Οφέλη από την απόκτηση ενεργειακού ελέγχου στο σπίτι – RecycleNation

1
Οφέλη από την απόκτηση ενεργειακού ελέγχου στο σπίτι – RecycleNation

Προσπαθείτε να ζήσετε μια πιο πράσινη ζωή στο σπίτι; Ή μήπως ελπίζετε να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας για να κάνετε τα μηνιαία έξοδα πιο διαχειρίσιμα; Ανεξάρτητα από το κίνητρό σας, ο ενεργειακός έλεγχος στο σπίτι είναι μια επένδυση που σίγουρα θα αποδώσει.

Τι ακριβώς είναι ο ενεργειακός έλεγχος στο σπίτι;

Η ενεργειακή επιθεώρηση σπιτιού είναι ένας τρόπος για να προσδιορίσετε εάν χρειάζεται να κάνετε βελτιώσεις ή επισκευές για να αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. Ένας επαγγελματίας ελεγκτής θα μετακινηθεί μέσα στο σπίτι, αναλύοντας κάθε δωμάτιο για να καθορίσει πώς το σπίτι σας καταναλώνει ενέργεια και πού μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. Οι ελεγκτές θα εξετάσουν τα πάντα, από την κατάσταση της μόνωσης μέχρι το αν υπάρχουν ή όχι διαρροές αέρα γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες. Ο ελεγκτής θα εξετάσει επίσης προσεκτικά τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας σας από τους τελευταίους μήνες για να έχει μια καλύτερη ιδέα για το πώς χρησιμοποιείται η ενέργεια στο σπίτι σας. Μόλις εξεταστούν όλα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα λάβει μια λίστα με προτάσεις για το πώς να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση. Για παράδειγμα, ο ελεγκτής μπορεί να συστήσει να καλαφατίσετε ξανά τα παράθυρα του κάτω ορόφου σας, εάν παρατηρήσει ότι το τρέχον καλαφάτισμα είναι ραγισμένο.

Τώρα που ξέρετε τι είναι η ενεργειακή επιθεώρηση στο σπίτι, γιατί να την κάνετε;

Σας εξοικονομεί χρήματα.

Ακολουθώντας τις συστάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια μιας οικιακής ενεργειακής επιθεώρησης, μπορείτε να εξοικονομήσετε οπουδήποτε από 5-30% στους λογαριασμούς ενέργειας σας. Θα δοθεί προτεραιότητα σε καθεμία από τις συστάσεις, ώστε οι ιδιοκτήτες σπιτιού να γνωρίζουν από πού να αρχίσουν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο σπίτι τους. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τις περισσότερες φορές, δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλες ανακαινίσεις στο σπίτι σας για να αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη. Για παράδειγμα, η μετάβαση σε μια κεφαλή ντους υψηλής απόδοσης είναι μια μικρή επένδυση που προσφέρει α 400% επιστροφή εντός ενός έτους!

Αποκαλύπτει κρυφά προβλήματα.

Ορισμένα προβλήματα, όπως μια βρύση με διαρροή για παράδειγμα, είναι αισθητά ακόμη και στους πιο ασυνεπείς ιδιοκτήτες σπιτιού. Ωστόσο, πολλά σπίτια έχουν μεγαλύτερα προβλήματα που είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν χωρίς τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία. Θα μπορούσατε να εντοπίσετε τον ακατάλληλο αερισμό στο σπίτι σας; Ακόμα κι αν μπορούσατε, θα μπορούσατε να προσδιορίσετε εάν αυτό το ζήτημα προκαλεί ανάπτυξη μούχλας και μούχλας; Η πραγματοποίηση ενός ενεργειακού ελέγχου στο σπίτι θα σας βοηθήσει να αποκαλύψετε ζητήματα που θα μπορούσαν να κρύβονται ήσυχα στο σπίτι σας, να απορροφούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και να αυξάνουν την τιμή του λογαριασμού ενέργειας.

Ακόμα κι αν αφήσετε στην άκρη τα οφέλη της ενεργειακής απόδοσης, οι ενεργειακοί έλεγχοι στο σπίτι εξακολουθούν να είναι σημαντικοί. Για παράδειγμα, εάν το σπίτι σας έχει ακατάλληλο αερισμό και αναπτύσσεται μούχλα στους αεραγωγούς σας, αυτό θα επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι σας. Η ανακάλυψη και η επίλυση αυτών των προβλημάτων καθώς παρουσιάζονται είναι απαραίτητη για να διατηρούνται όλοι ασφαλείς και υγιείς στο σπίτι.

Αυξάνει την αγοραία αξία του σπιτιού σας.

Εάν πάρετε τη σοφή απόφαση να κάνετε έναν ενεργειακό έλεγχο στο σπίτι και να ακολουθήσετε τις συστάσεις, θα μπορούσατε να αυξήσετε αξία του σπιτιού σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αγοραστές στην αγορά προσελκύονται από σπίτια με ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις. Η έλξη είναι τόσο ισχυρή που αγοραστές και ενοικιαστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για να πάρουν ένα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι αν σκέφτεστε να διαθέσετε το σπίτι σας στην αγορά τους επόμενους μήνες, είναι έξυπνο να κάνετε αναβαθμίσεις τώρα που θα αποδώσουν αργότερα.

Βελτιώνει το επίπεδο άνεσης σας.

Κανείς δεν θέλει να ζει σε ένα σπίτι με ριπές δροσερού αέρα να επιπλέουν στα δωμάτια, κάτι που είναι απλώς ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι ενεργειακοί έλεγχοι στο σπίτι είναι επωφελείς. Εντοπίζοντας και διορθώνοντας προβλήματα μέσα στο σπίτι σας, όχι μόνο γίνεστε πιο ενεργειακά αποδοτικοί, αλλά θα αισθάνεστε επίσης πιο άνετα να χαλαρώνετε στο σπίτι σας όταν όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Για να ξεκινήσετε με έναν ενεργειακό έλεγχο στο σπίτι, επικοινωνήστε με την εταιρεία κοινής ωφέλειας και ρωτήστε εάν προσφέρουν ελέγχους σε μειωμένες τιμές για τους πελάτες. Εάν όχι, εντοπίστε έναν συνεργάτη Energy Star for Homes χρησιμοποιώντας αυτό το χρήσιμο εργαλείο.

Schreibe einen Kommentar