νέα εργαλεία τζακιού αντίκες | Μις Σιναπόσπορος

0
νέα εργαλεία τζακιού αντίκες |  Μις Σιναπόσπορος

Το πρώτο πράγμα που αγόρασα ειδικά για το σπίτι μας ήταν ένα ζευγάρι αντίκες «κανονιέρηδες». Η μαμά μου και εγώ πήγαμε σε ένα κατάστημα με αντίκες ως εκτροπή από μια τεταμένη περίοδο αναμονής για να γίνει αποδεκτή η προσφορά μας και έλαβα μια κλήση από τον μεσίτη μας στον τρόπο που έγινε η συμφωνία. Έτσι, ψώνιζα με περισσότερη πρόθεση και ενθουσιασμό. Εντόπισα αυτό το ζευγάρι ανδρίον και μου μίλησαν αμέσως. Όπως με τις περισσότερες αντίκες που με ελκύουν, δεν μπορώ πάντα να εξηγήσω γιατί ένα κομμάτι μου μιλάει και ένα άλλο όχι, αλλά η μαμά μου επεσήμανε ότι μοιάζουν με τα ανδρικά που ήταν στο τζάκι της Όμα μου και νομίζω ότι ίσως η μητέρα της πριν από αυτήν. Ήταν διαισθητικό και οικείο και, σε αυτήν την περίπτωση, είχα μια εξήγηση.

Ήξερα ότι είχαμε ένα τζάκι με ξύλα για το σπίτι και, ενώ πραγματικά δεν ήξερα πώς χρησιμοποιήθηκαν τεχνικά τα ανδρικά για την κατασκευή της πυρκαγιάς, νόμιζα ότι θα έδειχναν καλά εκεί μέσα και πιθανότατα θα ήταν χρήσιμα. Είχα κάποιο δισταγμό για την τοποθέτηση ορισμένων πραγμάτων την ημέρα που μετακομίζαμε, αλλά ήξερα ακριβώς πού θα πήγαιναν αυτά.

Καθώς μοιράστηκα στο δοκίμιό μου «τι έκανα για το διάλειμμα των Χριστουγέννων» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ισχύς μας κόπηκε για περίπου 24 ώρες λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων. Όχι μόνο ήταν άβολος ο χρόνος, αλλά το υψηλό ήταν μονοψήφιο, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για τη Μινεσότα, αλλά ήταν πολύ ασυνήθιστο για το Μέριλαντ. Και μας έπιασαν εντελώς απροετοίμαστους. Η μεγαλύτερη λύπη κατά τη διάρκεια αυτών των ψυχρών ημερών ήταν ότι δεν είχαμε κάποιον να κοιτάξει την καμινάδα για να βεβαιωθεί ότι το τζάκι ήταν καθαρό και ασφαλές στη χρήση. Δεδομένου ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό και η χρήση του μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση αντί για καλύτερη, το αφήσαμε ήσυχο. Την επομένη των Χριστουγέννων, όμως, κάλεσα έναν τοπικό καπνοδοχοκαθαριστή. Μπόρεσε να βγει την επόμενη μέρα για να επιθεωρήσει το τζάκι και την καμινάδα.

«Καθαρό σαν σφυρίχτρα!», αναφώνησε καθώς κοίταξε την καμινάδα. Το αμορτισέρ ήταν επίσης σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Όλα ήταν καθαρά και ασφαλή στη χρήση. Επισήμανε όντως ότι θα χρειαζόμασταν μερικά ακόμη εργαλεία τζακιού για να χτίσουμε πραγματικά με ασφάλεια μια φωτιά. Χρειαζόμασταν μια σήτα για την προστασία των επίπλων και των ξύλινων δαπέδων από σπινθήρες και χόβολα και, ενώ τα σίδερα ήταν καλά, πρότεινε να πάρουμε μια σχάρα για να κρατάμε καλύτερα τους κορμούς στη θέση τους. Ήξερα επίσης ότι δεν θα ήθελα ο Τζεφ να χρησιμοποιήσει έναν παλιό στύλο περίφραξης ή κάποιο άλλο τυχαίο κομμάτι ξύλου ως πόκερ. Ήθελα να πάρω ένα κατάλληλο σετ που να περιλαμβάνει πόκερ, λαβίδες, σκούπα και ταψί με στάχτη. Αυτά ήταν στη λίστα αγορών μου για λίγο, αλλά δεν βιαζόμουν καθόλου. Αφού το σπίτι χτύπησε τις 48°, ένιωθε λογικό να το ανεβάσουμε στη λίστα προτεραιότητας.

Αλλά, φυσικά, δεν ήθελα μόνο αξεσουάρ τζακιού. Ήθελα αντίκες ή vintage κομμάτια που να ταιριάζουν με τα σίδερα μου και το γενικό στυλ του δωματίου. Λοιπόν, ο συγχρονισμός ήταν τέλειος και έτυχε να βρω μια οθόνη, μια σχάρα και ένα σετ που βρίσκονται όλα σε ένα τοπικό κατάστημα και καταχωρισμένα στο Facebook Marketplace. Τα αγόρια είχαν ένα ραντεβού κοντά στο μαγαζί, οπότε μπόρεσα να πάω μετά το ραντεβού. Ήμουν κάπως αναστατωμένος που τα αγόρια περίμεναν στο αυτοκίνητο και ανυπομονούσαν να γυρίσουν σπίτι γιατί το μαγαζί είναι από αυτά που θέλω πραγματικά να ψάξω περισσότερο! Σκοπεύω να επιστρέψω την επόμενη ή δύο εβδομάδες.

Όμως, τα εργαλεία είναι τέλεια. Όχι μόνο έχουν τις ίδιες λεπτομέρειες „κανονιέρη“ με τα andirron μου, αλλά το μέγεθος της οθόνης ήταν σαν να ήταν φτιαγμένο για το τζάκι μας. Και τα τρία κομμάτια είναι απλά τέλεια.

Ο Σεμπάστιαν ήταν αρκετά αποφασισμένος να είναι στις φωτογραφίες μου σήμερα. Με έκανε να γελάσω.

Εκτός από το γεγονός ότι όλα φαίνονται υπέροχα και προσθέτουν μια οικεία ατμόσφαιρα στο τζάκι, είναι τόσο ωραίο να γνωρίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι να βάλουμε φωτιά όταν το θέλουμε ή το χρειαζόμαστε.

Η οθόνη και τα εργαλεία του τζακιού είναι από μασίφ ορείχαλκο και ο πωλητής είπε ότι βγήκαν από ένα παλιό αρχοντικό της περιοχής. Είχε πολλές οθόνες, σχάρες και σετ εργαλείων που έβγαιναν όλα από εκείνο το σπίτι, το οποίο είχε πολλά τζάκια.

Τα εργαλεία φαίνονται σαν να έχουν σχεδόν χρησιμοποιηθεί! Και τα τρία κομμάτια είχαν πολύ καλές τιμές.

Νομίζω ότι θα γυαλίσω τα ανδρικά μου με την ελπίδα ότι θα έχουν όλα παρόμοια πατίνα με τον καιρό. Αυτήν τη στιγμή, τα ανδρικά φαίνονται σαφώς μεγαλύτερα. Αυτό δεν με ενοχλεί πολύ, αλλά θα ήθελα να φαίνονται ακόμα περισσότερο σαν να έχουν «γεράσει» μαζί με τον καιρό.

Λατρεύει κανείς τις μικρές λεπτομέρειες σε ένα σπίτι όπως ένα φθαρμένο ορειχάλκινο κλειδί αποσβεστήρα σε ένα τζάκι;

Μπορεί τελικά να έχουμε εγκαταστήσει κορμούς αερίου στο τζάκι, ώστε να μπορούμε να το ανάψουμε με το πάτημα ενός διακόπτη, αλλά νομίζω ότι είναι ωραίο να έχουμε ένα τζάκι με ξύλα για μερικές σεζόν, απλώς για να δούμε πώς μας αρέσει . Ποιος ξέρει, ίσως έτσι θα παραμείνει.

Και, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα δύο βαμμένα χρωματικά δείγματα είναι πίνακες δειγμάτων που δείχνουν χρώματα που είναι υποψήφιοι για αυτό το δωμάτιο. Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για αυτό σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. Και, αν αναρωτιέστε επίσης, θα χτίσουμε ένα νέο τζάκι που θα μοιάζει λίγο πιο παραδοσιακό.

ΥΓ – Μπορείτε να δείτε τον Σεμπάστιαν στην παραπάνω εικόνα; Σου είπα ότι ήταν αποφασισμένος να μπει στις φωτογραφίες μου σήμερα.

Schreibe einen Kommentar