Η EPA παραγγέλλει τη σιδηροδρομική εταιρεία να πραγματοποιήσει καθαρισμό υπερταμείου στην τοποθεσία εκτροχιασμού – IHMM

0
Η EPA παραγγέλλει τη σιδηροδρομική εταιρεία να πραγματοποιήσει καθαρισμό υπερταμείου στην τοποθεσία εκτροχιασμού – IHMM

Η EPA εκδίδει μονομερή διοικητική εντολή για να απαιτήσει από τη Norfolk Southern Corporation να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για δραστηριότητες καθαρισμού και δαπάνες βάσει του νόμου περί Υπερταμείου που σχετίζεται με τη μαζική απελευθέρωση επικίνδυνης ουσίας από εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο, σηματοδοτώντας τη μετάβαση από τις ενέργειες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε μια μεγαλύτερη αποκατάσταση φάση.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος, το Norfolk Southern θα πληρώσει για να καθαρίσει το χάος που δημιούργησαν και το τραύμα που προκάλεσαν σε αυτήν την κοινότητα. . . . Σε καμία περίπτωση, το σχήμα ή η μορφή του Norfolk Southern δεν θα ξεφύγει από το χάος που δημιούργησαν», δήλωσε ο διαχειριστής της EPA Michael Regan σε μια ενημέρωση της 21ης ​​Φεβρουαρίου στην East Palestine, OH.

Η υπηρεσία εκδίδει συχνά τέτοιες εντολές σύμφωνα με την ενότητα 106 του νόμου περί Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Απόκρισης, Αποζημίωσης και Ευθύνης (CERCLA), καθώς παρέχουν στην EPA ισχυρά εργαλεία επιβολής που υποστηρίζονται από νομοθετική γλώσσα που δίνει στην υπηρεσία ευρεία περιθώρια για να αποτρέψει «επικείμενο και ουσιαστικό κίνδυνο». όρος που έχουν ορίσει ευρέως τα δικαστήρια, καθώς και εξουσία ανάκτησης ημερήσιων κυρώσεων και τριπλασιασμένων αποζημιώσεων για μη συμμόρφωση.

Όμως, σε αυτή την περίπτωση, η εντολή έρχεται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται σημαντική πολιτική ζέση για αυτό που πολλοί κάτοικοι και τοπικοί αξιωματούχοι κατηγορούν ότι ήταν μια αργή απάντηση στον εκτροχιασμό της 3ης Φεβρουαρίου κοντά στα σύνορα Οχάιο-Πενσυλβάνια, που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση χλωριούχου βινυλίου και πολλές άλλες επικίνδυνες ουσίες.

Παραγγελία της EPA στις 21 Φεβρουαρίου απαιτεί από το Norfolk Southern να αναλάβει μια σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με τον καθαρισμό του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού και του καθαρισμού μολυσμένου εδάφους και νερού, αποζημίωσης της EPA για αποκατάσταση που προσφέρεται στους κατοίκους από το προσωπικό και τους εργολάβους της EPA και την πληρωμή των εξόδων της EPA για εργασίες που εκτελούνται βάσει της παραγγελίας.

Η EPA απαιτεί επίσης από το Norfolk Southern να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε δημόσιες συναντήσεις κατόπιν αιτήματος της EPA και να δημοσιεύει πληροφορίες στο διαδίκτυο ως μέρος της παραγγελίας της.

Η παραγγελία EPA είναι ΕΔΩ
–Μέσα EPA

Schreibe einen Kommentar