Η αντίκα μολυβοθήκη μου και τι περιέχει

2
Η αντίκα μολυβοθήκη μου και τι περιέχει

Έχω δείξει την αντίκα μολυβοθήκη που χρησιμοποιώ από αυτή την άνοιξη μερικές φορές εδώ κι εκεί και σχεδόν πάντα με ρωτούν για αυτό καθώς και για το περιεχόμενο, οπότε σκέφτηκα να γράψω μια ανάρτηση για να το μοιραστώ. Εννοώ… οποιαδήποτε δικαιολογία για να γράψω για είδη τέχνης…

Είναι πραγματικά μια ειδική αντίκα μολυβοθήκη και, όταν το εντόπισα, ήξερα ότι ήταν τέλειο για μένα. Το αγόρασα από Ο Αρκιβιστήςειδικός έμπορος σε προμήθειες τέχνης αντίκες.

Μου αρέσει που αυτή η αντίκα μολυβοθήκη είναι κουτί αντί για θήκη. Λατρεύω μια καλή θήκη για μολύβι, αλλά τα μολύβια και τέτοια κυλούν στην τσάντα και καταλήγω με πολλές σπασμένες μύτες. Το κιβώτιο κρατά τα πράγματα στη θέση τους και ασφαλή από το να τρυπηθούν.

Έχω συλλέξει τα περιεχόμενα που γεμίζουν την αντίκα μολυβοθήκη εδώ και μερικά χρόνια. Κάποια τα έχω παραγγείλει διαδικτυακά και κάποια τα έχω πάρει στα ταξίδια μου. Προσπαθώ να επιλέγω προσεκτικά κάθε κομμάτι για να βεβαιωθώ ότι μου αρέσει να το χρησιμοποιώ.

Το πρώτο είναι ένα μολύβι που αγόρασα από ένα κατάστημα με είδη τέχνης στο Παρίσι. Βρήκα ένα που είναι σχεδόν πανομοιότυπο ΕΔΩ. Προτιμώ τους συμπλέκτες μολύβδου γιατί μπορώ να αποθηκεύσω το μόλυβδο μέσα, διατηρώντας τα πράγματα πιο τακτοποιημένα και προστατεύοντας το σημείο του καλωδίου. Μου αρέσει επίσης να δουλεύω με ένα καλώδιο 5,6 που μου επιτρέπει να καλύπτω μεγαλύτερη περιοχή πιο γρήγορα από ένα λεπτό μολύβι και με εμποδίζει να ασχολούμαι πολύ με τις λεπτομέρειες. Το μόλυβδο που χρησιμοποιώ σε αυτόν τον συμπλέκτη είναι ένα πετρελαιοειδές μόλυβδο. Ναι, είναι κοκκινωπό, που δεν είναι τυπικό χρώμα για μένα, αλλά μου αρέσει η αίσθηση του παλιού δασκάλου, ειδικά στα σκίτσα πορτρέτου.

Το παραπάνω είναι μια μελέτη Whistler και παρακάτω είναι μια μελέτη Millet…

Φυσικά, πρέπει να έχω το αγαπημένο μου στυλό στη θήκη. Είναι ένα στυλό σελιλόιντ Platinum 3776 και έχει την πιο νόστιμη χρυσή μύτη. Μου αρέσει να ζωγραφίζω με μελάνι γιατί πρέπει να αποδεχτώ τα λάθη. Αν ένα σκίτσο ενός γυναικείου αγάλματος στο Musee d’Orsay καταλήξει να έχει ένα πόδι Flintstone, κάτι που συνέβη σε αυτό το τετράδιο σκίτσων, πρέπει απλώς να το ακολουθήσω. Μερικές φορές τα λάθη με κάνουν να ανατριχιάζω και άλλες φορές είναι χαρούμενα ατυχήματα.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε με ένα πιο προσιτό στυλό, ΕΔΩ είναι μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τα υπέροχα στυλό σε οικονομικό προϋπολογισμό. Δεν κουβαλάω καλά μελάνι μαζί μου όταν βρίσκομαι έξω, αλλά έχω μερικά στυλό για να τα χρησιμοποιήσω με μελάνι στο κουτί μολυβιών αντίκες όταν είμαι στο σπίτι. Έχω ένα ασημένιο στυλό (ταξιδιωτικό που κλείνει) και ένα στυλό με κοκάλινο χερούλι για να σχεδιάζω ευθείες γραμμές. Και τα δύο αγοράστηκαν από Σκεφτείτε & Αγορά.

Έχω και μερικούς ορειχάλκινους συμπλέκτες Kaweco. Το ένα είναι α 5.6 Σκίτσοτο ένα είναι α 2.0 μηχανικό μολύβικαι το άλλο είναι ο Διορθωτής, το οποίο διαθέτει επαναγεμιζόμενη γόμα. Δεδομένου ότι όλοι αυτοί οι συμπλέκτες είναι επαναγεμιζόμενοι, θα μπορώ να τους χρησιμοποιώ για χρόνια.

Περιλαμβάνω έναν vintage μικρό μεταλλικό χάρακα σε περίπτωση που χρειαστεί να τραβήξω μια ευθεία γραμμή. Δεν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, αλλά είναι ωραίο να το έχει και, καθώς είναι ελαφρύ και λεπτό, δεν πιάνει πολύ χώρο στο κουτί μολυβιών αντίκες.

Έχω επίσης ένα μολύβι HB για λεπτές γραμμές και σχέδιο και α πινέλο ακουαρέλας ταξιδιού αν θέλω να κάνω πλύσεις ή νερομπογιές. Ενώ δεν μπορώ να χωρέσω μια μικρή παλέτα ακουαρέλας στο κουτί μολυβιών αντίκες, μπορώ να το μεταφέρω εύκολα μαζί μου.

Πρόσφατα πρόσθεσα έναν ακόμη συμπλέκτη που κρατά ένα λευκό καλώδιο κιμωλίας, αλλά μπορεί να το αντικαταστήσω με κάρβουνο. Το λευκό καλώδιο είναι ωραίο όταν εργάζεστε σε τονισμένο χαρτί. Αγόρασα τον μολύβδινο συμπλέκτη από ένα μικρό κατάστημα τέχνης στη Φλωρεντία. Μου αρέσει να μαζεύω είδη τέχνης όπως αυτό όταν ταξιδεύω, επομένως είναι χρήσιμα αναμνηστικά.

Και, τέλος, έχω ένα σανίδα λείανσης για λείανση μολύβια σε λεπτό σημείο, α ζυμωμένη γόμακαι ένα ακονιστήρι μακράς αιχμής.

Φυσικά, αυτό που υπάρχει στο κουτί μπορεί να αλλάξει καθώς παίζω με άλλα μέσα και χαρτιά, αλλά αυτό είναι ένα καλά εξοπλισμένο μικρό κουτί μολυβιών αντίκες που έχει λειτουργήσει καλά για μένα.

Το βράδυ, θα πάρω τη μολυβοθήκη, το τετράδιο με τα σκίτσα μου και ένα βιβλίο τέχνης στο σαλόνι και θα κάνω λίγο σκίτσο όσο κάνουμε παρέα ή βλέπουμε τηλεόραση. Ήρθα να το απολαύσω πολύ. Σημαίνει ότι έχω παραμελήσει να πλέξω και το τελευταίο κομμάτι από ένα γάντι, αλλά υπάρχει πάντα μια ανταλλαγή όταν έρθει η ώρα!

Ελπίζω ότι το να μοιράζομαι το παλαιά μολυβοθήκη μου σας δίνει μερικές ιδέες για να εξοπλίσετε ένα κουτί με νόστιμα εργαλεία γραφής και σχεδίασης για τον εαυτό σας. Είναι ένας τρόπος προετοιμασίας για δημιουργική εργασία, επομένως είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να εξασκηθείτε, να παίξετε, να μάθετε, να ανακαλύψετε και να δημιουργήσετε.

Ξέρω ότι δεν είναι όλοι όσοι διαβάζουν αυτό το blog καλλιτέχνες, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε κάποια δημιουργική προσπάθεια. Ίσως κάνετε κεντήματα και θα μπορούσατε να στήσετε ένα κουτί κεντήματος με ψαλίδι κειμήλιο, τις αγαπημένες σας βελόνες, χρώματα που χρησιμοποιείτε συχνά κ.λπ. Ίσως πλέκετε και μπορείτε να έχετε ένα ρολό για να κρατάτε τις βελόνες, το ψαλίδι, το μετρητή σας κ.λπ. Δεν είναι το συγκεκριμένο εργαλεία του εμπορίου, αλλά για να κάνετε δώρο στον εαυτό σας όμορφα εργαλεία που σας κάνουν να ενθουσιάζεστε να τα χρησιμοποιείτε. Η ίδια η διαδικασία ανοίγματος του κουτιού, της τσάντας, της θήκης ή του ρολού γίνεται ένα ικανοποιητικό μέρος της δημιουργικής εργασίας.

Απλά μια ερώτηση καθώς σχεδιάζω το 2023. Ποιο είναι το ενδιαφέρον των αναγνωστών του ιστολογίου μου για μαθήματα τέχνης; Τι θα θέλατε να μάθετε; Ή μήπως μια ομάδα Patreon όπου ζωγραφίζουμε και σχεδιάζουμε μαζί κάθε μήνα; Θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας…

Schreibe einen Kommentar