Η Μετάβαση στο Coaching ως Επαγγελματίας

0
Η Μετάβαση στο Coaching ως Επαγγελματίας

Η Μετάβαση στο Coaching ως Επαγγελματίας

Περιγράψτε τη μετάβασή σας από το {name the profession} στην επαγγελματική καθοδήγηση ως Πιστοποιημένος Προπονητής;

Για να σας βοηθήσουμε να μάθετε πώς ξεκίνησαν οι πιστοποιημένοι προπονητές, τους θέσαμε αυτήν την ερώτηση και συγκεντρώσαμε τις μοναδικές ιστορίες ζωής τους. Από το ξεκίνημά τους στο HR έως το Scuba Diving μέχρι τη συμβουλευτική διαχείρισης, υπάρχουν πολλοί κλάδοι και ρόλοι στους οποίους έχουν εργαστεί αυτοί οι ηγέτες πριν κάνουν τη μετάβαση στην επαγγελματική καθοδήγηση.

Δείτε πώς άλλαξαν την καριέρα τους έξι πιστοποιημένοι προπονητές:

  • Μετάβαση από το Ανθρώπινο Δυναμικό στο Coaching
  • Μετάβαση από την Εκπαίδευση Ηγεσία στο Coaching
  • Μετάβαση από την πρόσληψη στο Life Coach
  • Μετάβαση από Regional Manager στο Retail στο Coaching
  • Δημιουργήστε ένα ίδρυμα στο Coaching πριν πηδήσετε σε αυτό
  • Μετάβαση από εκπαιδευτή καταδύσεων στην προπονητική
  • Μετάβαση από Εμπορικός Διευθυντής σε Εκτελεστικό Προπονητή
  • Μετάβαση από Σύμβουλος Διοίκησης σε Προπονητή Ηγεσίας

Μετάβαση από το Ανθρώπινο Δυναμικό στο Coaching

Η μετάβασή μου από το επάγγελμα του Ανθρώπινου Δυναμικού στην επαγγελματική καθοδήγηση ως Πιστοποιημένος Προπονητής περιελάμβανε μια αλλαγή στην εστίαση από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας σε αυτό που έχει προσωπικά νόημα για τους πελάτες μου. Επιπλέον, το μέτρο της επιτυχίας αλλάζει από την εξίσωση σε κριτικές απόδοσης και προωθήσεις σε επιτυχία όπως ορίζεται από τον πελάτη. Τέλος, η εστίαση όσον αφορά τις προκλήσεις ή τα εμπόδια που μπορεί να παρεμβαίνουν στην επίτευξη σημαντικών στόχων αλλάζει από εκείνα που επηρεάζουν άμεσα την απόδοση και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ή τις μετρήσεις της εταιρείας, προτεραιότητα για το ανθρώπινο δυναμικό, στη διερεύνηση εκείνων που επηρεάζουν την τρέχουσα σκέψη του πελάτη. , λήψη αποφάσεων και ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Αυτό το ταξίδι στην καθοδήγηση είχε μεγάλη επίδραση με αμέτρητους τρόπους και διευκρίνισε περαιτέρω πόσο σημαντική είναι η βαθιά ματιά σε ολόκληρο το άτομο που επηρεάζει τα κίνητρα, την εστίαση και την απόκτηση αυτού που θέλουμε.

Τζιλ Γουίλκ

Μετάβαση από την Εκπαίδευση Ηγεσία στο Coaching

Πέρασα σταδιακά από την ηγεσία της εκπαίδευσης στην προπονητική: κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως ανώτερος ηγέτης στα σχολεία, εκπαιδεύτηκα στις δεξιότητες προπονητικής και χρησιμοποίησα μια προπονητική προσέγγιση με την ομάδα μου. Εργάστηκα ως προπονητής ηγεσίας και μέντορας για ανώτερους ηγέτες και διευθυντές για έναν εθνικό οργανισμό και μετά αποφάσισα να λάβω περισσότερη εκπαίδευση. Ενώ στο ρόλο μου εκπαιδεύτηκα τόσο σε μεταπτυχιακό επίπεδο όσο και μέσω ενός πιστοποιημένου διπλώματος ICF και πέρασα από την εκπαίδευση πλήρους απασχόλησης σε μια επιχείρηση πλήρους απασχόλησης ως προπονητής καριέρας και εμπιστοσύνης στο τέλος αυτής της εκπαίδευσης.

Ruth Kudzi

Μετάβαση από την πρόσληψη στο Life Coach

Αφού πέρασα 10 χρόνια εργασίας στον τομέα των προσλήψεων, απογοητεύτηκα με το πού πήγαινε η καριέρα μου. Είχα κερδίσει χρήματα και προώθηση και είχα δημιουργήσει επιτυχημένες ομάδες πωλήσεων, αλλά και πάλι δεν ήμουν ευχαριστημένος. Και δεν πλήρωσα.

Έτσι, μετά από μια περίοδο αναζήτησης ψυχής, άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τα δυνατά μου σημεία. Μεγάλωσα για να καταλάβω ποιες πτυχές της δουλειάς μου μου άρεσαν και τι όχι. Ένα από τα κύρια πράγματα που μου άρεσε ήταν να δουλεύω 1:1 με ανθρώπους για να τους βοηθήσω να πετύχουν στόχους. Και τότε ήταν που κατάλαβα ότι ήθελα να γίνω προπονητής.

Στη συνέχεια, αποφάσισα να αγοράσω ένα μάθημα Life Coaching για να σπουδάσω πάνω από 9 μήνες.

Μετάβαση από Regional Manager στο Retail στο Coaching

Ποτέ δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω μια επιχείρηση ή να εκπαιδευτώ ως προπονητής. Άφησα τον τελευταίο μου ρόλο στο λιανικό εμπόριο χωρίς να πάω σε νέα δουλειά, παρακάμπτοντας λίγο τη σφαίρα εξάντλησης. Το σχέδιο ήταν να βρω άλλη δουλειά, απλά με λιγότερα ταξίδια και καλύτερη ισορροπία εργασίας/ζωής. Κι όμως η ιδέα της προπονητικής ήταν στο μυαλό μου εδώ και χρόνια. Είχα έναν προπονητή σε δύο προηγούμενους ρόλους και μου άρεσε πόσο μαγικό ήταν να πηγαίνω σε μια συνεδρία προπονητή και να φεύγω μια ή δύο ώρες αργότερα με μια εντελώς νέα προοπτική.

Έτσι, ενώ περίμενα να μάθω για δουλειές που στην πραγματικότητα δεν ήθελα να κάνω, έκανα χιούμορ κοιτάζοντας διαδικτυακά προγράμματα εκπαίδευσης προπονητών. Έκλεισα μια μέρα γευσιγνώστη με έναν διαπιστευμένο πάροχο εκπαίδευσης και ξύπνησα την επόμενη μέρα με φωτιά στην κοιλιά μου που δεν είχα νιώσει για χρόνια. Μέσα σε ένα μήνα, είχα εγγράψει την επιχείρησή μου, είχα παρακολουθήσει την πρώτη εβδομάδα εκπαίδευσης και είχα βρει δουλειά για να με καλύψω όσο έπαιρνα την πιστοποίησή μου

Το Coaching είναι αυτό που ήξερα ότι ήθελα να κάνω, αλλά δεν τολμούσα να ονειρεύομαι ότι ήταν δυνατό

Δημιουργήστε ένα ίδρυμα στο Coaching πριν πηδήσετε σε αυτό

Δούλευα με πλήρες ωράριο όταν επένδυσα σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης προπονητών διαπιστευμένο από το ICF που πρόσφερε βραδινά μαθήματα, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω να βγάζω εισόδημα ενώ αναπτύσσω τις δεξιότητές μου. Αυτό κατέληξε να κάνει τη διαφορά στον κόσμο.

Ως μέρος της εκπαίδευσης, άρχισα να εργάζομαι με πελάτες που πληρώνουν – ξεκίνησα με 1 πελάτη τους πρώτους 6 μήνες. Μου έλειπε η δομή και η αυτοπεποίθηση στην προπόνησή μου και αν είχα πηδήξει σε αυτό με πλήρη απασχόληση σε εκείνο το σημείο, θα είχα πολύ δυσκολότερο χρόνο.

4 χρόνια αργότερα, είχα ολοκληρώσει την εκπαίδευση, είχα κάνει προπονητή πάνω από 100 ώρες και ανέπτυξα μια δομή και αυτοπεποίθηση ότι θα μπορούσα να προπονήσω οποιονδήποτε. Η απόκτηση του διαπιστευτηρίου ACC διευκόλυνε επίσης την προσέλκυση πελατών. Μου αρέσει να εργάζομαι σε μια ομάδα, γι‘ αυτό έκανα αίτηση για τη δουλειά των ονείρων μου ως εσωτερικός προπονητής σε μια συναρπαστική startup και έκτοτε είμαι προπονητής εκεί. Και όλα αυτά επειδή έχτισα τα θεμέλια στην προπονητική πριν ξεκινήσω.

Morgan Tone

Μετάβαση από εκπαιδευτή καταδύσεων στην προπονητική

Ήμουν εκπαιδευτής καταδύσεων στην Καραϊβική για περισσότερα από 20 χρόνια. Μετακόμισα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2010 και ξεκίνησα μια καριέρα στις βιομηχανικές καταδύσεις. Για τα επόμενα 10 χρόνια, έγινα ολοένα και πιο δυστυχισμένος και δεν είχα καμία επαφή με αυτό που ήμουν ως άτομο. Ένιωθα ότι η ζωή μου δεν είχε πραγματικό αυθεντικό σκοπό. Συνάντησα τυχαία μια νεαρή κοπέλα σε διακοπές κατάδυσης που ήταν πολύ νευρική για να δοκιμάσει την κατάδυση. Μετά από μερικές συνομιλίες μαζί μπόρεσα να βοηθήσω να ξεπεράσει τον φόβο της για τις καταδύσεις. Ήταν τόσο εντυπωσιασμένη με τον τρόπο ζωής και επικοινωνίας μου που μου πρότεινε να δοκιμάσω την προπονητική ως καριέρα. Μου έστειλε κάποιες πληροφορίες για τις σχολές προπονητών τις οποίες κατέληξα να ακολουθήσω.

Μετάβαση από Εμπορικός Διευθυντής σε Εκτελεστικό Προπονητή

Ήταν μια επαγγελματική στροφή για μένα, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να αλλάξω από έναν επιχειρησιακό ρόλο σε αυτόν του παρόχου υπηρεσιών υποστήριξης. Η προπονήτριά μου με βοήθησε να κάνω μια αλλαγή, μοιράστηκε την ιστορία των δύο ψαριών στη θάλασσα, όπου το ένα είπε στον άλλο «τα νερά κρύα σήμερα» και η άλλη απάντησε «τι είναι νερό;»

Για να γίνω αποτελεσματικός προπονητής, πρέπει να βυθιστώ πλήρως. Από το 2010, βρίσκομαι σε ένα απίστευτο ταξίδι που τώρα μου δίνει τη δυνατότητα να μοιράζομαι το πάθος μου για τη δια βίου μάθηση και την αυτοανάπτυξη με τους πελάτες μου σε μια συνεργασία όπου καθοδηγούμε με συμπόνια και απορρίπτουμε την καθοδήγηση για συμμόρφωση. Καθοδηγώντας με συμπόνια, μπορώ να υποστηρίξω τους πελάτες μου ώστε να γίνουν οι άνθρωποι που φιλοδοξούν να γίνουν.

Μετάβαση από Σύμβουλος Διοίκησης σε Προπονητή Ηγεσίας

Δουλεύοντας ως σύμβουλος διαχείρισης σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία εταιρικών συμβούλων, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήδη καθοδηγούσα τους πελάτες με τους οποίους συνεργαζόμουν! Όταν από εκεί πέρασα σε μια μικρότερη, πιο εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων Ηγεσίας, αποφάσισα να κάνω ένα Coaching Diploma. Αυτό με εξέθεσε στο τι σήμαινε πραγματικά να εργάζεσαι ως προπονητής, κάτι που για μένα τότε συνειδητοποιούσα ότι η αληθινή/βαθιά ακρόαση βρίσκεται στην καρδιά του. Από τότε που πήρα τα προσόντα ως προπονητής το 2003, ξεκίνησα τις δικές μου μεταβάσεις και συνέχισα να μαθαίνω και να εμβαθύνω την κατανόησή μου για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, τόσο στην ηγεσία όσο και στις μεταβάσεις της ζωής.

Schreibe einen Kommentar