κατασκευή και χρήση πινάκων δειγμάτων βαφής για επιλογή χρωμάτων

3
κατασκευή και χρήση πινάκων δειγμάτων βαφής για επιλογή χρωμάτων

Χθες, δούλεψα φτιάχνοντας μερικούς πίνακες δειγμάτων βαφής για να καρφώσω τα χρώματα που έχω σκεφτεί για τους κύριους χώρους διαβίωσης του σπιτιού μας. Συνήθως, χτυπούσα απλώς ένα δείγμα στον τοίχο, αλλά αυτό το σπίτι έχει επιβραδύνει την τυπική μου προσέγγιση. Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν όλη η ταπετσαρία και η κόλλα ταπετσαρίας ακόμα στους τοίχους. Πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα για να μπορέσω να ζωγραφίσω ένα δείγμα! Πρέπει επίσης να ζήσω και να μάθω το φως σε αυτό το σπίτι, που είναι τόσο διαφορετικό από το τελευταίο μας σπίτι. Δεν μπορώ απλώς να υποθέσω ότι αυτό που ξέρω ότι λειτουργεί θα λειτουργήσει πραγματικά σε αυτό το σπίτι. Πρέπει να αφιερώσω χρόνο για να ξαναμάθω τι σκέφτομαι για το χρώμα. Έτσι, η δημιουργία πινάκων δειγμάτων βαφής ήταν ο τρόπος που μπορούσα να πάρω κάποιες αποφάσεις.

Τα χρώματα που έχω επιλέξει για δοκιμή είναι Γαλάζιο, Οβάλ Δωμάτιο Μπλε, Κάλκε Γκριν, Card Room Green, Skimming Stone, Μπλε Γκρικαι Ολα ασπραόλα από Farrow & Ball. Έχω παραγγείλει ένα δείγμα Skimming Stone, αλλά είχα δείγματα δοχείων από οτιδήποτε άλλο, ώστε να μπορώ να φτιάξω πίνακες δειγμάτων βαφής για να παίξω, να μετακινηθώ και να δω τι μου αρέσει περισσότερο σε ποιο δωμάτιο.

Για τους ίδιους τους πίνακες, χρησιμοποίησα μερικές σανίδες MDF που είχα κόψει πριν από μερικά χρόνια για να φτιάξω χρωματικούς πίνακες για το στούντιο μου. Κατέληξα να τα κάνω κυρίως σε χαρτί και πίνακες καμβά, άρα αυτά μόλις κυκλοφορούσαν. Είχαν ένα ωραίο μέγεθος για σανίδα δειγμάτων βαφής, οπότε μπορούσα να τα βάλω δίπλα στο τζάκι, πάνω στην επένδυση και να ακουμπήσω σε ένα έπιπλο. Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε κάτι άκαμπτο ώστε να μην λυγίζει ή πέφτει και να μπορεί να αντέξει να μετακινηθεί. Θέλετε επίσης κάτι λείο, ώστε η υφή να μην επηρεάζει την εμφάνιση του χρώματος. Το MDF ή το λεπτό, λείο κόντρα πλακέ είναι πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή και μπορεί εύκολα να κοπεί σε ορθογώνιο ή τετράγωνο λογικού μεγέθους. (Ελάτε να το σκεφτείτε, σαν πάνελ καλλιτέχνη ξύλου 16 x 20 ΑΥΤΟ θα ήταν υπέροχο, αλλά πιθανότατα όχι τόσο οικονομικό όσο το MDF από το κατάστημα υλικού.)

Εδώ είναι όλες οι προμήθειες που θα χρειαστείτε για να βάψετε τους πίνακες δειγμάτων βαφής…

  • Πάνελ ξύλου ή MDF
  • Primer (εγώ χρησιμοποίησα Zinsser Smart Prime.)
  • Δείγματα δοχείων με χρώμα
  • Ένα καλό συνθετικό πινέλο. Θέλετε ωραίες, ομαλές πινελιές για να φτιάξετε έναν πίνακα δειγμάτων βαφής. ΑΥΤΟ είναι το αγαπημένο μου για ζωγραφική επένδυση και κοπή και είναι αυτό που χρησιμοποίησα για αυτό το έργο.
  • Δεν τα χρειάζεστε, αλλά χρησιμοποίησα χαρτόκουτα για να στηρίξω τα πάνελ για να τα βάψω λίγο πιο εύκολα. Το βάψιμο ενός επίπεδου πάνελ σε μια επίπεδη επιφάνεια μπορεί να είναι λίγο δύσκολο.

Και, έχω μερικές συμβουλές για εσάς όταν πρόκειται για τη διαδικασία κατασκευής σανίδων δειγμάτων βαφής, ώστε να καταλήξετε σε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

  1. Παρατήρησες το primer στη λίστα προμηθειών, σωστά; Λοιπόν, η πρώτη μου συμβουλή είναι να χρησιμοποιήστε το αστάρι! Ξέρω ότι το αστάρωμα δεν είναι διασκεδαστικό, αλλά είναι τόσο σημαντικό να ασταρώσετε μια ακατέργαστη επιφάνεια. Αυτό δεν έχει να κάνει με την πρόσφυση ή να κάνει το χρώμα πιο ανθεκτικό, αλλά έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας επιφάνειας που θα δέχεται το χρώμα περισσότερο όπως θα κάνει ο τοίχος σας. Το χρώμα θα διαβάζεται διαφορετικά εάν απορροφά περισσότερο ή λιγότερο από έναν μέσο τοίχο. Το αστάρωμα της σανίδας θα σας δώσει ένα πιο ομοιόμορφο φινίρισμα που θα είναι καλύτερο εργαλείο. Θυμηθείτε, πρόκειται για να σας δώσουμε την καλύτερη ιδέα για το ποιο χρώμα θα λειτουργήσει στο δωμάτιό σας, ώστε να θέλετε να προετοιμαστείτε για την επιτυχία.
  2. Εφαρμόστε τουλάχιστον δύο στρώσεις χρώματος. Και πάλι, θέλετε το χρώμα να είναι ομοιόμορφο και μια καλή αναπαράσταση του εαυτού του. Ακόμα κι αν φαίνεται βατό με ένα μόνο χέρι, θα πρότεινα να κάνετε δύο. Για πολύ σκούρα ή πολύ ανοιχτά χρώματα, μπορεί να θέλετε να κάνετε τρία ή και περισσότερα αν χρειαστεί.
  3. Βάλτε ετικέτα σε κάθε πίνακα. Αυτό μπορεί να φανεί άστοχο, αλλά ήθελα να το επισημάνω. Μπορεί να νομίζετε ότι θα θυμάστε τα χρώματα, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι η πρώτη που ζωγραφίζει δείγματα, δεν τα βάζει ετικέτες και μετά ξεχνά ποιο είναι ποιο!

Για να χρησιμοποιήσετε τους πίνακες δειγμάτων βαφής, τοποθετήστε τους στα δωμάτια όπου θέλετε να τα δοκιμάσετε και παρακολουθήστε τα. Παρακολουθήστε τα το πρωί, το απόγευμα, το βράδυ και το βράδυ. Πώς φαίνεται το χρώμα στο φυσικό φως, κάτω από το φως της λάμπας και κάτω από τα φώτα πάνω; Πώς φαίνεται δίπλα στα έπιπλά σας; Τα υφάσματα σας; Τυχόν κομμάτια στο δωμάτιο που μένουν, όπως το πάτωμα, ένα χαλί/χαλί, τούβλο, πέτρα, εντοιχιζόμενα κ.λπ. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα DIY είναι όταν βάφετε ένα δωμάτιο σε ένα χρώμα που σας αρέσει και μετά όλα τα άλλα φαίνονται όλα λάθος.

Και μην αφήνετε απλά τα πάνελ σε ένα μέρος. Μετακινήστε τους πίνακες δειγμάτων βαφής γύρω από το δωμάτιο για να αξιοποιήσετε πραγματικά στο έπακρο. Ακουμπήστε τα στον τοίχο στο πάτωμα, σε ένα έπιπλο, στον καναπέ, σε καρέκλες, σε ράφια ή ακόμα και κολλήστε τα προσωρινά στον τοίχο με μερικά λωρίδες velcro.

Δεν με ενθουσίασε πολύ το ζωγραφισμένο δείγμα του Blue Grey όταν ήταν στο στούντιο μου, αλλά όταν το έγειρα δίπλα στο τζάκι του σαλονιού, μου άρεσε πολύ!

Δεν σκοπεύω να βάψω το τούβλο, αλλά θα φτιάξουμε ένα νέο τζάκι και θα το βάψουμε, οπότε το χρώμα πρέπει να συνεργαστεί με το τούβλο. Θα βάψουμε επίσης τα ενσωματωμένα μέσα και θα τελειώσουμε στο χρώμα που θα επιλέξουμε. λέω εμείς χαλαρά επειδή ο Jeff μου αναβάλλει τις επιλογές χρωμάτων, αλλά έκανα μια ανεπίσημη δημοσκόπηση για να δω ποια χρώματα του αρέσουν.

Κοίταζα επίσης το Card Room Green για αυτόν τον χώρο, αλλά αυτό μπορεί να το πάρει λίγο πολύ σκοτεινό. Το λατρεύω, όμως, γι‘ αυτό είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Και, ακολουθώ τις δικές μου συμβουλές και τις μετακινώ σε όλο το δωμάτιο, προσπαθώντας να φανταστώ πώς θα φαίνονται όλα ενάντια στο χρώμα.

Θα είναι μια δύσκολη επιλογή, αλλά αυτοί οι πίνακες δειγμάτων βαφής με βοηθούν να το περιορίσω και να είμαι πιο σίγουρος όταν είμαι έτοιμος να αγοράσω μπογιά.

Schreibe einen Kommentar