Εκτιμάς αυτά που ξέρεις;

0
Εκτιμάς αυτά που ξέρεις;

Πόσο συχνά σταματάς και εκτιμάς αυτό που ξέρεις – τη γνώση κερδίσατε από τη ζωή που έχετε ζήσει ως εδώ?

Ίσως μια ερώτηση με την οποία συνδέεστε πιο εύκολα είναι:

Πόσο συχνά αμφιβολία τι ξέρετε?

Αυτή η απαίσια πανδημία και όλα όσα συνέβησαν μαζί της μας έκαναν να αμφιβάλλουμε για πολλά πράγματα. Μας υγεία, που θα μπορούσαμε προηγουμένως να είχαμε πάρει από δεδομένο. Ίσως το δικό μας οικονομική σταθερότητα ή ασφάλεια εργασίας. Ίσως αμφιβάλλουμε αν θα τα καταφέρουμε ποτέ σχεδιάστε και ανυπομονείτε πάλι τίποτα;

Όλα λίγο καταθλιπτικά πραγματικά.

Όταν μας επιτίθενται αμφιβολίες και φόβοι, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να γίνουμε κολλημένος σε αυτό που εμείς δεν μπορεί και δεν είναι. Παραλυμένοι στην αδράνεια, βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο και μένουμε σταθερά και αποφασιστικά, γιατί σίγουρα η δυσάρεστη γνωστός νικά τις πιθανές φρικαλεότητες αυτού που είναι άγνωστος.

Οι αμφιβολίες περιορίζουν τις δυνατότητες και μειώνουν την αυτοπεποίθησή μας.

Οι σκέψεις αυτής της εβδομάδας προέρχονται από ένα υπέροχο απόφθεγμα που άκουσα πρόσφατα σε ένα podcast. Ανέφερα ότι μου αρέσει ένα podcast; Σε αυτές τις μέρες της ατελείωτης-ομοιότητας και των επαναλαμβανόμενων κυκλικών εβδομάδων, ένα podcast μου φέρνει περισσότερη χαρά, απόσπαση της προσοχής και ψυχαγωγία από ποτέ.

Πρόσφατα ακούγοντας Το podcast της Gabby Logan The Mid Pointμε εντυπωσίασε μια παρατήρηση του John Bishop:

Όταν φτάσεις σε αυτή την ηλικία, πρέπει εκτιμήστε αυτά που γνωρίζετε αντί να αμφιβάλλεις για το τι δεν κάνεις».

Το podcast αφορά ζώντας στη μέση ηλικίακαι η αποστολή της Γκάμπι Λόγκαν είναι η ανοιχτή συζήτηση και αφαιρέστε μερικά από τα ταμπού και στερεότυπα σχετικά με το να είσαι μεσήλικας.

Η μέση ηλικία και η μέση ηλικία δεν έχουν γενικά καλή φήμη.

Συχνά, τέτοια στάδια στη ζωή μας είναι η τροφή των ειρωνικά ανέκδοτα γήρανση, σωματική παρακμή και επίγνωση της θνησιμότητας μας. Η επίγνωση ότι έχουμε ζήσει περισσότερη ζωή από ό,τι πιθανώς έχουμε απομείνει μπορεί να προκαλέσει λύπη ή αυτοκατηγορία ή αμφισβήτηση του σκοπού της ζωής μας.

Και φυσικά, μόλις πείτε τη φράση «μέση ηλικία», το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη προσθέσει αυτόματα στο κεφάλι σας τη λέξη «κρίση‚.

Πόσο αναζωογονητικό λοιπόν να σταματήσεις και αναπλαισίωση μέσης ζωής ως ώρα για να εκτιμήστε αυτά που γνωρίζετε προκειμένου αμφισβητείς τι δεν έχεις.

πανεπιστήμιο το ηλιοβασίλεμα, εκτιμήστε όσα ξέρετεΔιευθύνουσα ένα εργαστήριο πρόσφατα με μια υπέροχη ομάδα γυναικών (όλων των ηλικιών!) και συζητήσαμε το δικό μας εμπειρίες ζωής. Ένας φίλος μου προπονητής χρησιμοποιεί τη φράση „βαλίτσα εμπειριώνγια να περιγράψουμε πώς κουβαλάμε μαζί μας όλα όσα μάθαμε από τη ζωή που ζήσαμε. Δεξιότητες και γνώσεις που αποκτήθηκαν, δυνάμεις και ικανότητες που χρησιμοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν, μαθήματα στα οποία στοχαζόμαστε και αναπτύσσουμε χαρακτήρα, σχέσεις καλλιεργείται και εμβαθύνει.

Όταν τα βάζουμε όλα αυτά μαζί στη βαλίτσα των εμπειριών μας, μπορούμε να τα κουβαλάμε μαζί μας στη ζωή πολλά να προσφέρει στους άλλους. Αυτή είναι η χαρά που γιόρτασα με τους συμμετέχοντες στο εργαστήριό μου – ότι ο καθένας από αυτούς φέρει έναν μοναδικό συνδυασμό εμπειριών και μαθημάτων που φέρνουν πλούτος στη δική τους ζωή και ευλογία, ενθάρρυνση και βοήθεια στις ζωές εκείνων με τους οποίους αλληλεπιδρούν.

Τι να κάνετε αξία για τη ζωή που έζησες μέχρι τώρα;

Τι υπάρχει στη βαλίτσα των εμπειριών σας;

Ίσως κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων μηνών όπου κυριαρχούσε ο Covid, έχετε αμφισβητήσει πολλά για τη ζωή σας και την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει.

Ίσως αυτή την εβδομάδα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανοίξετε τη βαλίτσα των εμπειριών σας και δείτε όλα όσα έχετε να προσφέρετε στους άλλους.

Έχετε μεγάλη αξία και η ζωή σας έχει μεγάλη αξία.

Σκέφτομαι ανθρώπους παλαιότερων γενιών από τους οποίους έχω μάθει πολλά. Εκτιμώ πολύ την προθυμία τους να τα μοιραστούν σοφίακαι προοπτικήκαι έχω κερδίσει από αυτούς μεγάλη ελπίδα και φρέσκια δέσμευση για τη δική μου ανάπτυξη και εξέλιξη.

Σκεφτείτε αυτούς που γνωρίζετε στη μέση ή μετά, που έχουν μοιράστηκαν τις γνώσεις της ζωής τους μαζί σου. Τι εκτιμάς σε αυτά;

Και τι θα σήμαινε για εσείς να εκτιμάς όλα αυτά που ξέρεις και ποιον θα μπορούσες επένδυσε σε με αυτές τις γνώσεις;

Schreibe einen Kommentar