Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao Firecrackers

0
Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao Firecrackers

«Tong Tong Chiang, Tong Tong Chiang, Tong Tong Chiang Tong Tong, Tong Tong Chiang». Κάθε φορά που παίζεται αυτό το κινέζικο τραγούδι 恭喜发财 στο ραδιόφωνο, ξέρετε ότι θα γιορτάσουμε σύντομα την Κινεζική Πρωτοχρονιά!

Επιστρέφοντας στην αρχαία ιστορία της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, το τέρας νιαν έβγαινε από την κρυψώνα του για να τραφεί με ανθρώπους και ζώα. Για να μην συμβεί αυτό, οι κάτοικοι του χωριού χρησιμοποίησαν κροτίδες και πυροτεχνήματα για να τρομάξουν το τέρας μακριά. Πιστεύουν επίσης ότι τα κροτίδες και τα πυροτεχνήματα χρησιμοποιούνται για να διώξουν το κακό.

Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao Firecrackers

Ένα γρήγορο γεγονός για τα κροτίδες στη Σιγκαπούρη – από τον Αύγουστο του 1972, υπάρχει πλήρης απαγόρευση των κροτίδων μετά από έκρηξη που σκότωσε δύο άτομα. Από το 2003, επιτρέπεται η εκκίνηση τους μόνο υπό αυστηρό έλεγχο από κυβερνητικούς οργανισμούς ή το συμβούλιο τουρισμού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κροτίδες στη Σιγκαπούρη, πολλοί άνθρωποι θα αγοράσουν ή θα φτιάξουν τη δική τους έκθεση κροτίδων για το σπίτι τους για να τρομάξουν το κακό. Ορισμένες οθόνες κροτίδων που αγοράζονται από το κατάστημα θα έχουν ακόμη και ήχους κροτίδων που λειτουργούν με μπαταρία!

Φανάρι νομισμάτων κινεζικής Πρωτοχρονιάς Ang Bao

Είναι εύκολο να φτιάξετε αυτήν την οθόνη πυροτεχνημάτων, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να την φτιάξετε. Έχω χρησιμοποιήσει αυτήν τη μέθοδο εμφάνισης φαναριού νομισμάτων για να φτιάξω την κορυφή. Έκανα μερικές αλλαγές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη στεφάνι τοίχου ή ακόμα και μια οθόνη με αριθμό οκτώ για αυτό το σκάφος. Είναι ανοιχτό σε κάθε συνδυασμό. Να είσαι δημιουργικός!

Έχει διαστάσεις περίπου 18 cm επί 60 cm επί 5 cm, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το μήκος της φούντας του κινέζικου κόμπου και της κόκκινης χορδής. Είναι απλό να το φτιάξεις και βαθμολογώ τη δυσκολία 3,5 στα 5, που θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να ολοκληρωθεί. Αυτό το σκάφος θα λειτουργήσει καλά με λεπτά κόκκινα ang baos. Θα είναι πιο εύκολο να τα κυλήσετε σε σχήματα σωλήνα. Εάν χρησιμοποιείτε παχιά ang baos, τα ang baos μπορεί να σκίσουν γύρω από τις γωνίες, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά αντιαισθητικό. Επίσης, θα είναι πιο δύσκολο να τα κολλήσετε.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

 1. Διπλώστε το ang bao στη μέση οριζόντια και πιέστε το προς τα κάτω.

  Κέρμα κινεζικής Πρωτοχρονιάς Ang Bao αναδιπλούμενο κατά το ήμισυ

 2. Διπλώστε και τις τέσσερις γωνίες του ang bao προς τα μέσα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διπλώσει το μπροστινό μέρος του ang bao προς τα μέσα στο πίσω μέρος του ang bao. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα 7 ang baos.

  Κινέζικο νέο έτος Ang Bao δίπλωμα νομίσματος

 3. Συρραπτικό 4 ang baos για το μπροστινό μέρος του φαναριού όπως φαίνεται.

  Κινεζική Πρωτοχρονιά Το νόμισμα Bao 4 τα pows

 4. Συρραπτικό 4 ang baos για το πίσω μέρος του φαναριού όπως φαίνεται.

  Κινεζικό νόμισμα Ang Bao Πρωτοχρονιάς μπροστά και πίσω

 5. Ενώστε το μπροστινό και το πίσω μέρος της χειροτεχνίας συρράπτοντάς το όπως φαίνεται (σαν σχήμα V).

  Κινέζικο νόμισμα Ang Bao Πρωτοχρονιάς, εμπρός και πίσω ένωση
  Βασικό νόμισμα κινεζικού νέου έτους Ang Bao

 6. Τώρα έχετε ολοκληρώσει το φανάρι νομισμάτων. Δέστε έναν κόμπο στο κόκκινο κορδόνι, τοποθετήστε το μέσα στο φανάρι του νομίσματος και συρράψτε το για να το στερεώσετε.

  Κινεζικό νόμισμα Ang Bao Πρωτοχρονιάς με κόκκινη χορδή

 7. Τοποθετήστε ταινία διπλής όψης στο πίσω μέρος των 21 ang baos.

  Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao κροτίδες ρολό με ταινία διπλής όψης

 8. Τυλίξτε τα ang baos χρησιμοποιώντας το καλαμάκι γάλακτος με φούσκα. Αν δεν έχετε το καλαμάκι, χρησιμοποιήστε κάτι παρόμοιο για ρολό, όπως ένα μικρό πλάστη.

 9. Ξεκολλήστε το κάλυμμα από την ταινία διπλής όψης και κολλήστε την άκρη του ang bao για να κάνετε ένα ρολό. Επαναλάβετε τα υπόλοιπα 11 ang baos.

 10. Συρραφή το επάνω και το κάτω άκρο του ang baos. Μου αρέσει να τα συρράπτω για να διασφαλίσω ότι είναι ασφαλισμένα.

  Κινεζικά πρωτοχρονιάτικα κροτίδες Ang Bao βασικά πάνω και κάτω

 11. Τώρα συνδέστε τα κροτίδες μεταξύ τους. Πρώτα, δέστε έναν κόμπο στην άκρη της κλωστής ραφής και περάστε το πρώτο κροτιδάκι. Δεν έχω κόκκινο νήμα γι‘ αυτό χρησιμοποιώ μωβ χρώμα. Ωστόσο, το νήμα δεν πρέπει να φαίνεται.

  Κινέζικα πρωτοχρονιάτικα κροτίδες Ang Bao που περνούν το πρώτο ang pow

 12. Ακολουθήστε το επόμενο κροτίδα. Το περνάω με κλωστή στη μία πλευρά του ang bao και τα τοποθετώ τακτοποιημένα όπως φαίνεται.

  Κινέζικα πρωτοχρονιάτικα κροτίδες Ang Bao περνούν από την πρώτη έως την τρίτη
  Κινεζικά κροτίδες Ang Bao πρωτοχρονιάς περνούν από την πρώτη έως την τέταρτη
  Κινεζική Πρωτοχρονιά Οι κροτίδες του Μπάο που κλωτσούν τα λάστιχα

 13. Μόλις τελειώσετε, δέστε έναν κόμπο και κάντε μια θηλιά.

  Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao κροτίδες βρόχος νήματος

 14. Τώρα περάστε και τις δύο άκρες των κροτίδων. Δεν ήθελα να κινηθούν τα κροτίδες ή να τοποθετηθούν ακατάστατα, γι‘ αυτό τα έραψα για να σταματήσουν να κινούνται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα αντ ‚αυτού αν δεν θέλετε να το περάσετε με κλωστή. Βρίσκω ότι η κόλλα μπορεί να γίνει αρκετά ακατάστατη. Ή μπορείτε να δοκιμάσετε κόλλα με ζεστό πιστόλι – μόλις στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για να κόψετε τυχόν χαλαρή κόλλα γύρω από το ang baos.

  Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao κροτίδες στο πλάι
  Κινέζικη Πρωτοχρονιά Ang Bao κροτίδες

 15. Τοποθετήστε ένα διπλωμένο ang bao στη θηλιά όπως φαίνεται.

  Κινεζικά πρωτοχρονιάτικα κροτίδες Bao που διπλώνουν το pow
  Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao κροτίδες βρόχος με ang pow

 16. Στερεώστε το διπλωμένο ang bao στο κάτω μέρος του φαναριού του νομίσματος.

  Κινεζικά πρωτοχρονιάτικα κροτίδες Ang Bao ενώνονται με το νόμισμα

 17. Τοποθετούμε τη φούντα κινέζικου κόμπου στο κάτω μέρος των κροτίδων.

  Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao κροτίδες κινέζικος κόμπος φούντα

Κινεζική Πρωτοχρονιά Ang Bao Firecrackers pinterest

Λοιπόν, τι γνώμη έχετε για αυτήν την επίδειξη κροτίδων ang bao; Δεν φαίνεται δύσκολο, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος για να τα περάσω όλα με τη σειρά. Εάν έχετε μικρότερα παιδιά, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε μια πολύ πιο απλή χειροτεχνία με κροτίδες. Μην ξεχάσετε να δείτε τις υπόλοιπες χειροτεχνίες μου για την κινεζική Πρωτοχρονιά!

Αποκάλυψη: Έχουμε συμπεριλάβει συνδέσμους θυγατρικών της Amazon στα προϊόντα. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό και αγοράσετε, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια αλλά χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Schreibe einen Kommentar