νερού μπορεί επίσης να μειώσει το κόστος θέρμανσης του νερού και να βελτιώσει τη λειτουργία των σαπουνιών και των σαμπουάν.

Εάν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε τις επιλογές σας όσον αφορά τις λύσεις συσσώρευσης σκληρού νερού, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας. Southlantic είναι η πηγή σας για τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες επεξεργασίας νερού που είναι διαθέσιμες σήμερα. Επικοινωνήστε μαζί μας όσο το δυνατόν συντομότερα.

Schreibe einen Kommentar