Κορυφαίες επιλογές για καλύτερο ύπνο

1
Κορυφαίες επιλογές για καλύτερο ύπνο

Το αγαπημένο μας στρώμα που βοηθάει στο ροχαλητό είναι το στρώμα DreamCloud γιατί υποστηρίζει άνετα όλες τις θέσεις ύπνου και τους σωματότυπους. Η δεύτερη αγαπημένη μας επιλογή είναι το στρώμα Layla, καθώς έχει δύο επίπεδα σταθερότητας σε ένα κρεβάτι.

Πώς μπορεί το κρεβάτι σας να βοηθήσει με το ροχαλητό; Λοιπόν, όταν ξεκουράζεστε λιγότερο λόγω ενός παλιού στρώματος, είναι πιο πιθανό να σας ξυπνήσει από τον ύπνο πιο εύκολα. Όταν ροχαλίζετε πολύ δυνατά, μπορείτε να ξυπνήσετε τον εαυτό σας. Και αν ο σύντροφός σας ροχαλίζει, πρέπει να το ακούτε κάθε βράδυ.

Εάν το κρεβάτι σας είναι πολύ μαλακό, ή παλιό και χαλαρό, μπορεί να επιδεινώσει το ροχαλητό γιατί δεν θα στηρίξει τον λαιμό και την πλάτη σας. Η σωστή στήριξη του αυχένα και της πλάτης είναι απαραίτητη για να διατηρούνται οι αεραγωγοί σας ανοιχτοί ενώ ξεκουράζεστε και η απόφραξη των αεραγωγών είναι αυτό που οδηγεί σε ρόγχος.

Το να έχετε ένα καλό στρώμα θα σας βοηθήσει να κοιμάστε πιο ήσυχα και να ξυπνάτε λιγότερο. Αρχικά, θα καλύψουμε τα κορυφαία στρώματά μας για το ροχαλητό, ακολουθούμενα από περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή ενός κρεβατιού με βάση αυτό.

#1 Καλύτερο Στρώμα για Ζευγάρια που Ροχαλίζουν- Το στρώμα Novosbed

στρώμα novosbed

Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Τι μας άρεσε:

 • Ποιοτικά υλικά
 • Απομονώνει καλά την κίνηση
 • 3 επιλογές σταθερότητας
 • Αθόρυβο όταν αντέχει βάρος

Τι δεν μας άρεσε:

 • Μπορεί να έχει μια αρχική οσμή απαερίου
 • Απαιτούνται 60 διανυκτερεύσεις πριν από την επιστροφή

Το Novosbed είναι μια εξαιρετική επιλογή για ζευγάρια γιατί απορροφά καλά την κίνηση και δεν κάνει πολύ θόρυβο. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για άτομα που αγωνίζονται με το ροχαλητό. Δεν χρειάζεστε επιπλέον παράγοντες που σας κρατούν ξύπνιους τη νύχτα, εάν έχετε έναν σύντροφο που ροχαλίζει ή εάν ξυπνάτε συχνά με το δικό σας ροχαλητό.

Το στρώμα είναι κατασκευασμένο με ελαστικό, λεπτό κάλυμμα, ακολουθούμενο από στρώμα αεριζόμενου αφρού μνήμης 2 ιντσών για προσαρμοσμένη στήριξη και αναπνοή. Στη συνέχεια, υπάρχει ένα άλλο στρώμα αφρού μνήμης 2 ιντσών που είναι ελαφρώς πιο σταθερό από το επάνω στρώμα και λειτουργεί ως μεταβατικό στρώμα μεταξύ του επάνω στρώματος και του πιο σταθερού αφρού βάσης. Η βάση είναι κατασκευασμένη από ένα στρώμα 7 ιντσών από πυκνό πολυαφρό.

Η πλήρης κατασκευή αυτού του στρώματος θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για άτομα που χρειάζονται ανακούφιση από την πίεση και μοιράζονται ένα κρεβάτι με έναν σύντροφο. Είναι αρκετά υποστηρικτικό για να διατηρείτε το κεφάλι, την πλάτη και τους ώμους σας σε σωστή ευθυγράμμιση, κάτι που ενθαρρύνει τους ανοιχτούς αεραγωγούς και λιγότερο ροχαλητό. Το στρώμα Novosbed συνοδεύεται από 15 χρόνια εγγύηση και Δοκιμή ύπνου 120 νυχτών.

#2 Καλύτερο στρώμα διπλής όψεως για ροχαλητό- Το στρώμα Layla

στρώμα ύπνου layla

Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Τι μας άρεσε:

 • Δύο επιλογές σταθερότητας
 • Απομονώνει καλά την κίνηση
 • Προμηθευτός
 • Εγγύηση εφ ‚όρου ζωής

Τι δεν μας άρεσε:

 • Το να γυρίσετε το κρεβάτι μπορεί να είναι δύσκολο
 • Μπορεί να έχει μια αρχική μυρωδιά απαερίου

Το στρώμα Layla είναι ένα πτυσσόμενο στρώμα με δύο επιλογές σταθερότητας. Όπως αναφέρθηκε, η υποστήριξη στην περιοχή της πλάτης, του λαιμού και των ώμων είναι απαραίτητη για τη μείωση του ροχαλητού. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο επίπεδο σφριγηλότητας θα σας υποστηρίξει καλύτερα με αυτόν τον τρόπο, η απόκτηση ενός πτυσσόμενου κρεβατιού θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε δύο ευκαιρίες να το κάνετε σωστά.

Το κάλυμμα στο στρώμα Layla είναι κατασκευασμένο από μείγμα πολυεστερικού υφάσματος με απαλή, άνετη αίσθηση. Ξεκινώντας με την πιο απαλή πλευρά του κρεβατιού προς τα πάνω, αυτό το στρώμα είναι κατασκευασμένο από αφρό μνήμης 3 ιντσών με αποτέλεσμα περιγράμματος. Είναι εμποτισμένο με χαλκό, ο οποίος έχει αντιμικροβιακό ιδιότητες και μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε δροσεροί.

Ακολουθεί ένα στρώμα 2 ιντσών πιο σταθερού αφρού που λειτουργεί ως μεταβατικό στρώμα. Το κάτω στρώμα είναι κατασκευασμένο από πυκνό, σταθερό πολυαφρό, ακολουθούμενο από ένα στρώμα αφρού μνήμης 1 ίντσας. Το τελευταίο στρώμα λειτουργεί ως το επάνω στρώμα της πιο σταθερής πλευράς του στρώματος και είναι επίσης εμποτισμένο με χαλκό.

Το στρώμα Layla είναι μια καλή πιθανή επιλογή για άτομα που δεν είναι σίγουροι πόσο σταθερό θέλουν να είναι το κρεβάτι τους. Θα έχετε δύο προσπάθειες για να το κάνετε σωστά, το οποίο είναι καλύτερο από μία! Το στρώμα Layla συνοδεύεται από δοκιμή ύπνου 120 διανυκτερεύσεων και ισόβια εγγύηση.

#3 Καλύτερο υβριδικό στρώμα για ροχαλητό- The DreamCloud Mattress

Dreamcloud

Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Τι μας άρεσε:

 • Πολυτελής κατασκευή
 • Δοκιμή ύπνου διάρκειας ενός έτους
 • Εγγύηση εφ ‚όρου ζωής
 • Ψυκτικές ιδιότητες

Τι δεν μας άρεσε:

 • Κακή στήριξη άκρων
 • Δυνατότητα απελευθέρωσης αερίων

Το στρώμα DreamCloud είναι ένα πολυτελές υβριδικό κρεβάτι, που σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο τόσο με πηνία όσο και με στρώματα αφρού. Το κρεβάτι έχει ένα κασμίρ κάλυμμα, ακολουθούμενο από ένα στρώμα μισής ίντσας αφρού μνήμης και μετά ένα στρώμα αφρού με καπιτονέ 1,75 ιντσών. Ακολουθεί ένα στρώμα μισής ίντσας από αφρό λατέξ, δίνοντας στο κρεβάτι μια ελαφρώς ελαστική αίσθηση.

Κάτω από αυτό υπάρχει ένα στρώμα τέταρτης ίντσας αφρού μνήμης και μετά ένα στρώμα μισής ίντσας από πυκνό αφρό που παρέχει μια μετάβαση μεταξύ των επάνω στρωμάτων και των πηνίων στο κρεβάτι.

Τα πηνία συνθέτουν ένα στρώμα 8 ιντσών που βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του σωματικού σας βάρους στο κρεβάτι. Τελευταίο είναι ένα στρώμα 1,5 ιντσών από πυκνό αφρό, για σταθερότητα.

Αυτό το κρεβάτι έχει μια πολυτελή αίσθηση που υποστηρίζει άνετα τους κοιμώμενους σε όλες τις θέσεις ύπνου και τους σωματότυπους. Το στρώμα DreamCloud παρέχει εξαιρετική στήριξη στο λαιμό και το κεφάλι, που μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε ξεμπλοκαρισμένους τους αεραγωγούς σας για να αποτρέψετε το ροχαλητό. Αυτό το στρώμα συνοδεύεται από δοκιμαστική περίοδο 365 διανυκτερεύσεων και ένα Εγγύηση «Διαχρονική»..

#4 Καλύτερο στρώμα πολυτελείας για όσους ροχαλίζουν- Το στρώμα αβοκάντο

Πράσινο στρώμα αβοκάντο

Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Τι μας άρεσε:

 • Ισχυρές, υποστηρικτικές άκρες
 • Υλικά υψηλής ποιότητας
 • Κοιμάται δροσερό
 • Υποστήριξη απόκρισης

Τι δεν μας άρεσε:

 • Ακριβός
 • Βαρύ (δύσκολο στην κίνηση)

Το στρώμα Avocado είναι το αγαπημένο μας στρώμα επιλογής πολυτελείας επειδή είναι κατασκευασμένο με οργανικά και πράσινα υλικά. Ξεκινά με ένα κάλυμμα από οργανικό βαμβάκι, ακολουθούμενο από ένα μεσαίου σκληρού στρώματος, 2 ιντσών από λατέξ Dunlop και μετά ένα στρώμα 8 ιντσών από πηνία. Το Last είναι ένα σταθερό στρώμα λάτεξ 1 ίντσας που υποστηρίζει τα στρώματα από πάνω του.

Εάν αυτή η κατασκευή σας φαίνεται πολύ σταθερή, το Avocado διαθέτει προαιρετική μαξιλαροθήκη (με επιπλέον κόστος). Το στρώμα κοιμάται δροσερό, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να βοηθήσει με το ροχαλητό. Αυτό το κρεβάτι υποστηρίζει επαρκώς την πλάτη, το λαιμό και το κεφάλι. Αυτός ο τύπος υποστήριξης είναι απαραίτητος για ανοιχτούς αεραγωγούς και, ως αποτέλεσμα, λιγότερο ροχαλητό.

Το στρώμα Avocado Green έρχεται με δοκιμή ύπνου 100 νυχτών και 25 χρόνια εγγύηση.

#5 Το καλύτερο στρώμα για ροχαλητό στομάχι που κοιμούνται- Το στρώμα Casper

Στρώμα Casper

Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Τι μας άρεσε:

 • Καλή απομόνωση κίνησης
 • Εύκολη ενεργοποίηση θέσεων
 • Ζωνική υποστήριξη
 • Αφρός ανοιχτής κυψέλης για διαπνοή

Τι δεν μας άρεσε:

Το στρώμα Casper είναι ένα κρεβάτι εξ ολοκλήρου από αφρό με επιφάνεια που ανταποκρίνεται εύκολα και διευκολύνει την εναλλαγή θέσεων. Το επιλέξαμε ως το αγαπημένο μας για όσους κοιμούνται στο στομάχι, επειδή χρησιμοποιεί ζώνη στήριξης με πιο σφιχτό τμήμα κάτω από τους γοφούς. Αυτό το τμήμα βοηθά να κρατήσετε τους γοφούς σας ψηλά στη θέση ύπνου στο στομάχι, κάτι που είναι απαραίτητο για την ευθυγράμμιση.

Το στρώμα έχει ένα κάλυμμα από μείγμα πολυεστέρα, ακολουθούμενο από ένα στρώμα 1,5 ιντσών από αφρό ανοιχτής κυψέλης που παρέχει αναπνεύσιμο περίγραμμα. Κάτω από αυτό ένα στρώμα 1,5 ιντσών από αφρό που απορροφά την κίνηση, υποστηρικτικό.

Ακολουθεί ένα στρώμα μετάβασης 1,5 ιντσών με ένα πιο σταθερό τμήμα κάτω από τους γοφούς και ένα πιο μαλακό τμήμα για την προστασία των ώμων.

Η βάση του στρώματος Casper είναι μια στρώση πολυαφρού 5,5 ιντσών που υποστηρίζει τις στρώσεις πάνω από αυτό. Ενώ το κρεβάτι δημιουργεί κάποια βύθιση, δεν θα νιώσετε παγιδευμένοι στο στρώμα. Αντίθετα, θα πρέπει να διατηρεί το σώμα σας σε σωστή ευθυγράμμιση, αποτρέποντας τα μπλοκαρίσματα στους αεραγωγούς σας (που μπορεί να προκαλέσουν ροχαλητό). Το κρεβάτι Casper διαθέτει δοκιμή ύπνου 100 διανυκτερεύσεων και 10 χρόνια εγγύηση.

Συμβάλλει το στρώμα σας στο ροχαλητό σας;

Μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία του ροχαλητού, καθώς τόσοι πολλοί παράγοντες μπορούν να το επηρεάσουν. Από το κλίμα και το κάπνισμα μέχρι την παχυσαρκία, τις αλλεργίες, τις ασθένειες και πολλά άλλα, πολλά πράγματα μπορεί να είναι η αιτία. Κατά πάσα πιθανότητα, το ροχαλητό σας είναι πιθανώς αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών ύπνου σας.

Το στρώμα σας μπορεί να σχετίζεται με το ροχαλητό επειδή το ροχαλητό συμβαίνει όταν οι αεραγωγοί σας είναι μερικώς φραγμένοι. Η επιφάνεια ύπνου και η θέση ύπνου σας επηρεάζουν και όταν το κεφάλι, η πλάτη και το κεφάλι σας δεν υποστηρίζονται σωστά, μπορεί να αρχίσετε να ροχαλίζετε. Ένα καλό στρώμα θα παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε, καθιστώντας πιο πιθανό ότι οι αεραγωγοί σας παραμένουν ξεμπλοκαρισμένοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα κρεβάτι που είναι αρκετά σταθερό για να διατηρεί τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση και συμβατό με τη θέση ύπνου σας.

Θέση ροχαλητού και ύπνου

Η θέση ύπνου σας σχετίζεται επίσης με το αν ροχαλίζετε ή όχι. Ο ύπνος ανάσκελα είναι η χειρότερη στάση για το ροχαλητό γιατί στενεύει τις διόδους του αέρα. Εάν μπορείτε να κοιμάστε μόνο ανάσκελα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι που κρατά το κεφάλι σας ψηλά. Ο ύπνος στο στομάχι είναι εξαιρετικός για την πρόληψη του ροχαλητού, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης.

Εάν αποφασίσετε να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε με το στομάχι σας για να βοηθήσετε στο ροχαλητό σας, δοκιμάστε να κοιμηθείτε χωρίς μαξιλάρι ή μια επιλογή πολύ χαμηλού προφίλ. Αυτό θα βοηθήσει τη σπονδυλική σας στήλη να παραμείνει σε ευθυγράμμιση καθώς ξεκουράζεστε. Ο ύπνος στο πλάι είναι επίσης εξαιρετικός για το ροχαλητό γιατί βοηθάει να κρατάτε τους αεραγωγούς σας ευθύς και ανοιχτούς.

Σκληρότητα στρώματος και ροχαλητό

Τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ένα στρώμα ειδικά για να αποτρέψετε το ροχαλητό; Η σφριγηλότητα του στρώματος είναι μια σημαντική πτυχή της υγιεινής του ύπνου και μπορεί να επηρεάσει το πόσο πολύ ροχαλίζετε εσείς ή ο σύντροφός σας. Το κρεβάτι που θα επιλέξετε πρέπει να παρέχει αρκετή υποστήριξη για το λαιμό και το κεφάλι σας για να κρατήσει τους αεραγωγούς σας ξεμπλοκαρισμένους.

Ως ροχαλητό, μπορεί να έχετε την καλύτερη τύχη με ένα μεσαίο ή μεσαίο μοντέλο. Τα κρεβάτια μεσαίου και μεσαίου σκληρού τείνουν να έχουν αρκετή σταθερότητα για να προάγουν την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, αλλά έχουν πιο μαλακές επιφάνειες από τα σταθερά κρεβάτια. Μια επιφάνεια στρώματος με περισσότερη δοτικότητα μπορεί να μειώσει τους γοφούς και τους ώμους σας στην πλάγια θέση ύπνου (που είναι μια καλή θέση για ροχαλητό).

Με ένα πιο σταθερό κρεβάτι, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κυλήσετε στην πλάτη σας, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει το ροχαλητό.

Τελική ετυμηγορία

Το ροχαλητό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που επηρεάζει τους ίδιους τους που ροχαλίζουν και τους συντρόφους τους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το θέμα μπορεί να κάνει εσάς ή τον σύντροφό σας να αισθάνεστε εξαντλημένοι. Συνιστούμε να ερευνήσετε πιθανούς παράγοντες του τρόπου ζωής και να ρωτήσετε το γιατρό σας για το τι μπορεί να προκαλεί το ροχαλητό σας. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα στρώμα που σας εξασφαλίζει τη σωστή στήριξη, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει.

Το αγαπημένο μας στρώμα που βοηθάει στο ροχαλητό είναι το κρεβάτι DreamCloud. Χρησιμοποιεί τόσο σπείρες όσο και αφρό για να δημιουργήσει ομοιόμορφη κατανομή βάρους, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε ανοιχτούς τους αεραγωγούς σας και να αποτρέψετε το ροχαλητό.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν

Schreibe einen Kommentar