Οι καλύτερες πεζοπορίες στην παραλία στη δυτική ακτή

2
Οι καλύτερες πεζοπορίες στην παραλία στη δυτική ακτή

Οι πεζοπόροι κάνουν ένα διάλειμμα σε ένα κούτσουρο κατά μήκος της ακτής της Ουάσιγκτον.

Φωτογραφία από Karsten Winegeart επί Ξεβιδώστε

Η ακτή του Ειρηνικού προσφέρει μερικές εκπληκτικές ημερήσιες πεζοπορίες και σύντομες εκδρομές με σακίδιο όλο το χρόνο. Αν βγείτε στα μονοπάτια, θα βρείτε υψηλές θαλάσσιες στοίβες, περίεργα πλάσματα σε παλιρροϊκές πισίνες, γιγάντια άλση με γηραιόδεντρα και ποτάμια που ορμούν στον ωκεανό. Ο ήρεμος ήχος των κυμάτων του ωκεανού θα συνοδεύσει τα βήματά σας καθώς οι μπότες σας διασχίζουν αμμώδεις παραλίες, χωματόδρομα, ξύλινους πεζόδρομους.

Είτε θέλετε να κάνετε πεζοπορία στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια είτε στο κυκλοθυμικό Όρεγκον και την Ουάσιγκτον, αυτός ο οδηγός για τις καλύτερες πεζοπορίες στην παραλία στη Δυτική Ακτή θα έχει ένα μονοπάτι για όλους. Ερευνήσαμε ημερήσιες πεζοπορίες και σύντομες εκδρομές με σακίδιο για να βρούμε απολαυστικά μονοπάτια κατά μήκος της ακτής, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε.

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

1. Umpqua Dunes Scenic Area Loop, Όρεγκον (1,3 μίλια, εύκολο)

Ηλιοβασίλεμα στους αμμόλοφους Umpqua στην εθνική περιοχή αναψυχής των αμμόλοφων του Όρεγκον στο εθνικό δάσος Siuslaw

Απόσταση σε μίλια: Βρόχος 1,3 μιλίων | Δυσκολία: Ανετα

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη απόδραση κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Umpqua Dunes Scenic Area Loop είναι μια σύντομη εκδρομή με αμμόλοφους, δάση και υπέροχη θέα στον ωκεανό. Θα πάρετε μια μικρή γεύση του πόσο επίπονη μπορεί να είναι η πεζοπορία στην άμμο, γι‘ αυτό θυμηθείτε να μαζεύετε νερό και να είστε έτοιμοι να πετάξετε άμμο από τις μπότες πεζοπορίας σας στο τέλος.

Οι αμμόλοφοι που θα συναντήσετε σε αυτήν την πεζοπορία σχηματίστηκαν από το νερό, τον άνεμο και τον χρόνο. Η άμμος διαβρώθηκε από τα βράχια στην οροσειρά Coast Mountain Range, μεταφέρθηκε στον ωκεανό από τα ποτάμια και στη συνέχεια ωθήθηκε στη θέση του από την παλίρροια και τον άνεμο. Σήμερα, οι αμμόλοφοι στους οποίους πεζοπορείτε αποτελούν βιότοπο για φυτά, πουλιά και άλλα ζώα. Λάβετε υπόψη: Σίγουρα θα συναντήσετε τον άνεμο στην πεζοπορία σας — αυτός είναι που διαμορφώνει και μετατοπίζει αυτούς τους αμμόλοφους. Μπορείτε να περιμένετε ανέμους έως και 12-16 mph όταν φεύγετε από το δάσος.

2. Indian Beach Trail, Ecola State Park, Όρεγκον

Χλοώδεις λόφοι οδηγούν στον Ειρηνικό Ωκεανό και στο Ecola Point του Όρεγκον.

Φωτογραφία από Ενγκίν Γιαπίτσι επί Ξεβιδώστε

Απόσταση σε μίλια: 4,3 μίλια μετ‘ επιστροφής | Δυσκολία: Ενδιάμεσος

Το Indian Beach Trail είναι μια εκπληκτική πεζοπορία στην παραλία μεταξύ Seaside και Cannon Beach κατά μήκος του Tillamook Head. Ταξιδέψτε στο μονοπάτι, μέσα από τα παλαιά ελατοδάση Sitka, κατά μήκος της Ινδικής παραλίας με θέα στον παροπλισμένο Φάρο «Terrible Tilly». Θα κάνετε πεζοπορία σε πλακόστρωτο μονοπάτι, αμμώδη τμήματα και χωμάτινα μονοπάτια που μπορεί να λασπώσουν μετά από βροχοπτώσεις. Αυτή η πεζοπορία αξίζει τον χρόνο σας όλο το χρόνο, αλλά είναι πολύ δημοφιλής, επομένως μπορεί να μοιράζεστε το μονοπάτι με άλλους.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Από το φθινόπωρο του 2021, ο δρόμος Ecola Park Road εντός του κρατικού πάρκου έχει κλείσει μετά από μια καταβόθρα και κατολίσθηση. Τα μονοπάτια πεζοπορίας είναι ακόμα ανοιχτά — αλλά ίσως χρειαστεί να κάνετε πεζοπορία από την παραλία Cannon για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Indian Beach Trail. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του κρατικού πάρκου προτού πάτε για ενημερωμένες συνθήκες.

3. Point of Arches via Shi Shi Beach, Olympic National Park, Washington

Απόσταση σε μίλια: 8,6 μίλια μετ‘ επιστροφής | Δυσκολία: Ενδιάμεσος

Η παραλία Shi Shi διαθέτει μερικές από τις καλύτερες πτυχές του Ολυμπιακού Εθνικού Πάρκου: βραχώδεις παραλίες, υπέροχη θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και μαγικά μονοπάτια τροπικού δάσους. Το Point of Arches μέσω της πεζοπορίας στην παραλία Shi Shi μπορεί να γίνει σε μια μέρα και θα ξεκινήσετε κοντά σε εκκολαπτήριο ψαριών μέσα από συστάδες ελάτης Sitka. Μετά από έναν ήρεμο περίπατο και μερικές διαβάσεις πεζών, σύντομα θα φτάσετε σε ένα απότομο κατηφορικό τμήμα. Οι εναλλαγές οδηγούν στην παραλία Shi Shi, όπου θα δείτε στοίβες ανοιχτής θαλάσσης, όμορφες παλιρροϊκές πισίνες και παρασυρόμενα ξύλα που έχουν λευκανθεί από τον ήλιο. Θα συνεχίσετε την πεζοπορία στην παραλία για 1,3 μίλια και θα διασχίσετε το Petroleum Creek πριν φτάσετε στο Point of Arches, το οποίο αποτελείται από πολλές, βραχώδεις στοίβες θάλασσας.

επιμελητεία

Θα χρειαστείτε δύο άδειες για να ολοκληρώσετε αυτήν την πεζοπορία. Η άδεια ερήμωσης του Ολυμπιακού Εθνικού Πάρκου (6$ συν 8$/άτομο/διανυκτέρευση αν κατασκηνώσετε) μπορείτε να λάβετε από το Κέντρο Επισκεπτών του Ολυμπιακού Εθνικού Πάρκου στο Πορτ Άντζελες ή τον Σταθμό South Shore Ranger. Θα χρειαστεί επίσης να λάβετε το Makah Recreation Pass, ένα ετήσιο πάσο 10 $ που μπορείτε να αποκτήσετε στο Neah Bay από τοποθεσίες όπως η Μαρίνα, το Μουσείο, το Mini Mart και το General Store.

ALL-INCLUSIVE PACIFIC NW BACKPACKING ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

4. Ozette Triangle Trail, Olympic National Park, Washington

Ozette Triangle Loop στην πεζοπορία στην ακτή της Ουάσιγκτον

Απόσταση σε μίλια: Βρόχος 9,4 μιλίων | Δυσκολία: Ενδιάμεσος

Μετά από ένα άλλο υπέροχο μονοπάτι πεζοπορίας στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο, το Ozette Triangle Trail τρέχει κατά μήκος πεζοδρομίων και αμμωδών μονοπατιών κατά μήκος της ακτογραμμής, μέσα από δάση και κατά μήκος ενός ποταμού. Είναι βέβαιο ότι θα δείτε δυτικούς κοκκινόχορτους, φτέρες γλυκόριζας και μουσκεμένα λιβάδια, ενώ μπορεί να συναντήσετε ακόμη και μαύρες αρκούδες και θαλάσσια λιοντάρια.

Αυτό είναι ένα δημοφιλές μονοπάτι για έναν καλό λόγο – έχει υπέροχη θέα στην παραλία και το δάσος και είναι μια τέλεια εναλλακτική όταν είναι χιονισμένο και κρύο στην κοντινή υψηλή χώρα.

5. Tomales Point Trail, Point Reyes National Seashore, Καλιφόρνια

Σημείο Tomales στο ηλιοβασίλεμα στην ακτή της Καλιφόρνια

Φωτογραφία από Jahmanz Williams επί Ξεβιδώστε

Απόσταση σε μίλια: 9,4 μίλια μετ‘ επιστροφής | Δυσκολία: Ενδιάμεσος

Το Tomales Point Trail, ένα μονοπάτι μήκους 9,4 μιλίων στο Point Reyes National Seashore, είναι μια αγαπημένη πεζοπορία στην παραλία για πολλούς Καλιφορνέζους, ειδικά εκείνους στην περιοχή Bay. Είναι μια ικανοποιητική πεζοπορία όλες τις εποχές του χρόνου, με απίστευτη θέα στον κόλπο Bodega, τον κόλπο Tomales και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ακούσετε τον ήχο των κυμάτων που σκάνε και το τραγούδι των πουλιών, θα απολαύσετε θέα σε κυματιστούς καταπράσινους λόφους και ίσως ακόμη και να συναντήσετε άλκες, γύπες ή κογιότ.

Αυτή η πεζοπορία δεν έχει πολλή σκιά, επομένως σίγουρα θα θέλετε να πακετάρετε άφθονο νερό και αντηλιακό για να παραμείνετε ασφαλείς και άνετοι. Είναι ένα ενδιάμεσο μονοπάτι, επομένως μπορεί να είναι λίγο μακρύ για αρχάριους, αλλά είναι υπέροχο αν θέλετε να αυξήσετε τις αντοχές σας στην πεζοπορία. Παρόλο που βρίσκεται κατά μήκος της παραλίας, υπάρχει ακόμα ένα κέρδος ύψους 1.177 ποδιών — οπότε φροντίστε να έχετε άνετες, φθαρμένες μπότες πεζοπορίας και ένα καλό σακίδιο.

6. Παραλία Stinson στο όρος Tamalpais, Marin County, Καλιφόρνια

Πεζοπόρος στην κορυφή του όρους Tamalpais στην Καλιφόρνια.

Φωτογραφία από Τζόσουα Σορτίνο επί Ξεβιδώστε

Απόσταση σε μίλια: 17 μίλια μετ‘ επιστροφής | Δυσκολία: Σκληρός

Η κομητεία Marin, Καλιφόρνια είναι μοναδική επειδή τα βουνά σέρνονται μέχρι να συναντήσουν τον ωκεανό. Έτσι, ενώ αυτό το μονοπάτι ξεκινά από την παραλία, δεν μένει εκεί. Ωστόσο, εξακολουθούμε να τη θεωρούμε μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στην παραλία στη Δυτική Ακτή γιατί έχει λίγο από όλα. Αν θέλετε να βουτήξετε τα δάχτυλά σας στον Ειρηνικό Ωκεανό αλλά και να φτάσετε σε μια από τις υψηλότερες κορυφές της περιοχής, αυτή η πεζοπορία είναι για εσάς.

Αυτό το μονοπάτι είναι επίπονο – περιλαμβάνει πάνω από 2000 πόδια υψομετρικής αύξησης καθώς ανεβαίνετε στην πλαγιά του όρους Tamalpais. Θα ακολουθήσετε βήματα κορμού και καλά διαβαθμισμένα μονοπάτια μέχρι το μονοπάτι Steep Ravine Trail μέσα από ένα καταπράσινο δάσος με κυρτά δέντρα και δάπεδα που καλύπτονται από φτέρες. Τέλος, θα αναδυθείτε κοντά στην κορυφή με εκπληκτική θέα στην ακτή. Επιστρέψτε στην παραλία Stinson στο μονοπάτι Matt Davis για έναν συνδυασμό από ανοιχτή θέα στην παραλία και δάσος.

7. Lost Coast Trail, Καλιφόρνια

Απόσταση σε μίλια: 25,3 μίλια από σημείο σε σημείο | Δυσκολία: Ενδιάμεσος

Το Lost Coast Trail είναι ένα από τα καλύτερα ταξίδια με σακίδιο στη βόρεια ακτή της Καλιφόρνια και μία από τις λίγες απόκρημνες πεζοπορίες στην άγρια ​​φύση στις ΗΠΑ Καθώς κάνετε πεζοπορία ανάμεσα σε εντυπωσιακούς βράχους και τα κύματα του ωκεανού, δεν θα δείτε παραθαλάσσια σπίτια ή δρόμοι διακινούμενοι — μόνο άλλοι πεζοπόροι είναι αρκετά σκληροί για να περάσουν πολλές μέρες περνώντας μέσα στην άμμο και πλοηγώντας στην καθημερινή παλίρροια που ξεχειλίζουν το μονοπάτι.

Επιμελητεία

Θα χρειαστείτε $6 Άδεια άγριας φύσης King Range από το Γραφείο Διαχείρισης Γης εάν σκοπεύετε να περάσετε μια νύχτα στο μονοπάτι. Αυτή η πεζοπορία προσφέρει μια πραγματική εμπειρία άγριας φύσης και απαιτεί στάνταρ εξοπλισμό backpacking. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα τραπέζι παλίρροιας, ωστόσο, καθώς η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι διακοπτόμενη. Λόγω της απόστασης και της στιβαρής ποιότητας του μονοπατιού, είναι σημαντικό να να είστε ασφαλείς στο μονοπάτικατανοήστε τις ικανότητές σας και προετοιμαστείτε για την πεζοπορία πριν βγείτε έξω.

πεζοπορία με Wildland Trekking

Αυτά τα επτά μονοπάτια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για τις καλύτερες πεζοπορίες στην παραλία στη Δυτική Ακτή και αποτελούν μια εξαιρετική εισαγωγή για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην πεζοπορία και το σακίδιο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει τα σωστά στρώματα, έχετε μαζί σας ένα τραπέζι παλίρροιας για ορισμένες πεζοπορίες και παίρνετε το αντηλιακό σας και το νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα ταξίδι με ξεναγό στην Wildland στο Olympic Inn Based Tour, σε ένα 4ήμερο ταξίδι με σακίδιο με οδηγό στη διαδρομή North Coast Route, στο 5ήμερο Lost Coast Trek και σε πολλές άλλες πεζοπορίες στην παραλία.

πεζοπορία στη χαμένη ακτή με οδηγό!

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΑΡΑΚΛΙΑΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Η Wildland Trekking είναι η κορυφαία εταιρεία περιπέτειας για πεζοπορία και σακίδιο στην Αμερική. Από το 2005 βοηθάμε στη διευκόλυνση των εμπειριών της άγριας φύσης για τους επισκέπτες μας σε όλες τις ΗΠΑ και τον κόσμο. Με ταξίδια all inclusive, ειδικούς οδηγούς, ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης κινδύνου, εξαιρετικές διαδικτυακές κριτικές και φιλοξενούμενους σχεδόν 100.000 επισκέπτες, έχουμε κάτι για σχεδόν όλους όσους τους αρέσει να ταξιδεύουν, να εξερευνούν και να πεζοπορούν.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΚΤΗΣ: στη Βόρεια Καλιφόρνια, αυτό το απομακρυσμένο, εξαιρετικά γραφικό ταξίδι με σακίδιο προσφέρει στους επισκέπτες μοναξιά, έντονη ομορφιά ακτών και αυστηρή πεζοπορία.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ: στο εντυπωσιακό Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο των Πολιτειών της Ουάσιγκτον, προσφέρουμε πολλούς τρόπους για να βγείτε στο μονοπάτι και να απολαύσετε θεαματικά παράκτια, ορεινά και τροπικά οικοσυστήματα.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΑΚΙΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ: μοναδικές, αυτάρκεις, περιπέτειες πεζοπορίας/κάμπινγκ βασισμένες στην έρημο, στις οποίες μεταφέρουμε το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού και των προμηθειών σε πολυήμερα σακίδια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: all-inclusive, διασκεδαστικό κάμπινγκ σε υπαίθρια σκηνή και φαγητό σε καθιερωμένους χώρους κατασκήνωσης με καθημερινές περιπέτειες πεζοπορίας που αναδεικνύουν τα θαύματα του Ολυμπιακού Εθνικού Πάρκου.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ: ζήστε το, κάντε πεζοπορία, φάτε καλά και εξερευνήστε. Αυτές οι εκδρομές βασίζονται σε επιλεγμένα καταλύματα που μας βάζουν στη δράση για να μεγιστοποιήσουμε την απόλαυσή μας εντός και εκτός του μονοπατιού.

Schreibe einen Kommentar