Κινεζικό νέο έτος Το μίνι φανάρι Bao

0
Κινεζικό νέο έτος Το μίνι φανάρι Bao

Στο παρελθόν, τα φανάρια χρησιμοποιούνταν για να παρέχουν φως. Χρησιμοποιούνται επίσης για διακόσμηση, ειδικά με τη μορφή εορτασμού και λατρείας. Φέτος το νέο έτος, έχω φτιάξει πολλά φανάρια ang bao – ρίξτε μια ματιά Κινεζική Πρωτοχρονιά Pinterest έμπνευση σανίδας.

Σήμερα, θα σας δείξω τις οδηγίες βήμα προς βήμα για να φτιάξετε αυτά τα χαριτωμένα μίνι φαναράκια ang bao! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως στολίδι για τα φυτά σας ή να περάσετε τα μίνι φαναράκια σε ρολό για να φτιάξετε ένα πανό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα μίνι φανάρια.

κινέζικο νέο έτος το μίνι φανάρι bao

Για αυτή τη χειροτεχνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα μακρύ ορθογώνιο ang bao για να φτιάξετε ένα μίνι φανάρι είτε δύο μικρά ορθογώνια ang bao για να φτιάξετε ένα μίνι φανάρι.

κινέζικο νέο έτος ang bao μίνι φανάρι βήμα προς βήμα
Κινέζικο νέο έτος bao μίνι φανάρι μονό

Χρησιμοποιώντας ένα μακρύ ορθογώνιο ang bao, η οθόνη μίνι φαναριού έχει διαστάσεις περίπου 6,2 cm επί 9,5 cm, χωρίς να περιλαμβάνει το κόκκινο κορδόνι στην κορυφή και το μήκος της φούντας του κινέζικου κόμπου στο κάτω μέρος. Χρησιμοποιώντας δύο μικρά ορθογώνια ang baos, η οθόνη μίνι φαναριού έχει διαστάσεις περίπου 6,2 cm επί 10 cm, χωρίς να περιλαμβάνει το κόκκινο κορδόνι στην κορυφή και το μήκος της φούντας του κινέζικου κόμπου στο κάτω μέρος.

Η βαθμολογία δυσκολίας είναι 1,5 στα 5, η οποία χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί ένα μίνι φανάρι. Εάν κάνετε αυτή τη χειροτεχνία με μικρότερα παιδιά, αντί να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι στυλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για να κόψετε. Θα εξηγήσω περισσότερα στις παρακάτω οδηγίες.

Για να φτιάξετε αυτά τα κρεμαστά μίνι φανάρια, θα χρειαστείτε:

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

 1. Ανοίξτε τις πλευρές του ang bao και κόψτε το πτερύγιο όπως φαίνεται.

  Κινέζικο νέο έτος ang bao μίνι φανάρι έκοψε το ang bao
  κινέζικο νέο έτος ang bao μίνι φανάρι μπροστά και πίσω

 2. Το μπροστινό μέρος του κομμένου ang bao θα χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικό χείλος του φαναριού. Διπλώστε 0,8 cm κατά μήκος του πάνω και του κάτω μέρους της μακριάς πλευράς του ang bao.

  κινέζικο νέο έτος το μίνι φανάρι bao μπροστά στο πάσο bao

 3. Κόψτε σχισμές με το μαχαίρι στυλό κατά μήκος της πλευράς του ang bao χρησιμοποιώντας τον χάρακα για να σας καθοδηγήσει. Κρατήστε κάθε σχισμή σε απόσταση περίπου 0,5 cm μεταξύ τους. Εάν το φτιάχνετε με μικρότερα παιδιά, μπορείτε να διπλώσετε το μακρύ πόου στη μέση (κατά μήκος) και να το πιέσετε προς τα κάτω. Κόψτε τις σχισμές με το ψαλίδι.

  Μίνι μπροστινά φαναράκια κινέζικης πρωτοχρονιάς ang bao

 4. Αναποδογυρίστε το ang bao (απλή πλευρά) και κολλήστε την ταινία διπλής όψης πάνω και κάτω από την άκοπη πλευρά του ang bao. Αφήστε το στην άκρη. Μίνι κινέζικο πρωτοχρονιάτικο φανάρι ang bao με ταινία διπλής όψης

 5. Το πίσω μέρος του κομμένου ang bao θα χρησιμοποιηθεί ως εσωτερικός σωλήνας του φαναριού. Κόψτε περίπου 2,5 cm. Κρατήστε τη λωρίδα ang bao καθώς θα χρησιμοποιηθεί για τη δομή/λαβή του φαναριού. Η λωρίδα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σχήμα του φαναριού και να κρατήσετε το κορδόνι στη μέση του φαναριού.

  κινέζικο νέο έτος ang bao μίνι φανάρι πίσω ang bao cut

 6. Κολλήστε το μπροστινό μέρος του κομμένου ang bao στο πίσω μέρος του κομμένου ang bao. Δείτε πώς το κόλλησα στην εικόνα. Άφησα ένα κενό 3 εκατοστών και το επικάλυψα. Τώρα θα σχηματίσει ένα τέλειο στρογγυλό σχήμα.

  Κινέζικο νέο έτος ang bao μίνι ραβδί φαναριού μπροστά στην πλάτη
  Κινέζικο νέο έτος ang bao μίνι ραβδί φαναριού μπροστά και πίσω
  κινέζικο νέο έτος ang bao μίνι φανάρι όχι κορδόνι

 7. Κόψτε τη λωρίδα του ang bao στα δύο. Χρησιμοποιήστε τον εσωτερικό σωλήνα του φαναριού ως μέτρο. Λυγίστε και τις δύο πλευρές της λωρίδας και κολλήστε την ταινία διπλής όψης και στις δύο άκρες. Άνοιξα μια τρύπα στη μέση της λωρίδας χαρτιού για να περάσει ο σπάγκος. Προτιμώ να ανοίξω μια τρύπα τώρα παρά αργότερα όταν είναι κολλημένο στο φανάρι, καθώς δεν θα είναι τόσο εύκολο να το τρυπήσετε.

  κινέζικη πρωτοχρονιά ang bao μίνι λουρίδα φαναριού με τρύπα

 8. Κολλήστε τη λωρίδα στο επάνω μέρος του φαναριού.

  Κινέζικη πρωτοχρονιά bao μίνι λωρίδα ένθετο φανάρι

 9. Περάστε από το κόκκινο κορδόνι και δέστε έναν κόμπο. Συμβουλή: κολλώντας το άκρο του κόκκινου κορδονιού με διάφανη ταινία διευκολύνει το πέρασμα μέσα από την τρύπα στη λωρίδα του κόκκινου χαρτιού.

  κινέζικο νέο έτος ang bao μίνι φανάρι δύο φανάρια
  Κινεζική πρωτοχρονιά ang bao μίνι κορδόνι φαναριού με ταινία

 10. Κολλήστε τη λωρίδα στο κάτω μέρος του φαναριού και περάστε από το κόκκινο κορδόνι.

 11. Μόλις τελειώσετε με το πέρασμα του κόκκινου κορδονιού, τελειώστε το τελευταίο φανάρι με μια φούντα κινέζικου κόμπου.

Κινέζικο νέο έτος bao μίνι φαναράκι κρεμαστό pinterest
κινέζικο νέο έτος το μίνι φανάρι bao single pinterest

Τώρα είναι έτοιμα για κρέμασμα. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά τα μίνι φανάρια; Ελπίζω να σας αρέσει. Αν προτιμάτε ένα πολύ πιο εύκολο μίνι φανάρι, δοκιμάστε αυτό που δημιούργησα το 2013.

Αποκάλυψη: Έχουμε συμπεριλάβει συνδέσμους θυγατρικών της Amazon στα προϊόντα. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό και αγοράσετε, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια αλλά χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Schreibe einen Kommentar