Πολλαπλασιασμός φυτών εσωτερικού χώρου από μοσχεύματα στελέχους

0

Χρήση LECA

LECA, ή Το ελαφρύ διογκωμένο αδρανή αργίλου, είναι μια καλή εναλλακτική στη χρήση απλώς νερού, καθώς τα βότσαλα θα σταθεροποιήσουν το φυτό, θα προσφέρουν περισσότερο οξυγόνο στα μοσχεύματα σας και θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν χωρίς να εκτεθούν στο φως, έτσι ώστε η μετάβαση στο έδαφος να είναι ευκολότερη.

Πριν από τη χρήση, ξεπλύνετε το LECA πολύ καλά πολλές φορές σε ένα σουρωτήρι έξω ή σε έναν κουβά, καθώς η λάσπη μπορεί να φράξει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις εσωτερικού χώρου. Αφού ξεπλυθεί το LECA, θα πρέπει να μουλιάσει σε νερό όλη τη νύχτα. Όταν το LECA σας τελειώσει το μούλιασμα, αdd τουλάχιστον μία ή δύο ίντσες LECA σε γυάλινο δοχείο. Τοποθετήστε το κόψιμο του στελέχους σας στο δοχείο και γεμίστε το γύρω του με περισσότερο LECA, σε απόσταση 1 ίντσας από την κορυφή του δοχείου. Στη συνέχεια, προσθέστε νερό στο δοχείο για να φτάσει περίπου μια ίντσα από την κορυφή του LECA.

Παρακολουθήστε τη στάθμη του νερού καθώς θα πέσει με την πάροδο του χρόνου λόγω της εξάτμισης. Το LECA θα απομακρύνει νερό μέχρι τους κόμβους, εφόσον υπάρχει νερό στη βάση του δοχείου, έτσι με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να αφήσετε τη στάθμη του νερού να μειωθεί, αλλά ποτέ να μην αφήσετε όλο το νερό να εξατμιστεί. Μπορείτε να αφαιρείτε απαλά το κόψιμο σε εβδομαδιαία διαστήματα για να ελέγξετε για ανάπτυξη. Μην επιχειρήσετε να αφαιρέσετε το LECA από τις ρίζες του φυτού σας.

Το LECA είναι επαναχρησιμοποιήσιμο, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολλαπλά μοσχεύματα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει καλά και ξεπλύνετε πριν από τη δεύτερη χρήση.

Schreibe einen Kommentar