Πρακτικές συμβουλές: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας με τη διαδικτυακή μάθηση

0
Πρακτικές συμβουλές: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας με τη διαδικτυακή μάθηση

Η εποχή της διαδικτυακής μάθησης πλησιάζει, ή τουλάχιστον αυτό είναι περιοδικό Forbes έχει να πει. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κλάδος της ηλεκτρονικής μάθησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Ωστόσο, καθώς η μάθηση προχωρά γρήγορα, μπορεί να είναι για το παιδί σας να συνεχίσει. Καθώς τα σχολεία επιλέγουν νεότερη τεχνολογία και λογισμικό κάθε φορά, εναπόκειται στους γονείς να συμβαδίσουν με την κούρσα των αρουραίων.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας με τη διαδικτυακή μάθηση

Ευτυχώς, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να παραμείνετε σε ρυθμό, αλλά και να είστε επικεφαλής του πακέτου.

1. Καταγράψτε μαθήματα για μετέπειτα επανεξέταση

Επί του παρόντος, πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης είναι τα πιο δημοφιλή για διαδικτυακή μάθηση. Αυτές οι εφαρμογές αυξάνουν την προσβασιμότητα, επιτρέποντας στο παιδί σας να μαθαίνει από την άνεση του σπιτιού. Οι δάσκαλοι μπορούν να αλληλεπιδρούν και να στέλνουν μαθήματα στους μαθητές τους μέσω αυτών των εφαρμογών.

Ωστόσο, παρά αυτές τις ανέσεις, θα υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σε αυτές τις εφαρμογές. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων των 40 έως 50 λεπτών, κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά σε κάθε ερώτημα και ερώτηση για κάθε μαθητή. Επιπλέον, οι αδύναμες συνδέσεις, οι στατικές και άλλα μπορεί να επηρεάσουν τα μαθήματα. Τα παιδιά μπορεί επίσης να χάσουν τη συγκέντρωση τους βλέποντας έναν δάσκαλο στην οθόνη για παρατεταμένες περιόδους.

Για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δωρεάν συσκευή εγγραφής βίντεο για να καταγράψετε την τάξη του παιδιού σας. Με αυτό το αντίγραφο ασφαλείας, μπορούν να επιστρέψουν και να ελέγξουν οποιοδήποτε μάθημα. Για να ξεκαθαρίσουν οποιαδήποτε σύγχυση, μπορούν απλώς να ξαναδούν τα συγκεκριμένα μέρη του ηχογραφημένου μαθήματος.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε άλλα απομακρυσμένα εργαλεία πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισυνάψετε το Google Drive στον λογαριασμό Google Meet για να προσφέρετε 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Οι γονείς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αποθηκεύσουν ηχογραφημένα μαθήματα, σημαντικά βίντεο εκμάθησης και πολλά άλλα. Χρησιμοποιώντας τα αναγνωριστικά σύνδεσης, αυτά είναι προσβάσιμα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το Zoom έχει επίσης αρκετές δυνατότητες που στοχεύουν στη βελτίωση της συμμετοχής των μαθητών. Οι γονείς μπορούν να διαβάσουν για λειτουργίες όπως οι άμεσες συνομιλίες, οι πολλαπλές ομαδικές συνδέσεις, ακόμη και τα premium σχέδια για τη βελτίωση της μάθησης του παιδιού τους. Η χρήση αυτών των εργαλείων μπορεί να βοηθήσει την διαδικτυακή τους εμπειρία μάθησης, καθώς βελτιώνουν την προσβασιμότητα δασκάλου-μαθητή.

2. Χρησιμοποιήστε πρακτικές επιδείξεις όπου είναι δυνατόν

Για καλύτερη μάθηση, οι γονείς μπορούν να αναπαραστήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα με επιδείξεις στο σπίτι. Για παράδειγμα, για ένα μάθημα χημείας, μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας ένα φιλικό προς τα παιδιά εργαστήριο στο σπίτι για να δοκιμάσει μερικά από τα πειράματα. Αυτά τα κόλπα σίγουρα θα κάνουν τα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα.

Επιπλέον, α Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon δηλώνει μάλιστα ότι τα παιδιά μαθαίνουν πιο γρήγορα μέσα από πρακτικά μαθήματα. Έτσι, ένα σετ χημείας ή φυσικής στο σπίτι μπορεί να τους βοηθήσει να θυμούνται τα μαθήματά τους καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αυτά τα κιτ, μπορούν να δοκιμάσουν τις θεωρίες τους και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Για τους νεότερους μαθητές, μπορείτε να επιλέξετε εικονογραφήσεις ή εκπαιδευτικά παιχνίδια για να τους κάνετε να ασχοληθούν με τα μαθήματά τους. Τα δομικά στοιχεία, τα παιχνίδια αλφαβήτου και πολλά άλλα μπορούν να βελτιώσουν την εστίαση και να δημιουργήσουν καλύτερη απομνημόνευση με την πάροδο του χρόνου. Εναπόκειται στους γονείς να βοηθήσουν το παιδί να θυμάται μόλις τελειώσει το διαδικτυακό μάθημα. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στο να μάθει το παιδί να θυμάται τις σημειώσεις και τα θέματά του.

Η χρήση διαδραστικών παιχνιδιών και καρτών flash μπορεί επίσης να κρατήσει τα μαθήματα διασκεδαστικά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε λιγότερο επίσημο περιβάλλον για να προετοιμάσετε το παιδί σας για δοκιμές και αξιολογήσεις. Για πιο προχωρημένους βαθμούς, άλλα μέσα, όπως ταινίες ή ηχητικά βιβλία μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των διαδικτυακών τους μαθημάτων.

3. Εφαρμόστε διάφορα μέσα για τη διδασκαλία

Η μάθηση δεν χρειάζεται να βασίζεται μόνο σε βιβλία. Η έρευνα δείχνει ότι η οπτική διδασκαλία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν γρηγορότερα δεξιότητες σκέψης υψηλότερης τάξης. Αυτές οι στρατηγικές έχουν μεγαλύτερη επίδραση και κάνουν τα μαθήματα να «κολλάνε» πιο γρήγορα στη μνήμη τους.

Έτσι, αντί να εμμένετε στις δοκιμασμένες και κουρασμένες μεθόδους, μπορείτε να ανανεώσετε το στυλ μάθησης του παιδιού σας. Τα εκπαιδευτικά βίντεο είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ξεκινήσετε – έχουν τεράστιες δυνατότητες, συνδυάζοντας οπτικές και ακουστικές πτυχές.

Η ακουστική και η οπτική αίσθηση αποτελούν σημαντικό μέρος της ανθρώπινης αντίληψης, ο συνδυασμός τους καθιστά πιο αποτελεσματικούς στη μετάδοση μηνυμάτων στον εγκέφαλο. Ένας μέσος άνθρωπος θα θυμάται περισσότερο από το 95% ενός βίντεο αλλά μόνο το 10% του γραπτού κειμένου που διάβασε τελευταία.

Για να βελτιώσετε τη μάθηση του παιδιού σας, μπορείτε έτσι να στραφείτε στα οπτικά μέσα. Πλατφόρμες όπως το YouTube Player for Education προσφέρουν έναν έξυπνο και εύκολο τρόπο στους γονείς να κάνουν τα παιδιά τους να μάθουν. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργείται μαζί με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Purdue University και η EdTech.

Τα προγράμματα όπως αυτά, που δημιουργήθηκαν για την προώθηση του γραμματισμού παγκοσμίως, οδηγούν τη μάθηση στο επόμενο επίπεδο. Σε αυτούς τους ιστότοπους, το παιδί σας έχει πρόσβαση σε διαδραστικά μαθήματα μαζί με περιεχόμενο βίντεο.

Διαδραστικές διαδικτυακές συνεδρίες

Σε ένα τυπικό περιβάλλον τάξης, ένας μόνο δάσκαλος δεν μπορεί να επικεντρωθεί σε όλους τους μαθητές. Ωστόσο, λόγω αυτών των αλγορίθμων, κάθε χρήστης στην πλατφόρμα θα έχει πρόσβαση σε δωρεάν διαδραστικές συνεδρίες. Από κουίζ μέχρι παζλ, οι επιλογές σε αυτά είναι τεράστιες.

Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες για να δοκιμάσουν τη μάθησή τους. Δεδομένου ότι αυτές οι διαδραστικές συνεδρίες βασίζονται συνήθως στο πρόσφατο μάθημα βίντεο, βοηθά επίσης τους μαθητές να κατανοήσουν τα θέματα πιο διεξοδικά. Ο συνδυασμός οπτικών μέσων και διαδραστικών προγραμμάτων προσφέρει μια ατομική εμπειρία μάθησης που οι συμβατικές μέθοδοι διδασκαλίας δεν μπορούν να ταιριάξουν.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε τα μέσα διδασκαλίας σας, θα πρέπει να βρείτε μια πλατφόρμα χωρίς διαφημίσεις, προωθήσεις ή συνδέσμους που αποσπούν την προσοχή. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη συγκέντρωση του παιδιού και να το κάνουν να χάσει την εστίασή του.

Συμπέρασμα: Προσφέρετε διαλείμματα για επαναφόρτιση

Όσο σημαντική και αν είναι η μάθηση, το να αφήνουμε τα παιδιά ανάμεσα στα μαθήματα είναι εξίσου απαραίτητο. Από τα διαλείμματα για σνακ έως τους σύντομους υπνάκους, κάποιος ελεύθερος χρόνος μεταξύ των συνεχόμενων μαθημάτων μπορεί να τους αναζωογονήσει. Επιπλέον, μπορεί να δοθεί στα παιδιά μια δημιουργική διέξοδος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – το σχέδιο ή η ζωγραφική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα κάνετε να εστιάσουν εκ νέου.

Αυτά τα διαλείμματα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνουν τη μάθηση. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016, το διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων συνδέθηκε με μειωμένο στρες και αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία/παραγωγικότητα στα παιδιά.

Αποκάλυψη: Αυτή είναι μια επιλεγμένη ανάρτηση.

Schreibe einen Kommentar