Θα γίνω καλός προπονητής αφού αποσυρθώ από μια επιτυχημένη καριέρα;

1
Θα γίνω καλός προπονητής αφού αποσυρθώ από μια επιτυχημένη καριέρα;

Το ότι κάνετε αυτή την ερώτηση είναι μια καλή ένδειξη ότι πιθανότατα θα γίνετε καλός προπονητής! Θα γίνω καλός προπονητής αφού αποσυρθώ από μια επιτυχημένη καριέρα;

Οι ικανότητες ενός προπονητή, που διδάσκονται και αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της πιστοποίησης προπονητικής, περιλαμβάνουν:

 1. θεμέλιο
 2. Επιδεικνύει ηθική πρακτική
  2. Ενσωματώνει μια νοοτροπία Coaching
 3. Συνδημιουργία της Σχέσης
 4. Συνάπτει και τηρεί Συμφωνίες
 5. Καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια
  5. Διατηρεί την Παρουσία
 6. Αποτελεσματική Επικοινωνία
 7. Ακούει ενεργά
  7. Προκαλεί επίγνωση
 8. Καλλιέργεια Μάθησης και Ανάπτυξης
 9. Διευκολύνει την ανάπτυξη πελατών

Πολλές δεξιότητες που αναπτύχθηκαν στην καριέρα σας μπορούν να προσαρμοστούν για να τις χρησιμοποιήσετε ως προπονητής. Διαβάστε τα ακόλουθα ενώ στοχάζεστε τις δεξιότητες που έχετε στη διαδικασία:

Η διαδικασία για να γίνεις προπονητής ξεκινά με τη διερεύνηση της διαφοράς μεταξύ του να είσαι επαγγελματίας σε έναν άλλο τομέα – ειδικός σε θέματα και προπονητής – ένας συνεργάτης που κρατά τον πελάτη ως τον καλύτερο εμπειρογνώμονά του. Αυτό εξελίσσεται στην αναθεώρηση των προπονητικών ικανοτήτων και του Κώδικας ηθικής. Η νοοτροπία του coaching αναπτύσσεται μέσω της επίγνωσης ότι το να λέμε στους ανθρώπους απαντήσεις δεν τους βοηθάει ή δεν τους αναπτύσσει. Το να κάνετε ερωτήσεις ώστε οι άνθρωποι να το καταλάβουν βοηθάει και τις αναπτύσσει. Η εξάσκηση των ικανοτήτων καθοδήγησης σημαίνει ότι μαθαίνετε ότι η οικοδόμηση σχέσεων μέσω της καλλιέργειας εμπιστοσύνης και ασφάλειας καθώς και η παρουσία στον πελάτη σημαίνει ότι γνωρίζει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί και ότι θα μοιραστεί και θα εξερευνήσει ανοιχτά. Αυτό υποστηρίζεται από το να ακούτε πραγματικά και να κάνετε ερωτήσεις. Η ανάπτυξη και η ανάπτυξη ενισχύονται όταν προσκαλείτε τις παρατηρήσεις τους και σχεδιάζετε την πρόοδό τους.

Τώρα πώς νιώθεις για τις πιθανότητες να είσαι καλός προπονητής;

Schreibe einen Kommentar