Η McKinsey σχεδιάζει 2.000 περικοπές θέσεων εργασίας

0
Η McKinsey σχεδιάζει 2.000 περικοπές θέσεων εργασίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

  Περικοπές εργασίας McKinsey

Οι περικοπές θέσεων εργασίας McKinsey είναι λίγες. Σε μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις προσωπικού στην ιστορία του, το Bloomberg News ανέφερε για πρώτη φορά ότι η McKinsey & Company σχεδιάζει να εξαλείψει 2.000 θέσεις εργασίας από ομάδες που δεν αντιμετωπίζουν πελάτες. Οι περικοπές στη διάσημη εταιρεία συμβούλων, η οποία διαθέτει περισσότερους από 45.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, αντιπροσωπεύουν το ~4% του ταχέως αναπτυσσόμενου συνολικού εργατικού δυναμικού της. Για αναφορά, ο αριθμός των εργαζομένων της McKinsey ήταν μόλις 28.000 το 2018.

Ας ρίξουμε μια βαθύτερη βουτιά στη φύση αυτών των πιθανών περικοπών θέσεων εργασίας McKinsey, τι σημαίνουν για την εταιρεία που προχωρά και το πιο σημαντικό, τι σημαίνουν για εσάς – τον ​​επίδοξο σύμβουλο McKinsey.

Περικοπές θέσεων εργασίας McKinsey – Ποιοι επηρεάζονται;

Με το όνομα Project Magnolia εσωτερικά, αυτός ο σχεδιασμός μείωσης του αριθμού των εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγο καιρό καθώς ο Διευθύνων Συνεργάτης Bob Sternfels συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του στην εταιρεία. Ακριβώς από το ρόπαλο, είναι σημαντικό να το σημειώσετε Καμία από αυτές τις περικοπές δεν επηρεάζει τους συμβούλους ή όσους έχουν ρόλους που αντιμετωπίζουν πελάτες. Αντίθετα, μετά από μια δεκαετία ταχείας ανάπτυξης, η McKinsey σφίγγει τη ζώνη της ενοποιώντας και αναδιαρθρώνοντας τις υποστηρικτικές της λειτουργίες – αναμφίβολα για να προσαρμοστεί στους τρόπους εργασίας της εταιρείας μετά την COVID-19, αλλά και για να ξαναβάλει χρήματα στις τσέπες των βασικών μετόχων της εταιρείας – τους εταίρους της.

«Σχεδιάζουμε εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ομάδες μας που δεν εξυπηρετούν πελάτες για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, έτσι ώστε αυτές οι ομάδες να μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και να κλιμακωθούν με την εταιρεία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας DJ Carella σε δήλωση που έστειλε στο Bloomberg.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη – στη φετινή Έκθεση μισθών συμβούλων, μοιραστήκαμε και πάλι την άποψή μας ότι «Τα μελλοντικά περιθώρια διατρέχουν κίνδυνο, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να αυξάνουν τους μισθούς τους χωρίς ανάλογη αύξηση των επιτοκίων του έργου. Μέχρι στιγμής, τα περιθώρια έχουν προστατευθεί από τη μείωση του λειτουργικού κόστους (δηλαδή, μικρότερος χώρος γραφείου, λιγότερα ταξίδια). Ωστόσο, υπάρχουν μόνο τόσα πολλά που μπορούν να περικόψουν οι επιχειρήσεις και οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται…»

Καθώς η ανάπτυξη υποχωρεί από τα υψηλά της εποχής της πανδημίας, το μειωμένο λειτουργικό κόστος που συνειδητοποίησε η McKinsey τα τελευταία τρία χρόνια δεν ήταν πλέον αρκετό για να αναβάλει πλέον τη μείωση του προσωπικού.

Τι σημαίνει αυτό για τη McKinsey;

Με απλά λόγια, η McKinsey διαμορφώνει το σωστό μέγεθος για το μέλλον μετά την πανδημία, εφαρμόζοντας εσωτερικά τις αυστηρές αναλύσεις και τις συστάσεις μείωσης κόστους που συνήθως παρέχει στους πελάτες.

Βραχυπρόθεσμα, οι άνθρωποι της εταιρείας μπορεί να δουν κάποια αναστάτωση καθώς οι ομάδες υποστήριξης ενοποιούνται και τα μακροχρόνια σημεία επαφής προχωρούν. Ωστόσο, εμείς Μην περιμένετε ότι θα υπάρξει καμία επίδραση στη λειτουργία προσλήψεων της εταιρείας ή στα σχέδια προσλήψεων για το 2023 για ρόλους που αντιμετωπίζουν πελάτες.

Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία τοποθετείται για πιο βιώσιμη ανάπτυξη (και μεγαλύτερο μερίδιο κέρδους για τους εταίρους).

Τι σημαίνει αυτό για σας?

Εάν είστε υποψήφιος υποψήφιος που θέλει να υποβάλει αίτηση στη McKinsey αυτόν τον κύκλο, δεν αλλάζει τίποτα. Τα χρονοδιαγράμματα είναι τα ίδια και τα σχέδια πρόσληψης συμβούλων της εταιρείας δεν έχουν αλλάξει.

Ωστόσο, μια προειδοποιητική λέξη – η εταιρεία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δίνει προτεραιότητα στην αύξηση της κερδοφορίας μετά από μια δεκαετία ταχείας ανάπτυξης. Δεν θα μας έκανε έκπληξη να δούμε τον McKinsey να γίνεται άρτιος περισσότερο συνετή σχετικά με τις αποφάσεις πρόσληψης. Είναι απλώς μια φυσική απάντηση στις περικοπές θέσεων εργασίας της McKinsey.

Μετάφραση: Ρόλοι στη McKinsey μπορεί να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική Αυτός ο κύκλος καθώς ο αριθμός των ανοιχτών ρόλων αυξάνεται και οι αιτήσεις εκτινάσσονται στα ύψη λόγω των πιο σοβαρών απολύσεων σε ανταγωνιστικούς κλάδους όπως ο τραπεζικός και ο τεχνολογικός κλάδος.

Πρόσθετη ανάγνωση:

Schreibe einen Kommentar