Οι καλύτερες πεζοπορίες για να δείτε τα χρώματα του φθινοπώρου στις ΗΠΑ

0
Οι καλύτερες πεζοπορίες για να δείτε τα χρώματα του φθινοπώρου στις ΗΠΑ

Εθνικό πάρκο Smoky Mountains, Τενεσί, ΗΠΑ φθινοπωρινό τοπίο στο Newfound Gap.

Από τα δυτικά προς τα ανατολικά, οι καταπράσινες λεύκες, τα σφενδάμια, οι οξιές, τα σκυλόξυλα, οι πεύκους και οι ιτιές σιγά σιγά ξεθωριάζουν σε ζωντανά ουράνια τόξα. Εάν δεν έχετε ακόμη προγραμματίσει μια πεζοπορία γύρω από αυτήν τη μετάβαση, έχουμε την πλάτη σας. Εδώ είναι μια λίστα με τις καλύτερες πεζοπορίες σε όλες τις πολιτείες για να διορθώσετε τα χρώματα του φθινοπώρου.

Βρείτε φθινοπωρινές εκδρομές στην περιοχή σας

Βορειοδυτικός Ειρηνικός

Περίοδος προβολής: αρχές Οκτωβρίου

Ο Βορειοδυτικός Ειρηνικός προσφέρει μια μυριάδα οικοσυστημάτων και ποικιλομορφίας. Απολαύστε μεγάλα χωμάτινα μονοπάτια καλυμμένα με θόλους δέντρων που ανακοινώνουν την άφιξη του φθινοπώρου καθώς πεζοπορείτε σε κρυμμένους καταρράκτες που περικλείονται σε φθινοπωρινές αποχρώσεις. Δεν υπάρχει έλλειψη ζωντάνιας εδώ και οι peepers σας είναι βέβαιο ότι θα έχουν μια παράσταση. Για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με φθινοπωρινό φύλλωμα ελέγξτε αυτούς τους χρήσιμους οδηγούς.

Καθαρή άποψη του όρους Rainier με κόκκινο φύλλωμα πτώσης στο πρώτο πλάνο

Μονοπάτι Skyline, Εθνικό Πάρκο Mount Rainier, Πολιτεία Ουάσιγκτον

Μήκος: 8,4 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: Μέτρια

Το Skyline Trail στο όρος Rainier είναι κυρίως γνωστό για τη θέα στα ανοιξιάτικα αγριολούλουδα, ωστόσο δεν πρέπει να το χάσετε το φθινόπωρο. Το Skyline Trail παρέχει στους θεατές την ευκαιρία να δουν τα χρώματα του φθινοπώρου από κοντά, καθώς οι θάμνοι και οι θάμνοι που αγκαλιάζουν το μονοπάτι είναι φλογερά κόκκινα και πορτοκαλί. Οι πλαγιές των λόφων καλύπτονται από μια θάλασσα ομορφιάς.

Κάντε check-in με την υπηρεσία του εθνικού πάρκου και τον καιρό κατά την προετοιμασία σας για αυτό το ταξίδι, καθώς μπορεί ξαφνικά να μετατραπεί σε χιόνι, κάνοντας το άλλοτε πολύχρωμο ταξίδι σας να γίνει γρήγορα λευκό και κρύο.

Θέλετε να δείτε το PNW σε ένα ταξίδι με ξεναγό; Δείτε εδώ για το ταξίδι μας στο όρος Rainier και στο Ολυμπιακό Εθνικό Τροπικό Δάσος.

Ψηλός καταρράκτης στο Όρεγκον που περιβάλλεται από κίτρινα φυλλώδη δέντρα

Trail of Ten Falls, State Park Silver Falls, Όρεγκον

Μήκος: 7,2 μίλια

Δυσκολία: εύκολη/μέτρια

Το Trail of Ten Falls είναι δημοφιλές όλο το χρόνο για πολλούς λόγους. Αν σας αρέσει να κυνηγάτε καταρράκτες ενώ απολαμβάνετε φθινοπωρινές αποχρώσεις, αυτό είναι το μονοπάτι σας. Το Trail of Ten Falls μπορεί να υπερηφανεύεται για δέκα διαφορετικούς καταρράκτες και η τελική πτώση φτάνει τα 178 πόδια σε ύψος. Οι σφενδάμοι γίνονται έντονο πορτοκαλί και κίτρινο και τα φύλλα τους καλύπτουν το μονοπάτι κάνοντας μια απολαυστική κρίσιμη στιγμή σε κάθε βήμα. Το μονοπάτι παρέχει πολλά παγκάκια για θέαση καταρράκτη και pitstops. Φροντίστε να έχετε μαζί σας την κάμερα!

Λίμνη που αντανακλά βουνά στην οροσειρά Sawtooth στο Αϊντάχο

The Harriman Trail, Sawtooth National Recreation Area, Idaho

Μήκος: 19 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: εύκολο

Το μονοπάτι Harriman κοντά στο Ketchum Idaho τρέχει ακριβώς κατά μήκος του ποταμού Bigwood, δίνοντας τροφή και ζωή στο ζωντανό φύλλωμα εδώ. Θαυμάστε τις μεταβαλλόμενες ασπένς, ιτιές και βαμβακερά ξύλα σε αυτό το καταπράσινο τοπίο. Συνεχίστε κατά μήκος του μονοπατιού Harriman καθώς ανοίγει και προσφέρει ξεχωριστή θέα στο Όρος Boulder που καλύπτεται από ασπένς. Διασκεδαστικό γεγονός: οι ελαιώνες είναι όλοι διασυνδεδεμένοι μέσω των ριζών τους, οπότε όταν κάποιος αρχίζει να αλλάζει χρώματα, όλοι ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Αυτό το μονοπάτι είναι ανοιχτό για ποδήλατα και γούνινο φίλους επίσης!

Οι Απαλαχοί

Εθνικό δάσος Pisgah, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ στο Looking Glass Rock κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου το πρωί.
Εθνικό δάσος Pisgah, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ στο Looking Glass Rock κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου το πρωί.

Περίοδος προβολής: μέσα Οκτωβρίου έως αρχές Νοεμβρίου

Συχνά υποστηρίζεται ότι έχει την καλύτερη θέα στο φθινόπωρο, η οροσειρά Appalachian Mountain μπορεί να υπερηφανεύεται για γραφικές όψεις που αξίζουν τα σάλια για μούσκεμα στα κύματα της φθινοπωρινής αλλαγής χρώματος. Η περίπλοκη γεωγραφία της περιοχής προσφέρει πολλές όψεις και απόψεις τέλειου φθινοπωρινού φυλλώματος. Εάν έχετε πολύ χρόνο στα χέρια σας, μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι Appalachian από βορρά προς νότο και να κυνηγήσετε τα χρώματα που αλλάζουν.

McAfee Knob, Βιρτζίνια

Μήκος: 8 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: Δύσκολο

Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, παραλείψτε αυτήν την πεζοπορία, καθώς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και φωτογραφημένες τοποθεσίες κατά μήκος του μονοπατιού των Αππαλαχίων, για καλό λόγο. Η πεζοπορία McAfee Knob είναι μια υψομετρική πεζοπορία 1.700 ποδιών στο βουνό Catawba. Μόλις φτάσει κανείς στην κορυφή έχει γενναιόδωρα ευλογημένη πανοραμική θέα στην κοιλάδα Roanoke στα ανατολικά, στα Tinker Cliffs στα βόρεια και στην κοιλάδα Catawba και στα βόρεια βουνά στα δυτικά.

Άποψη από τον πύργο πυρκαγιάς Shuckstack στο μονοπάτι Appalachian στο εθνικό πάρκο Great Smoky Mountains στη Βόρεια Καρολίνα το φθινόπωρο.
Θέα από τον πύργο πυρκαγιάς Shuckstack στο μονοπάτι Appalachian στο Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains

Όρος Κάμερερ, Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains, Τενεσί

Μήκος: 11,1 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: Δύσκολο

Αυτός ο λιγότερο γνωστός προορισμός πυροπροστασίας προσφέρει τη συντομότερη και πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διαδρομή προς την κορυφή του όρους Κάμερερ. Βρίσκεται στα σύνορα του Τενεσί και της Βόρειας Καρολίνας, προσφέροντας απίστευτη θέα σε όσους επιλέγουν πρόθυμα τα 3.200 πόδια της ανύψωσης. Το μονοπάτι διασχίζει τις ανατροπές μέσα από ένα πανέμορφο παλιό δάσος, κατά μήκος κορυφογραμμών και ενάντια σε ποτάμια. Στην κορυφή του όρους Κάμερερ υπάρχει μια πυροσβεστική με θέα 360 μοιρών της ζωντάνιας της πτώσης στο Smokies. Στη θέα περιλαμβάνονται η κοιλάδα του Τενεσί, ο ποταμός Pigeon και το εκπληκτικό φαράγγι του και το όρος Sterling στη Βόρεια Καρολίνα.

Για μια καθοδηγούμενη επιλογή, ανατρέξτε στο δικό μας Wildlands Trekking Fall Colors in the Smokies backpacking ταξίδι.

ALL INCLUSIVE Autumn Appalachian TRIPS

Η Μεσοδυτική

Περίοδος προβολής: μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Οκτωβρίου

Δεν είναι όλα τα χωράφια με καλαμπόκι και τα μπολ σκόνης στα μεσοδυτικά. Αυτή η περιοχή φιλοξενεί χιλιάδες στρέμματα πάρκων και υπαίθρια αναψυχή.

Ομίχλη πρωινή θέα της πτώσης στο Εθνικό Δάσος Ozark

Sam’s Throne Trail, The Ozark National Forest, Αρκάνσας

Μήκος: 3-5 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: εύκολο έως μέτριο

Λίγο πιο έξω από το μονοπάτι για τους πεζοπόρους, καθώς αυτή η περιοχή είναι κυρίως γνωστή για την αναρρίχηση, το μονοπάτι Sam’s Throne προσφέρει ασυναγώνιστη θέα στη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Η πεζοπορία ταξιδεύει μέσα από το δασώδες δάσος των Ozarks, κατά μήκος της γραμμής της μπλόφας και δίπλα σε όμορφους βραχώδεις σχηματισμούς. Λέγεται ότι η περιοχή πήρε το ομώνυμο της επειδή κάποτε ένας άντρας κήρυττε από την μπλόφα. Αν και δεν μπορούμε να το πούμε αυτό με ακρίβεια, το φύλλωμα εκπέμπει παραδεισένιες δονήσεις.

Χρήσιμη συμβουλή: όταν τα φύλλα ξεσπούν από φθινοπωρινό χρώμα, μπορεί να μην εντοπίσετε τον θρόνο του Σαμ μέχρι να βρεθείτε ακριβώς από πάνω του. Παραμείνετε στην πορεία!

Λίμνη Μίσιγκαν από τη Marquette το φθινόπωρο στην ανατολή του ηλίου

Μονοπάτι Top of the World, Marquette, Μίσιγκαν

Μήκος: περίπου 4 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: μέτρια

Η θέα στην κορυφή του κόσμου είναι μια σύντομη ανηφορική ανάβαση σε δύο μεγάλες προεξοχές βράχων που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα σε κυματιστούς λόφους που καλύπτονται από έντονες φθινοπωρινές αποχρώσεις μέχρι τη λίμνη Superior. Φανταστείτε κίτρινα, πορτοκαλί και κόκκινα φύλλα με στίγματα από μια από τις μεγάλες λίμνες των ΗΠΑ. Οι πεζοπόροι μπορούν επίσης να δουν το βουνό Hogsback, το βουνό Sugarloaf και το Little Presque Isle από τη θέα. Η θέα στο Top of the World είναι επίσης ένα υπέροχο μέρος για πικνίκ. Απλώς φροντίστε να το πιάσετε όταν ο καιρός είναι καλός καθώς η βροχή και το χιόνι μπορεί να κάνουν την πεζοπορία δυσάρεστη.

Τα Βορειοανατολικά

Σεζόν προβολής: μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Οκτωβρίου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Η περιοχή κατατάσσεται συχνά στην υψηλότερη θέση στη λίστα με τα καλύτερα μέρη στις πολιτείες για να δείτε το φύλλωμα του φθινοπώρου. Πέρα από όλες τις υπέροχες πεζοπορίες και τις φθινοπωρινές αποχρώσεις, αγκαλιάστε την αλλαγή των εποχών με μηλίτη μήλου, κολοκύθες και άλλες γιορτές σε ένα από τα πολλά φεστιβάλ του φθινοπώρου. Ελεγχος δείτε μια λίστα με τα φεστιβάλ του φθινοπώρου εδώ.

Νωρίς το πρωί φθινόπωρο στο Εθνικό Δάσος Green Mountain στο Βερμόντ.  Φωτογραφία που τραβήχτηκε σε ένα ήρεμο ομιχλώδες πολύχρωμο πρωινό κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής του φθινοπώρου φυλλώματος.  Το όμορφο φθινοπωρινό φύλλωμα του Βερμόντ κατατάσσεται με τα καλύτερα στη Νέα Αγγλία να αναδεικνύουν μερικά από τα πιο πολύχρωμα φυλλώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το μονοπάτι Waterbury στο όρος Hunger, Βερμόντ

Μήκος: 4,5 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: σκληρό

Αυτό το δημοφιλές μονοπάτι προσφέρει μια υπερυψωμένη πεζοπορία και εκπληκτική πανοραμική θέα στην κορυφή του όρους Hunger. Μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει, δεν θα πεινάσετε για θέα στο φύλλωμα του φθινοπώρου καθώς η φαλακρή κορυφή προσφέρει θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αγκαλιάστε τις υπέροχες φθινοπωρινές αποχρώσεις καθώς θα ρίξετε μια ματιά σε κάθε κορυφή στην οροσειρά Green Mountain. Αναμένετε κάποια αναταραχή στο τελευταίο κομμάτι της πεζοπορίας.

Απολαύστε μια πλήρη φθινοπωρινή εμπειρία στο Βερμόντ με το Wildland Trekking’s Φθινοπωρινή περιήγηση στο Βερμόντ.

Μια σιταποθήκη και φθινοπωρινά φύλλα με ομιχλώδη βουνά στο Βερμόντ
ιστορικό Farm Barn νωρίς το πρωί στο Shelburne Farms

Stowe Pinnacle, Βερμόντ

Μήκος: 3,7 μίλια

Δυσκολία: μέτρια

Αυτό το μονοπάτι έξω και πίσω προσφέρει μικτό δάσος από σκληρό ξύλο, λιβάδια και διάφορες όψεις σε μια φαλακρή κορυφή με φανταστική θέα στα φύλλα που αλλάζουν. Στη σύνοδο κορυφής αναμένεται να σας περιποιηθούν με θέα στο όρος Hunger, στα Πράσινα Όρη και στο όρος Mansfield.

Φθινοπωρινά φύλλα στα βόρεια της Νέας ΥόρκηςThe Gorge Trail, Letchworth State Park, Νέα Υόρκη

Μήκος: 7,1 μίλια

Δυσκολία: εύκολη

Το πιο δημοφιλές μονοπάτι στο κρατικό πάρκο Letchworth, το Gorge Trail προσφέρει απαράμιλλη φθινοπωρινή θέα. Γνωστό ως «Grand Canyon της Ανατολής», αυτό το μονοπάτι περπατά κατά μήκος του ποταμού Genesee κάτω από καταπράσινους θόλους από αρχαία δέντρα κώνειο και ζαχαροφάγα. Το μονοπάτι παρέχει τρεις ευδιάκριτες ευκαιρίες για θέαση καταρρακτών με το φαράγγι να είναι το τελευταίο και πιο εντυπωσιακό. Οι καταρράκτες είναι γεμάτοι με δέντρα που αλλάζουν το φθινόπωρο και ζωηρά χρώματα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Μην χάσετε αυτήν την πεζοπορία αν βρίσκεστε ανατολικά.

Τα Βραχώδη Όρη

Περίοδος προβολής: ανάλογα με το υψόμετρο, από μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Οκτωβρίου

Τα Βραχώδη Όρη φιλοξενούν μερικές από τις ψηλότερες βουνοκορφές στις ΗΠΑ και διαθέτουν 100 κορυφές στην περιοχή τους. Πολλές από αυτές τις βουνοκορφές είναι πάνω από δεκατέσσερις χιλιάδες πόδια και αρχίζουν να αλλάζουν σκηνικό νωρίτερα λόγω της ανύψωσής τους. Έτσι, το φθινοπωρινό σόου των Rockies μπορεί να ξεπεράσει άλλες περιοχές της λίστας, αρκεί να είστε πρόθυμοι να ασχοληθείτε με το υψόμετρο.

Gem Lake Trail, Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain, Κολοράντο

Μήκος: 4 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: Δύσκολο

Το αρχικό τμήμα του μονοπατιού της λίμνης Gem διέρχεται μέσα από ένα χωράφι γεμάτο ογκόλιθους, απαιτώντας προσοχή σε αυτό το τμήμα. Μόλις ολοκληρωθεί, η πεζοπορία προσφέρει όλες τις δόξες των ασπίνι το φθινόπωρο. Πολυάριθμα λιβάδια και γιγάντιοι σχηματισμοί βράχων αφθονούν μαζί με θέα στην εντυπωσιακή κορυφή Λονγκς, το πάρκο Έστες και τα βουνά κατά μήκος του ηπειρωτικού χωρίσματος. Ο τελικός προορισμός είναι η Gem Lake, μια λίμνη χωρίς είσοδο ή έξοδο. Αντίθετα, η Λίμνη Gem σχηματίζεται από παγιδευμένο λιώσιμο χιονιού και βρόχινο νερό που έχει λαξευθεί στη λεκάνη από γρανίτη.

Τα φωτεινά χρώματα του φθινοπώρου περιβάλλουν έναν καταρράκτη με ρέματα στην περιοχή Kootenai Falls της Μοντάνα

Καταρράκτες Kootenai, Εθνικός Δρυμός Kootenai, Μοντάνα

Μήκος: 2 μίλια μετ‘ επιστροφής

Δυσκολία: εύκολη

Κρυμμένη ανάμεσα στη λεύκη και το πεύκο στην Τροία, η Μοντάνα στον Εθνικό Δρυμό Kootenai είναι μια μαγική αιωρούμενη γέφυρα στον ποταμό Kootenai. Φανταστείτε τους λόφους γύρω σας καλυμμένους από τις εκρήξεις δοκών των κίτρινων αλυκών καθώς η ομίχλη αναδύεται για να παρουσιάσει την κρεμαστή γέφυρα κατά μήκος του ποταμού. Η γέφυρα έχει πλάτος 210 πόδια και βρίσκεται 100 πόδια πάνω από τον ποταμό. Συνεχίστε κατά μήκος του μονοπατιού της φθινοπωρινής φρενίτιδας προς τους καταρράκτες Kootenai. Αυτή η περιοχή είναι τόσο όμορφη που ήταν στα γυρίσματα μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών όπως το The Revenant και το The River Wild.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εποχή αιχμής και την επιστήμη πίσω από τον τρόπο αλλαγής των φύλλων, ρίξτε μια ματιά στο Φθινοπωρινός Χάρτης Φυλλωμάτων & Πανελλαδική Πρόβλεψη Φύλλων Κορυφής. Έχεις μετατραπεί σε «φύλλο» τώρα; Ελπίζουμε να σας δούμε αυτό το φθινόπωρο να ταξιδεύετε μέσα από τον θόλο των χρωμάτων και της ζωντάνιας. Μην χάσετε αυτό το μικρό παράθυρο μαγείας!

Schreibe einen Kommentar