Ποιες θεωρείτε βασικές υπηρεσίες;

1
Ποιες θεωρείτε βασικές υπηρεσίες;

Ποιες θεωρείτε βασικές υπηρεσίες;Πολύς λόγος γίνεται μόλις τώρα για βασικές υπηρεσίες.

Τι θεωρείτε απαραίτητο για τη δική σας ζωή;

Και τι θεωρείτε απαραίτητο για εσάς ευημερώ σε εκείνη τη ζωή και όχι απλώς να επιβιώσει;

Φυσικά, αυτή η ερώτηση έχει πολλές και πολύπλευρες απαντήσεις και νομίζω ότι εκεί βρίσκεται η πρόκληση. Αν κοιτάξετε τους κυβερνητικούς καταλόγους βασικών υπηρεσιών, το Κυβέρνηση της Σκωτίας απαριθμεί 13 καθορισμένους εθνικούς τομείς υποδομής ζωτικής σημασίας. Αυτά περιλαμβάνουν υγεία, τρόφιμα, μεταφορές, ενέργεια, επικοινωνίες, χρηματοδότηση, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, απόβλητα και νερό, ενέργεια, κυβέρνηση.

Όπως θα περίμενες.

Ο κατάλογος περιέχει επίσης έναν αριθμό τομέων που συνδέονται με την άμυνα, ο οποίος επίσης δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να συμπεριληφθούν.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε λίστες με βασικούς εργάτες, για να διερευνήσει ποιοι τομείς περιλαμβάνονται. ο Κατάλογος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου των βασικών εργαζομένων που είναι επιλέξιμοι για δοκιμή περιλαμβάνει το προσωπικό που εργάζεται σε όλους αυτούς τους τομείς, όπως θα περίμενε κανείς. Περιλαμβάνονται επίσης ορισμένοι θρησκευτικοί και φιλανθρωπικοί υπάλληλοι, προσωπικό κηδειών, δάσκαλοι, δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε τρώωπρέπει να είμαστε ασφαλήςπρέπει να είμαστε Καλάεμείς πρέπει να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩεμείς πρέπει να φροντίδα για τους ευάλωτους και δώστε αξιοπρέπεια στο αποθανώνχρειαζόμαστε ενημέρωση/εκπαίδευση και πρέπει αναπτύξουν καλές πρακτικές υγείας για το μέλλον μας.

Η Ιεραρχία των Αναγκών του Maslow
Η Ιεραρχία των Αναγκών του Maslow

Καθώς το σκέφτομαι αυτό, μου έρχεται στο μυαλό η παλιά ψυχολογία του κολεγίου και Η ιεραρχία των αναγκών του Abram Maslow. (Περισσότερα για αυτό εδώ από μια προηγούμενη ανάρτηση ιστολογίου.)

Οι βασικοί εργάτες για τους οποίους μιλάμε ταιριάζουν στα δύο κατώτατα στρώματα της ιεραρχίας του Maslow.

Αυτά είναι τα βασικά δομικά στοιχεία στην ανθρώπινη ζωή.

Εδώ με απασχολούν δύο ζητήματα σχετικά με τις βασικές υπηρεσίες.

Πρώτον, τι θεωρούμε απαραίτητο – και τι δικαιούμαστε; – είναι δεν είναι διαθέσιμο σε πολλούς.

Αυτή η κρίση έχει υπογραμμίσει κατά κάποιο τρόπο το χάσμα μεταξύ αυτών που έχουν και εκείνων που δεν έχουν.

Πολλοί από εμάς θεωρούν δεδομένο ότι μας βασικές ανθρώπινες ανάγκες τροφίμων, ασφάλειας, στέγης και επικοινωνίας συναντήθηκαν. Ξέρω ότι έχω απογοητευτεί όταν παίζω ρουλέτα για ψώνια γιατί δεν μπορώ να προμηθευτώ βασικά τρόφιμα όπως αλεύρι ή ζυμαρικά. Αλλά μετά σταματάω απότομα και νιώθω τόσο ντροπή Σε αυτό, όταν λαμβάνω υπόψη πολλούς σε αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται καθημερινά να βρουν καθόλου φαγητό. Για μένα, μερικές εβδομάδες πιο δύσκολων και πιο άβολων πρακτικών αγορών τροφίμων είναι τίποτα σε σύγκριση με τις κακουχίες και την επισιτιστική φτώχεια που αντιμετωπίζουν πολλοί.

Μου προκαλεί πρόκληση να το θυμάμαι αυτό τις επόμενες εβδομάδες, μήνες, χρόνια… να μην επιστρέψουμε στους παλιούς τρόπους του να θεωρεί τόσα πολλά ως δεδομένα και να επιδιώκει να μοιράζονται πιο δίκαια τους πόρους που έχω.

Δεύτερον, αυτό γίνεται α πολύ βαθύτερο ερώτημα παρά για σωματικές ανάγκες.

Η εργασία του Maslow προσδιορίζει ότι πρέπει πρώτα να ικανοποιηθούν οι βασικές μας φυσιολογικές ανάγκες και ανάγκες ασφάλειας. Μόλις γίνουν αυτές οι ανάγκες συνάντησεαυτό που γίνεται εμφανές είναι την ανάγκη μας να εκφράσουμε πλήρως ποιοι είμαστε ως άνθρωποι.

Οι ανάγκες μας για αυτές τις βασικές υπηρεσίες, εάν θέλετε:

Αγάπη και αποδοχή.

Σύνδεση και σεβασμός.

Αυτοεκτίμηση και αυτοεκτίμηση.

Προσωπική ανάπτυξη και συνεισφορά.

Υπήρξαν τόσες καταστροφικές συνέπειες από αυτήν την πανδημία και το σχετικό lockdown. Απώλεια υγείας/ζωής, απώλεια οικονομικής ασφάλειας και έλλειψη τροφής βρίσκονται στην κορυφή αυτών των καταλόγων.

Αλλά και ο αντίκτυπος ήταν καταστροφικός την ίδια τη φύση μας ως ανθρώπινα όντα. Μοναξιά και απομόνωση. Απώλεια ταυτότητας λόγω χαμένης εργασίας ή σκοπού. Χαμένες γιορτές. Βασικές μεταβάσεις και επιτεύγματα που περνούν χωρίς δημόσια τελετή.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα να εξερευνήσετε εδώ.

Αλλά προς το παρόν, απλά σκεφτείτε τη δική σας ζωή. Τι για σενα είναι βασικές υπηρεσίες;

Τι είναι αυτό που πραγματικά σε κάνει ΕΣΥ;

Τι σας επιτρέπει να ευημερώ? Για να φτάσετε στην κορυφή αυτού του τριγώνου των αναγκών και να αυτοπραγματοποιηθείτε πλήρως: όπως Το έθεσε ο ίδιος ο Maslow,

…να γίνεις όλα όσα μπορείς να γίνεις».

Ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να είστε πλήρως εσείς – τι χρειάζεστε από άποψη αγάπης, σύνδεσης, σκοπού, ταυτότητας, δημιουργικότητας;

Τροφή για σκέψη και περισσότερα την επόμενη εβδομάδα.

Θέλετε αυτές τις σκέψεις κατευθείαν στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα; Εγγραφείτε εδώ και μάθετε όλα τα οφέλη από οτιδήποτε άλλο έχετε εδώ.

Schreibe einen Kommentar