Επιτόκιο 9,62%! — My Money Blog

2
Επιτόκιο 9,62%!  — My Money Blog

Το ποσοστό Μαΐου 2022 επιβεβαιώθηκε στο 9,62%. Επίσημο δελτίο τύπου. Το μεταβλητό επιτόκιο με δείκτη πληθωρισμού για ομόλογα I που αγοράστηκαν από την 1η Μαΐου 2022 έως τις 31 Οκτωβρίου 2022 θα είναι πράγματι 9,62% όπως είχε προβλεφθεί. Κάθε μεμονωμένο ομόλογο θα κερδίζει αυτό το επιτόκιο τελικά για 6 μήνες, ανάλογα με τον αρχικό μήνα αγοράς. Το σταθερό επιτόκιο (πραγματική απόδοση) είναι επίσης 0% όπως είχε προβλεφθεί. Ακόμα μια καλή συμφωνία.

Ραντεβού ξανά στα μέσα Οκτωβρίου για την επόμενη πρόωρη πρόβλεψη για τον Νοέμβριο του 2022.

Αρχική ανάρτηση 4/12/22:

Πληθωρισμός (και επομένως ομόλογα) 🚀🚀🚀! Τα ομόλογα Savings I είναι μια μοναδική επένδυση χαμηλού κινδύνου που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και πληρώνει μεταβλητό επιτόκιο που συνδέεται με τον πληθωρισμό. Με περίοδο διακράτησης από 12 μήνες έως 30 έτη, θα μπορούσατε να τα κατέχετε ως εναλλακτικά των τραπεζικών πιστοποιητικών καταθέσεων (είναι ρευστά μετά από 12 μήνες) ή των ομολόγων στο χαρτοφυλάκιό σας.

Νέοι αριθμοί πληθωρισμού ανακοινώθηκαν μόλις στις BLS.govτο οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε μια πρώιμη πρόβλεψη για τα επιτόκια των ομολόγων αποταμίευσης Μαΐου 2022 μερικές εβδομάδες πριν από την επίσημη ανακοίνωση την 1η. Αυτό δίνει επίσης την ευκαιρία να γνωρίζουμε ακριβώς τι θα αποφέρει μια αγορά ομολόγων ταμιευτηρίου τον Απρίλιο του 2022 τους επόμενους 12 μήνες, αντί για μόλις 6 μήνες. Στη συνέχεια, μπορείτε να το συγκρίνετε με μια αγορά του Μαΐου 2022.

Νέα πρόβλεψη για τον πληθωρισμό. Σεπτέμβριος 2021 CPI-U ήταν 274.310. Μάρτιος 2022 CPI-U ήταν 287.504, για εξαμηνιαία αύξηση 4,81%. Χρησιμοποιώντας τον επίσημο τύπο, η μεταβλητή συνιστώσα του επιτοκίου για τον επόμενο κύκλο 6 μηνών θα είναι 9,62%. Προσθέτετε τα σταθερά και τα μεταβλητά επιτόκια για να πάρετε το συνολικό επιτόκιο. Το σταθερό επιτόκιο δεν υπερβαίνει το 0,50% εδώ και μια δεκαετία, αλλά εάν έχετε παλαιότερο ομόλογο αποταμίευσης, το σταθερό σας επιτόκιο μπορεί να είναι έως και 3,60%.

Συμβουλές για αγορά και εξαργύρωση. Δεν μπορείτε να εξαργυρώσετε παρά μόνο μετά από 12 μήνες ιδιοκτησίας και για τυχόν εξαργυρώσεις εντός 5 ετών επιβάλλεται πρόστιμο τόκου των τελευταίων 3 μηνών. Ένα απλό «κόλπο» με τα I-Bonds είναι ότι αν αγοράσετε στο τέλος του μήνα, θα συνεχίσετε να έχετε όλο το ενδιαφέρον για ολόκληρο τον μήνα – όπως και αν το αγοράσατε στις αρχές του μήνα. Είναι καλύτερο να αφιερώσετε στον εαυτό σας μερικές εργάσιμες ημέρες buffer. Εάν χάσετε την αποκοπή, η ημερομηνία ισχύος της αγοράς σας θα μεταφερθεί στον επόμενο μήνα.

Αγορά τον Απρίλιο του 2022. Εάν αγοράσετε πριν από τα τέλη Απριλίου, το τμήμα σταθερού επιτοκίου των I-Bonds θα είναι 0%. Θα έχετε εγγυημένο συνολικό επιτόκιο 0,00 + 7,12 = 7,12% για τους επόμενους 6 μήνες. Για τους 6 μήνες μετά, το συνολικό ποσοστό θα είναι 0,00 + 9,62 = 9,62%.

Ας δούμε το χειρότερο σενάριο, όπου κρατάτε για τουλάχιστον ένα έτος και πληρώνετε το πρόστιμο τόκων 3 μηνών. Εάν αγοράσετε θεωρητικά στις 30 Απριλίου 2022 και πουλήσετε την 1η Απριλίου 2023, θα κερδίσετε ~6,51% ετήσια απόδοση για περίοδο διακράτησης 11 μηνών, για τους οποίους οι τόκοι απαλλάσσονται και από φόρους εισοδήματος του κράτους. Εάν αγοράσετε θεωρητικά στις 30 Απριλίου 2022 και πουλήσετε την 1η Ιουλίου 2023, θα κερδίσετε ~7,17% ετήσια απόδοση για περίοδο διακράτησης 14 μηνών. Σε σύγκριση με τα καλύτερα επιτόκια από τον Απρίλιο του 2022, μπορείτε να δείτε ότι αυτό είναι πολύ υψηλότερο από ένα τρέχον κορυφαίο επιτόκιο λογαριασμού ταμιευτηρίου ή CD 12 μηνών.

Αγορά τον Μάιο του 2022. Εάν αγοράσετε τον Μάιο του 2022, θα λάβετε 9,62% συν ένα νέο σταθερό επιτόκιο για τους πρώτους 6 μήνες. Το νέο σταθερό επιτόκιο είναι επίσημα άγνωστο, αλλά συνδέεται χαλαρά με την πραγματική απόδοση των βραχυπρόθεσμων TIPS, και επομένως είναι πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ πιθανό να είναι 0%. Κάθε έξι μήνες μετά την αγορά σας, το επιτόκιο θα προσαρμόζεται στο σταθερό επιτόκιο (καθορισμένο κατά την αγορά) συν ένα μεταβλητό επιτόκιο με βάση τον πληθωρισμό.

Εάν έχετε ένα υπάρχον I-Bond, οι τιμές επαναφέρονται κάθε 6 μήνες ανάλογα με τον μήνα αγοράς σας. Το επιτόκιο του ομολόγου σας = το συγκεκριμένο σταθερό επιτόκιο (βάσει του μήνα αγοράς, αναζητήστε το εδώ) + μεταβλητό επιτόκιο (το συνολικό επιτόκιο ομολόγων έχει ελάχιστο κατώτατο όριο 0%). Έτσι, εάν το σταθερό σας επιτόκιο ήταν 1%, θα κερδίζετε επιτόκιο 1,00 + 9,62 = 10,62% για έξι μήνες.

Αγορά τώρα ή να περιμένετε; Δεδομένου ότι το τρέχον επιτόκιο ομολόγων I είναι ήδη πολύ υψηλότερο από τις αντίστοιχες εναλλακτικές λύσεις, θα αγόραζα προσωπικά τον Απρίλιο για να κλειδώσω το υψηλό επιτόκιο για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί στην επόμενη επαναφορά; Έχω ήδη αγοράσει το πρώτο πράγμα μέχρι τα όρια τον Ιανουάριο του 2022. Επίσης, λαμβάνετε πολύ καλύτερη «συμφωνία» από ό,τι με τα TIPS, καθώς το σταθερό επιτόκιο είναι προς το παρόν αρνητικό με τα βραχυπρόθεσμα TIPS.

Μοναδικά χαρακτηριστικά. Έχω μια ξεχωριστή ανάρτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους κατέχω Ομόλογα Ταμιευτηρίου Σειράς I, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από τον πληθωρισμό, της φορολογικής αναβολής, της απαλλαγής από κρατικούς φόρους εισοδήματος και των εκπαιδευτικών φορολογικών οφελών.

Με τα χρόνια, έχω συγκεντρώσει ένα ωραίο σωρό I-Bonds και το θεωρώ μέρος της κατανομής ομολόγων που συνδέεται με τον πληθωρισμό στο μακροπρόθεσμο επενδυτικό μου χαρτοφυλάκιο. Αυτήν τη στιγμή, η «ασφάλιση» προστασίας του πληθωρισμού αποδίδει με υψηλές αποδόσεις και χωρίς κύριο κίνδυνο.

Ετήσια όρια αγορών. Το ετήσιο όριο αγοράς είναι πλέον 10.000 $ σε διαδικτυακά ομόλογα I ανά Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης. Για ένα ζευγάρι, αυτό είναι 20.000 $ ετησίως. Μπορείτε να αγοράσετε μόνο ηλεκτρονικά στο TreasuryDirect.gov, αφού βεβαιωθείτε ότι είστε εντάξει με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε επιπλέον ομόλογα 5.000 $ σε χαρτί χρησιμοποιώντας την επιστροφή του φόρου σας Έντυπο IRS 8888. Εάν έχετε παιδιά, ενδέχεται να μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον ομόλογα αποταμίευσης χρησιμοποιώντας τον Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης ενός ανηλίκου. Το TreasuryDirect επιτρέπει επίσης στους καταπιστευματικούς λογαριασμούς να αγοράζουν ομόλογα ταμιευτηρίου.

Σημείωση: Το άνοιγμα ενός λογαριασμού TreasuryDirect μπορεί μερικές φορές να είναι μια ταλαιπωρία, καθώς μπορεί να ζητήσουν μια εγγύηση υπογραφής μετάλλιο που απαιτεί επίσκεψη σε φυσική τράπεζα ή πιστωτική ένωση και ταχυδρομείο σαλιγκαριού. Μην περιμένετε να μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό σε 5 λεπτά στο τηλέφωνό σας.

Συμπέρασμα. Τα ομόλογα Savings I είναι μια μοναδική επένδυση χαμηλού κινδύνου που συνδέονται με τον πληθωρισμό και διατίθενται μόνο σε μεμονωμένους επενδυτές. Αυτήν τη στιγμή, υπόσχονται να πληρώσουν υψηλότερο σταθερό επιτόκιο πάνω από τον πληθωρισμό από το TIPS. Μπορείτε να τα αγοράσετε μόνο ηλεκτρονικά στο TreasuryDirect.gov, με εξαίρεση τα ομόλογα σε χαρτί μέσω επιστροφής φόρου. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τις υπόλοιπες αναρτήσεις μου σχετικά με τα ομόλογα αποταμίευσης.

[Image: 1950 Savings Bond poster from US Treasury – source]

Schreibe einen Kommentar