Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σκληρού και μαλακού νερού; &Ταύρος; Southlantic

1
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σκληρού και μαλακού νερού;  &Ταύρος;  Southlantic

Ίσως ρωτάτε, „ποια είναι η διαφορά μεταξύ σκληρού και μαλακού νερού και γιατί έχει σημασία;“ Ήρθατε στο σωστό μέρος αν ψάχνετε για απλές απαντήσεις και μια πρακτική λύση για τα δεινά του σκληρού νερού. Σε αυτό το σύντομο άρθρο, θα καλύψουμε τις διαφορές μεταξύ σκληρού και μαλακού νερού και πώς να προσδιορίσετε εάν το νερό σας είναι σκληρό.

Τι είναι το σκληρό νερό;

Το νερό μπορεί να θεωρηθεί σκληρό αν είναι περιέχει περισσότερα από 17 μέρη ανά εκατομμύριο μαγνησίου, ασβεστίου ή άλλων μετάλλων. Το σκληρό νερό μπορεί να ποικίλλει από ελαφρώς σκληρό έως πολύ σκληρό, ανάλογα με το αν περιέχει περισσότερο από 17 μέρη ανά εκατομμύριο ή 180 μέρη ανά εκατομμύριο. Ενώ το νερό σας μπορεί να είναι τεχνικά σκληρό, μπορεί να μην προκαλέσει προβλήματα αν είναι μόνο ελαφρώς σκληρό.

Τι είναι το Μαλακό Νερό;

Το μαλακό νερό αναφέρεται σε νερό που περιέχει λιγότερα από 17 μέρη ανά εκατομμύριο μαγνησίου, ασβεστίου ή άλλων μεταλλικών στοιχείων που σκληραίνουν. Όταν το νερό είναι μαλακό, συνήθως περιέχει υψηλότερα επίπεδα νατρίου παρά σκληρό νερό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μαλακό νερό προτιμάται από το σκληρό για διάφορους λόγους, τους οποίους θα καλύψουμε σε λίγο.

Τι προκαλεί το σκληρό νερό;

Όταν το νερό ταξιδεύει υπόγεια, μπορεί να περάσει μέσα από κοιτάσματα ορυκτών φωλιασμένο μεταξύ του ενός σημείου και του επόμενου. Επειδή τα υπόγεια ύδατα διέρχονται από αυτά τα κοιτάσματα, τείνουν να μαζεύουν μόρια των εν λόγω ορυκτών. Τα μικροσκοπικά κοιτάσματα ορυκτών προκαλούν στη συνέχεια τα υπόγεια ύδατα να γίνονται σκληρά παρά μαλακά.

Οι Επιδράσεις του Σκληρού & Μαλακού Νερού

Εάν το νερό είναι αρκετά σκληρό, μπορεί να γίνει αρκετά αισθητό με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, τα άτομα που κάνουν ντους ή πλένουν ρούχα σε σκληρό νερό μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν πολύ ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα. Επιπλέον, τα ρούχα τους μπορεί να φαίνονται θαμπά, ξεθωριασμένα και κάπως άκαμπτα χωρίς προφανή λόγο.

Το σκληρό νερό μπορεί επίσης να κάνει τα καθαρά πιάτα να φαίνονται ομιχλώδη και να δημιουργήσουν «κηλίδες» σκληρού νερού που δεν ξεκολλούν μετά το καθάρισμα των πιάτων.

Προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί επίσης να προκύψουν λόγω του σκληρού νερού, καθώς όταν το νερό είναι τουλάχιστον μέτρια σκληρό, μπορεί σιγά-σιγά να προσθέσει εναποθέσεις ορυκτών κατά μήκος του εσωτερικού των σωλήνων υδραυλικών εγκαταστάσεων ή γύρω από τα ανοίγματα των βρυσών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φαινομενικά χαμηλή πίεση νερού, αδύναμες ροές νερού και διάβρωση σωλήνων.

Το μαλακό νερό, από την άλλη πλευρά, δεν προκαλεί συνήθως κανένα από αυτά τα προβλήματα, καθώς είναι πολύ πιο ήπιο στα ρούχα, τα πιάτα, το δέρμα και τα υδραυλικά.

Πώς να διορθώσετε το σκληρό νερό

Οι κάτοικοι που ζουν σε περιοχές με σκληρό νερό δεν χρειάζεται να το ανέχονται. Υπάρχουν διαθέσιμα συστήματα αποσκλήρυνσης νερού και όταν ένας επαγγελματίας επεξεργασίας νερού εγκαθιστά ένα από αυτά τα συστήματα στο σπίτι ενός ατόμου, το σύστημα λειτουργεί για να διαχωρίσει το περιεχόμενο σε ορυκτά από τα υπόγεια ύδατα πριν το στείλει μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού.

Ως εκ τούτου, η σκληρότητα εξαφανίζεται και τα προβλήματα που σχετίζονται με το σκληρό νερό εξαφανίζονται επίσης.

Εάν βρίσκετε γνωστά τα σημάδια του σκληρού νερού που αναφέραμε παραπάνω, απευθυνθείτε στο Southlantic. Προσφέρουμε αποτελεσματικές λύσεις επεξεργασίας νερού που μπορούν να εξαλείψουν τις ενοχλήσεις που προκαλεί το σκληρό νερό. Προστατέψτε τα υδραυλικά σας, διατηρήστε τα ρούχα σας, αποκτήστε λαμπερά πιάτα και επωφεληθείτε από το απαλό, ενυδατωμένο δέρμα. Καλέστε μας οποιαδήποτε στιγμή.

Schreibe einen Kommentar