ντουλάπι κουζίνας ψώνια & επιλογές | Ανακαίνιση σπιτιού της δεκαετίας του 1970

0
ντουλάπι κουζίνας ψώνια & επιλογές |  Ανακαίνιση σπιτιού της δεκαετίας του 1970

Φέτος είναι η χρονιά της ανανέωσης της κουζίνας και είμαι τόσο, τόσο ενθουσιασμένη γι‘ αυτό. Κάθε σπίτι στο οποίο ζούσαμε είχε μια κουζίνα που ήταν πολύ καλή για να την ξανακάνουμε εντελώς. Ήμασταν πάντα τυχεροί που έχουμε συμπαγή ντουλάπια, εξαιρετική διάταξη και καλά κόκαλα, έτσι πάντα επικεντρώνω την προσοχή μου στις αισθητικές αλλαγές. Ήμουν έτοιμος να φτιάξω μια κουζίνα, όμως, και να σχεδιάσω μια από την αρχή με αυτό που διάλεξα. Αυτή η κουζίνα 50 ετών μου δίνει την ευκαιρία να πάω για ψώνια για ντουλάπια κουζίνας για πρώτη φορά.

Επιτρέψτε μου να πω, κάθε δωμάτιο που είναι τόσο σκληρά δουλεμένο όσο μια κουζίνα και διαρκεί 50 χρόνια ήταν καλά φτιαγμένο. Αυτά τα ντουλάπια είναι από μασίφ ξύλο από το πίσω μέρος μέχρι τα πλαϊνά μέχρι τα ράφια και είναι ακόμα στιβαρά. Όμως, η κουζίνα κουράζεται. Τα περισσότερα συρτάρια είναι σπασμένα ή στο τελευταίο τους πόδι. Το φινίρισμα στα ντουλάπια είναι μουνερό και φθαρμένο. Οι πάγκοι έχουν τσιπς, λεκέδες και γρατσουνιές. Και, τα πατώματα από λινέλαιο είναι λεκιασμένα και, όσο και να τα τρίψω, δεν θα φαίνονται ποτέ καθαρά. Πάνω από όλα, υπάρχει η κολλητική ταινία. Κολλητική ταινία στο πίσω μέρος πάνω από τη σόμπα, στον πάγκο πίσω από το νεροχύτη και στο πάτωμα μπροστά από το ψυγείο και μπαίνει στο ντουλάπι. Ήρθε ακριβώς η ώρα για μια συνολική αναμόρφωση.

Είχα κάνει κάποια σκίτσα για την κουζίνα, αλλά αυτά βασίστηκαν στην υπόθεση ότι δεν θα αφαιρούσαμε κανέναν τοίχο. Αφού ζήσαμε στο χώρο για λίγο, αποφασίσαμε ότι θέλαμε να αφαιρέσουμε τους τοίχους (στο άκρο αριστερά της φωτογραφίας παρακάτω) που περιβάλλουν την πλαϊνή είσοδο/λασπότοπο. Είναι ένας στενός χώρος και το άνοιγμα του θα φέρει περισσότερο φως στο δωμάτιο και θα ανοίξει αρκετά η κουζίνα για να προσθέσει ένα στενό, ανεξάρτητο νησί.

Βάλαμε τον ανάδοχό μας να βγει για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσε να αφαιρεθεί ο τοίχος και να συντάξει μερικές προσφορές για αυτό, καθώς και να διευρύνει το παράθυρο πάνω από το νεροχύτη, να αφαιρέσει τα πατώματα, να τοποθετήσει ξύλινα πατώματα και να κρεμάσει τα ντουλάπια. Καθώς μετρούσε και επιθεωρούσε, ο Τζεφ είπε πρόχειρα ότι θα θέλαμε πραγματικά να μεταφέρουμε τη σκάλα στο υπόγειο, αλλά αυτό μάλλον δεν ήταν μια ρεαλιστική επιλογή. Ο εργολάβος μας κοίταξε τη σκάλα, η οποία κόβει την κουζίνα σχεδόν στο μισό, και μια πιθανή ματιά πέρασε από το πρόσωπό του. Πήγε κατευθείαν στη μέτρηση, ελέγχοντας το υπόγειο και τη σοφίτα για φέροντες τοίχους καθώς και για τυχόν εμπόδια σε αυτό το σχέδιο. «Ξέρεις, μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις». Μετά από μερικές σημειώσεις και περισσότερες μετρήσεις, επιβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να γίνει και ότι μπορεί να είναι πιο εφικτό από ό,τι υποθέσαμε.

Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τη σκάλα προς το υπόγειο να προεξέχει στην κουζίνα. Στεκόμουν στο κύριο μέρος της κουζίνας καθώς έβγαζα τη φωτογραφία, οπότε η σόμπα και ο νεροχύτης είναι πίσω μου. Στα δεξιά είναι η είσοδος του σαλονιού, ο χώρος φαγητού και, στη συνέχεια, η αίθουσα προς το ντουλάπι και το φουαγιέ. Αριστερά είναι το mudroom, η πλαϊνή είσοδος και η τραπεζαρία. Η ιδέα θα ήταν να γυρίσετε τη σκάλα έτσι ώστε η είσοδος να είναι ακριβώς κοντά στο άνοιγμα της τραπεζαρίας. Αυτό θα άνοιγε εντελώς το δωμάτιο και θα μας έδινε πολλές νέες επιλογές. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μεγάλο νησί και να ανοίξουμε περισσότερο την περιοχή φαγητού. Θα χάναμε το μεγάλο ντουλάπι, αλλά θα είχαμε άφθονο χώρο για να προσθέσουμε άλλο ένα σε διαφορετική τοποθεσία. Περιμένουμε εκτιμήσεις για να δούμε αν αυτές οι κατασκευαστικές εργασίες θα χωρέσουν στον προϋπολογισμό μαζί με το δάπεδο, τα ντουλάπια και τα υπόλοιπα. Είναι συναρπαστικό να σκέφτεσαι όλες τις πιθανότητες!

Λοιπόν, ας μιλήσουμε για αγορές ντουλαπιών κουζίνας. Αρχικά νόμιζα ότι ήθελα μπλε ντουλάπια, οπότε όταν πήγα στον εκθεσιακό χώρο των ντουλαπιών, αυτό ήταν που επικεντρώθηκα. Κοίταξα τρεις γραμμές του ντουλαπιού – το Medallion, το KraftMaid και το Waypoint. Όλες αυτές οι γραμμές είναι κατασκευασμένες από κόντρα πλακέ, soft-close και έχουν επιλογές αναβάθμισης για ένθετα και εξειδικευμένα ντουλάπια. Το Medallion είναι η πιο ακριβή μάρκα με μεγαλύτερη ποικιλία χρωματικών επιλογών, στυλ και ένθετων θυρών και συρταριών. Η Waypoint ήταν μια οικονομική επωνυμία με λιγότερες επιλογές χρωμάτων και χαρακτηριστικών. Ο σχεδιαστής της κουζίνας επεσήμανε επίσης ότι τα ντουλάπια Waypoint δεν είναι τόσο γυαλισμένα στις λεπτομέρειες (όπως μικρά κενά που φαίνονται στις γωνίες με λοξότμηση.) Περπατώντας στο κατάστημα, υπέθεσα ότι το ντουλάπι που ερωτεύτηκα θα ήταν το Medallion. Έτσι δεν λειτουργεί πάντα; Λοιπόν, αφού εξέτασα διαφορετικά χρώματα και επιλογές ντουλαπιών, βρήκα τον εαυτό μου να λατρεύει ένα συγκεκριμένο χρώμα και στυλ ντουλαπιού από το Waypoint, το πιο οικονομικό από την επιλογή.

Κανένα από τα μπλε χρώματα του ντουλαπιού της κουζίνας δεν ήταν το σωστό μπλε. Είτε έγειραν πολύ μωβ είτε ήταν πολύ γκρι ή έπεσαν περισσότερο στην κατηγορία του γαλαζιού παρά στο μπλε. Όταν δεν βρίσκω ένα μπλε που μου αρέσει, πηγαίνω στο δεύτερο αγαπημένο μου χρώμα – το πράσινο. Και, το πράσινο που μου άρεσε περισσότερο ήταν το Painted Sage by Waypoint. Είναι ένα τέλειο πλούσιο πράσινο που δεν είναι πολύ κορεσμένο αλλά εξακολουθεί να είναι σίγουρα πράσινο. Και, μου άρεσε το πώς έπαιζε με μερικά από τα χρώματα Farrow & Ball που έψαχνα για το σπίτι.

Αυτό το χρώμα του ντουλαπιού κουζίνας έχει παρόμοια αίσθηση με το προσαρμοσμένο χρώμα που χρησιμοποίησα στην τελευταία μας κουζίνα για το νησί και το ντουλάπι του μπάτλερ.

Θέλω να έχω περισσότερα χρωματιστά ντουλάπια με λίγα μόνο λευκά (σε Βαμμένο λινό) για να σπάσει λίγο το χρώμα.

Δείτε πώς φαίνεται το χρώμα του ντουλαπιού κουζίνας Painted Sage Waypoint σε ένα δωμάτιο στο χρώμα και το στυλ που μου άρεσε περισσότερο – 540F…

Το στυλ της πόρτας του ντουλαπιού κουζίνας είναι καθαρό και διαχρονικό και διαθέτει επιλογή γυάλινης μπροστινής πόρτας με παραδοσιακά λουλούδια. Μου αρέσουν επίσης τα μεγάλα συρτάρια κάτω. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε ένα μικρότερο συρτάρι μέσα στα μεγάλα συρτάρια, για σκεύη, μαχαίρια κ.λπ.

Λοιπόν, είμαι έτοιμος να κάνω μερικά ακόμη σκίτσα και να βάλω μια διάταξη ντουλαπιού μαζί με τον σχεδιαστή της κουζίνας, αλλά πρέπει να περιμένουμε να λάβουμε εκτιμήσεις από τον ανάδοχο πριν κάνουμε αυτό το βήμα. Ποιοι τοίχοι αφαιρούμε θα έχουν δραματικό αντίκτυπο στη διάταξη. Και, είναι πιθανό να κάνουμε τα απαραίτητα για την κατασκευή, το δάπεδο και την κουζίνα στο πρώτο βήμα και να ολοκληρώσουμε τα υπόλοιπα αργότερα. Ωστόσο, θα ανησυχούσα για τη διακοπή των χρωμάτων και των στυλ ντουλαπιών, οπότε θα ήταν καλύτερα να τα κάνω όλα ταυτόχρονα.

Τα χρώματα που ψάχνω για την „παλέτα του σπιτιού“ μας είναι Γαλάζιο, Οβάλ Δωμάτιο Μπλε, Κάλκε Γκριν, Card Room Green, Skimming Stone, Μπλε Γκρικαι Ολα ασπραόλα από Farrow & Ball. Είμαι στη σκηνή, όμως, όπου πρέπει να ζωγραφίσω μερικούς μεγάλους πίνακες δειγμάτων, ώστε να μπορώ να τους βάλω στα δωμάτια για να δω πώς λειτουργούν με το φως σε αυτό το σπίτι. Το φως είναι τόσο διαφορετικό από το τελευταίο μας σπίτι που δεν μπορώ να εμπιστευτώ αυτό που νομίζω ότι ξέρω. Το βάψιμο σε αυτό το σπίτι χρειάστηκε επίσης περισσότερο, απλώς και μόνο επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ταπετσαρίες και κόλλα που πρέπει να αφαιρέσετε πριν συνεχιστεί η βαφή. Ωστόσο, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω να το δουλεύω ξανά σοβαρά. Είμαι έτοιμη για φρέσκια μπογιά και χρώματα που λατρεύω!

Θα σας κρατάω ενήμερους για τις ερμηνείες και τις εξελίξεις της ανακαίνισης της κουζίνας καθώς τα πράγματα φτιάχνονται.

Schreibe einen Kommentar