Ποιος είναι επιλέξιμος για το σχέδιο του Μπάιντεν για την επέκταση της πρόσβασης διαγραφής χρέους φοιτητικού δανείου;

4
Ποιος είναι επιλέξιμος για το σχέδιο του Μπάιντεν για την επέκταση της πρόσβασης διαγραφής χρέους φοιτητικού δανείου;

Για χρόνια, τα ομοσπονδιακά προγράμματα διαγραφής δανείων έχουν επικριθεί για τις υπερβολικά αποκλειστικές και συχνά συγκεχυμένες απαιτήσεις επιλεξιμότητάς τους. Αυτό οδήγησε σε χιλιάδες δανειολήπτες που στερήθηκαν απροσδόκητα τη διαγραφή δανείου για την οποία εργάζονταν επί χρόνια.

Αλλά για ορισμένους δανειολήπτες, αυτή η ανακούφιση έρχεται επιτέλους.

Στις 19 Απριλίου, το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες και τους δανειολήπτες χαμηλού εισοδήματος που θα ακυρώσει αμέσως το χρέος για τουλάχιστον 40.000 δανειολήπτες που είναι επιλέξιμοι για διαγραφή δανείου και θα επηρεάσει περίπου 3,6 εκατομμύρια δανειολήπτες. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το ποιος θα επωφεληθεί από το διευρυμένο πρόγραμμα διαγραφής φοιτητικού δανείου και πώς μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση αποπληρωμής του δανείου σας.

Ποιος θα ωφεληθεί από τη συγχώρεση αποπληρωμής βάσει εισοδήματος;

Υπάρχουν πολλές ομάδες ανθρώπων που μπορεί να ωφεληθούν από αυτό το σχέδιο συγχώρεσης. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποιος θα επηρεαστεί.

Αυτοί που μπήκαν σε ανοχή

Το Υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι περισσότερο από το 13% των δανειοληπτών που βρίσκονταν σε πρόγραμμα ανοχής μεταξύ Ιουλίου 2009 και Μαρτίου 2020 έχουν χρησιμοποιήσει ανοχή για τουλάχιστον 36 μήνες. Εάν ήσασταν σε ένα πρόγραμμα ανοχής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για περισσότερους από 12 συνεχόμενους μήνες και περισσότερους από 36 μήνες συλλογικά, η Federal Student Aid (FS) θα πραγματοποιήσει μια εφάπαξ προσαρμογή λογαριασμού προς τη συγχώρεση βάσει αυτού του προγράμματος συγχώρεσης. Αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν αυτόματα στους λογαριασμούς των δανειοληπτών αργότερα εντός του έτους.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το κάνει αυτό λόγω των αναφορών ότι οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης δανείων ενθάρρυναν τους δανειολήπτες να υποβάλουν αίτηση για ανοχή αντί να τους ενθαρρύνουν να στραφούν σε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής με βάση το εισόδημα ή σε ένα πρόγραμμα αναβολής όπου δεν θα συγκεντρώνονταν τόκοι. Αυτή η επέκταση θα μπορούσε να θέσει χιλιάδες δανειολήπτες στο όριο για ακύρωση και να φέρει εκατομμύρια δανειολήπτες πιο κοντά στην ακύρωση δανείου.

Αυτοί που εργάζονται για τη Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας

Το πρόγραμμα συγχώρεσης δανείου δημόσιας υπηρεσίας θα συγχωρήσει το υπόλοιπο φοιτητικού δανείου σας σε ένα Άμεσο Δάνειο (ή θα ενοποιήσει άλλα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια σε ένα Άμεσο Δάνειο) αφού πραγματοποιήσετε 120 πληρωμές που πληρούν τις προϋποθέσεις ενώ εργάζεστε με πλήρη απασχόληση για έναν κατάλληλο εργοδότη, όπως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμό ή κρατική υπηρεσία. Θα πρέπει επίσης να βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής με βάση το εισόδημα, ώστε οι πληρωμές σας να υπολογίζονται στην απαίτηση 120 πληρωμών.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2021, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε μια προσωρινή παραίτηση για την παροχή του προγράμματος PSLF έως τις 31 Οκτωβρίου 2022. Αυτή η παραίτηση θα επιτρέψει στους δανειολήπτες που εργάζονται σε έναν κατάλληλο εργοδότη PSLF να υπολογίζουν τις πληρωμές τους για το PSLF ακόμη και αν δεν ήταν». σε ένα σχέδιο IDR.

Επειδή οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης δανείων δεν κοινοποίησαν επαρκώς ότι οι δανειολήπτες έπρεπε να είναι σε πρόγραμμα IDR για να πληρούν τις προϋποθέσεις για PSLF, πολλοί δανειολήπτες δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να αλλάξουν το σχέδιο αποπληρωμής τους.

Η παραίτηση από το PSLF θα βοηθήσει εκατομμύρια δανειολήπτες να έρθουν πιο κοντά στην πλήρη διαγραφή δανείου. Και σύμφωνα με τον Travis Hornsby του Προγραμματιστής φοιτητικών δανείωναυτή η νέα απαλλαγή από το IDR θα μπορούσε να συνδυαστεί με την απαλλαγή PSLF για να βοηθήσει τους δανειολήπτες να έχουν μεγαλύτερο αριθμό πληρωμών.

Οι δανειολήπτες που ήταν σε ανοχή ενώ εργάζονταν για έναν εργοδότη που πληροί τα κριτήρια PSLF θα μπορούσαν να έχουν αυτούς τους μήνες ανοχής να υπολογίζονται στην απαίτηση πληρωμής των 120.

«Τα άτομα που είναι σε δημόσια υπηρεσία μπορεί να τυγχάνουν διπλής σύγκρουσης», είπε ο Hornsby.

Η παραίτηση από το PSLF θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου 2022, επομένως οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον εξυπηρετητή δανείου τους και συμπληρώστε τη φόρμα PSLF. Ορισμένοι δανειολήπτες ενδέχεται να χρειαστεί να ενοποιήσουν πρώτα τα δάνειά τους πριν λάβουν την πλήρη παραίτηση από το PSLF.

Αυτοί που κάνουν πληρωμές για περισσότερα από 20 χρόνια

Πολλοί δανειολήπτες πραγματοποιούν πληρωμές για περισσότερα από 20 χρόνια και έχουν ακόμη μήνες ή και χρόνια από τους όρους αποπληρωμής τους. Αυτή η παραίτηση θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα δάνειά τους μπορεί να συγχωρηθούν εάν έχουν πληρώσει τουλάχιστον 20 χρόνια για δάνεια προπτυχιακών σπουδών ή 25 χρόνια πληρωμές για δάνεια μεταπτυχιακών ή επαγγελματικών σπουδών.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα Άμεσο Δάνειο Εξυγίανσης από μεταπτυχιακό ή επαγγελματικό σχολείο. Εάν βρίσκεστε στο τυπικό πρόγραμμα αποπληρωμής, θα έχετε περίοδο αποπληρωμής 30 ετών. Με αυτή τη συγχώρεση, ένας δανειολήπτης στο έτος 25 από το 30 θα μπορούσε να συγχωρήσει τα δάνειά του, παρόλο που η περίοδος αποπληρωμής δεν έχει τεχνικά τελειώσει.

Τι πρέπει να κάνουν οι δανειολήπτες τώρα

Περιμένετε πριν επικοινωνήσετε με τον σέρβις σας

Ο Hornsby είπε ότι οι δανειολήπτες θα πρέπει να περιμένουν μερικές εβδομάδες πριν κάνουν οποιεσδήποτε αλλαγές στα φοιτητικά τους δάνεια. Είπε ότι οι δανειολήπτες μπορεί να αρχίσουν να ακούν από τους υπευθύνους εξυπηρέτησης των δανείων τους για αλλαγές στα δάνειά τους, όπως η λήψη πίστωσης για ανοχή ή για πληρωμές που πραγματοποιούνται βάσει άλλου σχεδίου αποπληρωμής.

Αλλά οι δανειολήπτες θα πρέπει να αποφεύγουν να καλούν τον εξυπηρετητή δανείου τους μέχρι να περάσουν μερικές εβδομάδες. Αυτό θα δώσει αρκετό χρόνο στην κυβέρνηση για να παράσχει καθοδήγηση στους διαχειριστές δανείων σχετικά με το πώς να προχωρήσουν. Εάν καλέσετε τον εξυπηρετητή δανείου σας αυτή τη στιγμή, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να σας δώσει τις σωστές συμβουλές.

Ενοποιήστε εάν έχετε δάνεια FFEL

Όταν ξεκίνησε η πανδημία του Covid-19, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέστειλε τις πληρωμές ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων με επιτόκιο 0%. Ωστόσο, το ειδικό πρόγραμμα ανοχής του Covid δεν ίσχυε για δανειολήπτες με εμπορικά κρατικά ομοσπονδιακά οικογενειακά δάνεια εκπαίδευσης (FFEL).

Ενώ οι περισσότεροι δανειολήπτες δεν πρέπει να αλλάξουν τίποτα αυτή τη στιγμή, ο Hornsby είπε ότι όσοι έχουν εμπορικά δάνεια FFEL θα πρέπει να ενοποιήσουν τα δάνειά τους σε ένα ομοσπονδιακό δάνειο άμεσης ενοποίησης. Αυτό πιθανότατα θα τους βοηθήσει να πληρούν τις προϋποθέσεις για περισσότερες επιλογές αποπληρωμής αργότερα.

Ένα ομοσπονδιακό δάνειο άμεσης ενοποίησης δεν είναι το ίδιο με την ενοποίηση με έναν ιδιωτικό δανειστή. Εάν ενοποιήσετε δάνεια με έναν ιδιωτικό δανειστή, θα γίνουν ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια και δεν θα δικαιούστε κανένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα διαγραφής ή ακύρωσης δανείου.

Αποφύγετε την αναχρηματοδότηση των φοιτητικών σας δανείων

Όπως συνεχίζει η Federal Reserve αυξήσει τα επιτόκιαπολλοί δανειολήπτες πιστεύουν ότι η καλύτερη ευκαιρία τους να αναχρηματοδοτήσουν τα φοιτητικά τους δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο χάνεται.

Εάν έχετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, ο Hornsby συνιστά να μην αναχρηματοδοτήσετε και να δείτε ποια νέα προγράμματα ή παραιτήσεις θα θεσπίσει η κυβέρνηση.

«Οι μόνοι άνθρωποι που πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν αυτή τη στιγμή είναι αυτοί που έχουν ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια και που φοβούνται πολύ τις αυξήσεις των επιτοκίων», είπε.

Ζίνα Κουμόκ
Ζίνα Κουμόκ

Η Zina Kumok είναι ανεξάρτητη συγγραφέας που ειδικεύεται στα προσωπικά οικονομικά. Πρώην ρεπόρτερ, έχει καλύψει τις δίκες για φόνο, το Final Four και όλα τα ενδιάμεσα. Έχει παρουσιαστεί στα Lifehacker, DailyWorth και Time. Διαβάστε για το πώς εξόφλησε φοιτητικά δάνεια αξίας 28.000 $ σε τρία χρόνια στο Conscious Coins. Περισσότερα από τη Zina Kumok

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Schreibe einen Kommentar