Οικολογικές αναβαθμίσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη για το μπάνιο σας

0
Οικολογικές αναβαθμίσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη για το μπάνιο σας

Ψάχνετε τρόπους για να είστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον μέσα στο σπίτι σας; Υπάρχουν πολλά δημοφιλή προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον. Παρακάτω είναι μερικές πράσινες εναλλακτικές σε αυτά τα προϊόντα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κάνετε το μπάνιο σας έναν πιο φιλικό προς τον πλανήτη χώρο.

Οικολογικές αναβαθμίσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη για το μπάνιο σας

Οδοντόβουρτσα μπαμπού

Οι κανονικές οδοντόβουρτσες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό και αποτελούν μεγάλη πηγή πλαστικού μιας χρήσης. Οδοντόβουρτσες από μπαμπού έχουν λαβή από μπαμπού και επομένως είναι βιοδιασπώμενα. Είναι μια πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για όσους χρησιμοποιούν χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε σε ένα από αυτά την επόμενη φορά που θα αγοράσετε νέες οδοντόβουρτσες.

Ξαναγεμιζόμενα μπουκάλια

Μια άλλη μεγάλη πηγή πλαστικών απορριμμάτων είναι τα σαπούνια, τα σαμπουάν και τα προϊόντα δέρματος. Αυτά συνήθως έρχονται σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης. Επιλέγοντας επαναγεμιζόμενα μπουκάλια, μπορείτε να μειώσετε τα πλαστικά απόβλητα. Υπάρχουν πολλά σαπούνια, σαμπουάν και προϊόντα δέρματος που είναι διαθέσιμα για αγορά σε ανακυκλώσιμες ή βιοδιασπώμενες θήκες για χρήση σε επαναγεμιζόμενα μπουκάλια. Αυτά είναι πολύ καλύτερη επιλογή από αυτά σε σκληρά πλαστικά μπουκάλια. Μπορείτε να ψωνίσετε για ξαναγεμιζόμενα μπουκάλια και σακουλάκια για χρήση μαζί τους στο διαδίκτυο.

Βιολογικά σαπούνια

Ορισμένα σαπούνια είναι γεμάτα με χημικές ουσίες που είναι λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον. Τα βιολογικά σαπούνια δεν είναι τόσο ρυπογόνα για την παρασκευή τους και επίσης δεν εκπέμπουν τις ίδιες τοξίνες στον αέρα και το νερό. Είναι φτιαγμένα από φυσικά συστατικά που διασπώνται φυσικά. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα σαπούνια είναι καλύτερα και για το δέρμα μας. Όσοι έχουν δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από τη χρήση αυτών των τύπων σαπουνιών. Μπορείτε να ψωνίσετε βιολογικά σαπούνια στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων ράβδων σαπουνιού και επιλογών υγρού σαπουνιού με δυνατότητα επαναπλήρωσης.

Ανακυκλωμένο χαρτί υγείας

Για να μην συγχέεται με το χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας (αυτό θα ήταν πολύ μακριά), το ανακυκλωμένο χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μεταχειρισμένα προϊόντα χαρτιού. Είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το κανονικό χαρτί υγείας, επειδή δημιουργεί λιγότερη ζήτηση στην αποψίλωση των δασών και απαιτεί λιγότερο νερό και ενέργεια για να γίνει. Το ανακυκλωμένο χαρτί υγείας μπορεί ακόμα να είναι εξαιρετικής ποιότητας και μπορεί παρομοίως να αγοραστεί σε μικρές συσκευασίες ή χύμα. Εταιρείες όπως Τιμιές Προμήθειες ειδικεύονται σε αυτά τα προϊόντα. Την επόμενη φορά που θα σας τελειώσει το χαρτί υγείας, σκεφτείτε να παραγγείλετε λίγο από αυτό το χαρτί υγείας.

Βιολογικό καθαριστικό τουαλέτας

Το καθαριστικό τουαλέτας μπορεί να φαίνεται σαν το είδος του προϊόντος που πρέπει να είναι βαρύ από χημικά. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές οργανικές λύσεις που θα μπορούσαν να είναι εξίσου αποτελεσματικές στον καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας σας. Μπορείτε να ψωνίσετε βιολογικά καθαριστικά τουαλέτας στο διαδίκτυο – αυτά τα καθαριστικά τουαλέτας χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα που δεν αναδίδουν τοξικές μυρωδιές και διασπώνται ευκολότερα. Μερικά από αυτά τα προϊόντα είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά όχι σημαντικά. Φτιάχνοντας το δικό σας DIY βιολογικό καθαριστικό τουαλέτας θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν βιολογικές εναλλακτικές σε πολλά άλλα προϊόντα μπάνιου όπως αφαίρεση αλάτων και αφαίρεση μούχλας. Κάντε ένα διάλειμμα από τη χλωρίνη και άλλες σκληρές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να μολύνουν το σπίτι σας και να προκαλέσουν βλάβη στους πνεύμονές σας.

Αποκάλυψη: Αυτή είναι μια επιλεγμένη ανάρτηση.

Schreibe einen Kommentar