Οι Αφγανές Γυναίκες σε Κίνηση και οι συνεργάτες της SisterWorks για να ενδυναμώσουν τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες στο Δυτικό Σύδνεϋ

0
Οι Αφγανές Γυναίκες σε Κίνηση και οι συνεργάτες της SisterWorks για να ενδυναμώσουν τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες στο Δυτικό Σύδνεϋ

Οι Αφγανές Γυναίκες σε Κίνηση (AWOTM) και η SisterWorks ανακοίνωσαν σήμερα μια συνεργασία για να βοηθήσουν τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν στο Δυτικό Σύδνεϋ να βρουν δουλειά.

Ως μέρος της συνεργασίας, οι οργανισμοί θα δημιουργήσουν έναν κοινοτικό κόμβο στο Blacktown LGA, παρέχοντας πρόσβαση σε πολιτιστικά ασφαλή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για την οικοδόμηση δεξιοτήτων, εμπιστοσύνης, ανεξαρτησίας, κοινωνικής συνοχής και οικονομικής προοπτικής.

Το Δυτικό Σίδνεϊ είναι μια από τις πιο πολιτιστικά ποικιλόμορφες περιοχές στη ΝΝΟ, με σχεδόν το 50 τοις εκατό του πληθυσμού που γεννήθηκε στο εξωτερικό.

Διευθύνεται από και για γυναίκες, η AWOTM και η SisterWorks, παραδίδουν προγράμματα σε ολόκληρη τη ΝΝΟ και τη Βικτώρια για να βοηθήσουν γυναίκες από πρόσφυγες και μετανάστες να ξεπεράσουν τα εμπόδια ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στους χώρους εργασίας και την κοινωνία της Αυστραλίας.

Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AWOTM, Maryam Zahind πιστεύει ότι η νέα συνεργασία θα παράσχει ουσιαστική και αποτελεσματική υποστήριξη στις ντόπιες γυναίκες από πολιτισμικό και γλωσσικά διαφορετικό υπόβαθρο (CALD), ιδιαίτερα στις νεοαφιχθέντες Αφγανές στην κοινότητα.

«Είμαι ενθουσιασμένη που ξεκινάμε τη φιλοδοξία μας να δώσουμε στις Αφγανές γυναίκες την ευκαιρία να βελτιώσουν τη ζωή τους και των οικογενειών τους», λέει.

«Η συνεργασία μας με την SisterWorks είναι ένα παράδειγμα γυναικών που εργάζονται για γυναίκες».

Hell Fittock, Διευθύνων Σύμβουλος της Sisterworks λέει ότι οι γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις όταν φτάνουν στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής γνώσης αγγλικών, της έλλειψης εμπιστοσύνης και της ασυμφωνίας στην τοπικά αναγνωρισμένη εμπειρία ή προσόντα.

«Πιστεύουμε ότι η εργασία ενδυναμώνει τις γυναίκες», λέει.

«Στη SisterWorks, τα προγράμματά μας προϋπηρεσίας και εκπαίδευσης εξοπλίζουν τις γυναίκες με γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή στην Αυστραλία, να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους, να καλλιεργήσουν σχέσεις, να εμπλακούν με την κοινότητα, να εισέλθουν στο χώρο εργασίας και να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία».

Η SisterWorks τρέχει ήδη το Empowerment Hubs στη Μελβούρνη, το Bendigo και το Dandenong. αυτή η συνεργασία είναι η πρώτη τους στη ΝΝΟ.

Ο δήμαρχος της πόλης Blacktown Tony Bleasdale OAM επικρότησε την ανακοίνωση αναγνωρίζοντας τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η πρωτοβουλία στην οικονομία και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

«Ένας Κόμβος Ενδυνάμωσης αυτού του είδους θα βοηθήσει στη δημιουργία περισσότερο εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού για τοπικές θέσεις εργασίας στο Blacktown και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και θα προωθήσει την πολυπολιτισμικότητα», λέει.

«Οι κάτοικοι της Blacktown City αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 180 χώρες και γλώσσες. Η απίστευτη δουλειά των Αφγανών Γυναικών σε Κίνηση και της SisterWorks αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητας και της δύναμης των κοινοτήτων τους».

Η συνεργασία επιτρέπει και στους δύο οργανισμούς να επεκτείνουν την εμβέλεια των γυναικών CALD που αναζητούν κοινωνική και οικονομική υποστήριξη σε όλη την Αυστραλία. Τα τελευταία τρία χρόνια, η AWOTM έχει πάνω από 6000 οπαδούς και προσφέρει μια φωνή και μια πλατφόρμα για τις Αφγανές και τις πολυπολιτισμικές γυναίκες στην Αυστραλία να φτάσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Από το 2013, η SisterWorks έχει υποστηρίξει περισσότερες από 1200 γυναίκες από μετανάστριες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή συνεντεύξεις επικοινωνήστε:

Anthea Green – AWOTM

Τηλέφωνο:0438616440 | Email: [email protected]

Prerana Mehta – SisterWorks

Τηλέφωνο: 0422342907 | Email: [email protected]

Schreibe einen Kommentar