Ποιοι Υποχρεώνονται να Υποβάλουν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος και γιατί

3
Ποιοι Υποχρεώνονται να Υποβάλουν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος και γιατί

Είναι η εποχή του χρόνου που ξεκινά ξανά η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων!! Κάθε χρόνο αυτή τη φορά πολλά άτομα γίνονται θύμα αμφιβολιών και ερωτημάτων. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν γνωρίζει καν ότι εμπίπτει στην κατηγορία των πλακών φορολογίας εισοδήματος. Τελικά, πρόκειται για άτομα που χάνουν την κατάθεση φόρων και καταλήγουν να κληθούν από φορολογικούς υπαλλήλους για να πληρώσουν πρόστιμα.

Λοιπόν, σε αυτό το ιστολόγιο, οι αμφιβολίες σας σχετικά με την κατάθεση φόρου εισοδήματος θα διαγραφούν:

 κατάθεση φόρου εισοδήματος

Ποιος υποχρεούται να υποβάλει Φόρο Εισοδήματος;

Εάν το ετήσιο εισόδημά σας εμπίπτει στην αναφερόμενη φορολογική πλάκα, τότε είστε υποχρεωμένοι να υποβάλετε ITR.

Πλάκες φορολογίας εισοδήματος υπό το παλιό/υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς:

φορολογική κατάθεση

Πλάκες φορολογίας εισοδήματος υπό το παλιό/υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς:

Εκτός από αυτό, θα πρέπει να υποβάλετε ένα ITR εάν το συνολικό εισόδημά σας έχει υπερβεί το βασικό όριο εξαίρεσης κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους. Το βασικό όριο εξαίρεσης ενός ατόμου εξαρτάται από την ηλικία του.

Ωστόσο, εάν το ακαθάριστο συνολικό εισόδημά σας δεν υπερβαίνει το βασικό όριο απαλλαγής, τότε οι παρακάτω υποδείξεις σας υποχρεώνουν να πληρώσετε φόρους:

α) Ένα συνολικό ποσό που υπερβαίνει τις 2 lakh Rs για τον εαυτό του/της ή οποιοδήποτε άλλο άτομο για ταξίδι σε μια ξένη χώρα·
β) Εάν έχετε καταθέσει ποσό που υπερβαίνει το 1 crore σε έναν ή περισσότερους τρεχούμενους λογαριασμούς που τηρούνται σε τράπεζα ή συνεταιριστική τράπεζα.
γ) Εάν έχετε πληρώσει έναν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που υπερβαίνει το 1 lakh Rs σε έναν μόνο λογαριασμό ή σε συγκεντρωτική βάση κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους·
δ) Άτομο που κατοικεί συνήθως και έχει εισόδημα από ξένες χώρες ή/και περιουσιακά στοιχεία σε ξένες χώρες ή/και έχει εξουσία υπογραφής σε οποιονδήποτε λογαριασμό εκτός Ινδίας·
ε) Εάν το ακαθάριστο συνολικό εισόδημα ενός ατόμου υπερβαίνει το όριο απαλλαγής πριν από τη διεκδίκηση φορολογικής απαλλαγής για υπεραξίες σύμφωνα με τις ενότητες 54, 54B, 54D, 54EC, 54F, 54G, 54GA ή 54GB.

Wκαείτε για τα κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κατά την υποβολή ενός ITR;

Εμείς, οι άνθρωποι, τείνουμε να κάνουμε λάθη και να μαθαίνουμε από αυτά. Η υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι μια τέτοια διαδικασία που οι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν να κάνουν λάθη. Για παράδειγμα,

 • Επιλογή της λανθασμένης φόρμας κατά την υποβολή ενός ITR
 • Προσθήκη λανθασμένων προσωπικών στοιχείων
 • Παραθέτοντας το Λάθος Έτος Αξιολόγησης
 • Δεν αποκαλύπτει όλες τις πηγές εισοδήματος
 • Ασυμφωνίες στα στοιχεία TDS

Τέτοια λάθη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες. Μερικές φορές, η υποβολή ITR την τελευταία στιγμή μας οδηγεί να δημιουργήσουμε κάποια λάθη, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο.

Τι θα γινόταν αν κάποιος δεν υποβάλει ITR, τι θα γινόταν τότε;

Δείτε τι θα συμβεί εάν ένας φορολογούμενος δεν υποβάλει έγκαιρα τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος:

 • Οι επιστροφές θα διεκπεραιωθούν καθυστερημένα και το ποσό της επιστροφής θα καθυστερήσει!
 • Σύμφωνα με την Ενότητα 234F, θα ισχύει τέλος καθυστερημένης υποβολής για την υποβολή επιστροφών μετά την ημερομηνία λήξης. Οι χρεώσεις αυτής της ποινής θα μπορούσαν να φτάσουν τις 10.000.
 • Για έναν μικρό φορολογούμενο, του οποίου το εισόδημα είναι κάτω από 5 lakh Rs, η ποινή θα είναι 1.000 Rs εάν κατατεθεί ITR μετά τη λήξη της προθεσμίας.
 • Σύμφωνα με το άρθρο 234Α του νόμου περί φόρου εισοδήματος, ένας φορολογούμενος θα είναι υπόχρεος να πληρώσει πρόστιμο 1% μηνιαίως επί του ποσού του μη καταβληθέντος φόρου.
 • Το να μην πληρώνετε οικειοθελώς φόρο ακόμη και μετά τη λήψη ειδοποίησης από το Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ποινική δίωξη u/s 276CC του νόμου.

Schreibe einen Kommentar