Δάνεια με δόσεις: Πώς λειτουργούν στον κλάδο των οικιακών βελτιώσεων;

0
Δάνεια με δόσεις: Πώς λειτουργούν στον κλάδο των οικιακών βελτιώσεων;

Οι επισκευές και οι ενημερώσεις σπιτιού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης της αξίας ενός σπιτιού, με τις δαπάνες των ιδιοκτητών κατά μέσο όρο 10.341 $ για έργα βελτίωσης σπιτιού το 2021. Πώς πληρώνουν όμως οι ιδιοκτήτες σπιτιού για αυτά τα έργα;

Σύμφωνα με το Modernize, σχεδόν το 14% των ερωτηθέντων ιδιοκτητών κατοικιών σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ένα στεγαστικό δάνειο ή μια πιστωτική γραμμή μετοχικού κεφαλαίου (HELOC) για τη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης κατοικίας. Ένα άλλο 13% σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει πιστωτική κάρτα.

Ενώ και οι δύο επιλογές μπορούν να παρέχουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού τα απαραίτητα κεφάλαια, τα HELOC απαιτούν από τους ιδιοκτήτες σπιτιού να χρησιμοποιούν τα σπίτια τους ως εγγύηση. Οι πιστωτικές κάρτες, εν τω μεταξύ, μπορεί να έχουν υψηλά επιτόκια.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να αποφύγουν και τα δύο αυτά εμπόδια μπορεί να κοιτάξουν σε άλλον λύση χρηματοδότησης πελατών: δάνεια με δόσεις. Ως ανάδοχος οικιακών υπηρεσιών, η κατανόηση αυτής της δημοφιλής επιλογής πληρωμής είναι κρίσιμη για να καθιερωθείτε ως αξιόπιστος σύμβουλος κατά τη διαδικασία βελτίωσης του σπιτιού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ;

Δάνεια με δόσεις είναι αρκετά απλές. Ένας δανειστής δανείζει ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό σε έναν δανειολήπτη, ο οποίος στη συνέχεια αποπληρώνει το ποσό με την πάροδο του χρόνου σε μια σειρά αποπληρωμών ή δόσεων.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε χρησιμοποιήσει δάνειο με δόσεις στο παρελθόν. Τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια αυτοκινήτων και τα προσωπικά δάνεια είναι κοινά δάνεια με δόσεις, που καλύπτει περίοδο αποπληρωμής από έξι μήνες έως και 30 έτη. Πρόσφατα, τα βραχυπρόθεσμα δάνεια με δόσεις, όπως τα προγράμματα «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα», κυριαρχούν στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με μια τέτοια μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων χρήσης και όρων, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν αυτά τα δάνεια στους χώρους βελτίωσης σπιτιού και HVAC.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ VS. ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

Δόση πληρωμής Τα δάνεια αποκτούν τόκους, επηρεάζοντας το χρηματικό ποσό που αποπληρώνεται σε κάθε δόση. Υπάρχουν δύο είδη επιτοκίων: σταθερά και κυμαινόμενα.

Τα σταθερά επιτόκια παραμένουν τα ίδια καθ‘ όλη τη διάρκεια του δανείου, με αποτέλεσμα ένα σταθερό ποσό μηνιαίας πληρωμής. Από την άλλη πλευρά, τα μεταβλητά επιτόκια μπορεί να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της αποπληρωμής, επηρεάζοντας συχνά το ποσό που αποπληρώνεται σε κάθε δόση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε: τα περισσότερα δάνεια HVAC και βελτίωσης κατοικίας είναι δάνεια σταθερού επιτοκίου. Τούτου λεχθέντος, το να ελέγχετε με τον συνεργάτη χρηματοδότησής σας είναι πάντα μια καλή ιδέα.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΑ VS ΔΑΝΕΙΑ ΜΗ ΕΓΓΥΑΛΟΥΣ

Τα δάνεια με δόσεις μπορούν επίσης να είναι εξασφαλισμένα ή ακάλυπτα. Ένα εξασφαλισμένο δάνειο υποστηρίζεται από εξασφαλίσεις, ένα στοιχείο αξίας που οι δανειστές μπορούν να δεσμεύσουν εάν ο δανειολήπτης δεν αποπληρώσει το δάνειό του. Για παράδειγμα, το σπίτι σας χρησιμεύει ως εγγύηση όταν συνάπτετε μια υποθήκη.

Τα ακάλυπτα δάνεια δεν απαιτούν εξασφαλίσεις. Αντίθετα, οι δανειστές προσφέρουν δάνεια με επιτόκια ή προμήθειες που καθορίζονται από την πιστωτική βαθμολογία του δανειολήπτη και το ιστορικό αποπληρωμής του χρέους. Τα ακάλυπά δάνεια μπορεί συχνά να έχουν υψηλότερα επιτόκια, αλλά δεν έχουν επίσης τον κίνδυνο να χάσετε την ασφάλεια σας σε περίπτωση μη πληρωμής.

Τα δάνεια οικιακής βελτίωσης είναι σχεδόν πάντα ακάλυπτα, αν και θα βρείτε κάποιες λύσεις χρηματοδότησης για αγορά ή ενοικίαση HVAC που απαιτούν από τους ιδιοκτήτες σπιτιού να παραδώσουν τον εξοπλισμό τους εάν δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν πληρωμές.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ;

Από το 2019 δάνεια προσωπικών δόσεων έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα — μια τάση που γίνεται ακόμα πιο λογικό αν το αναλογιστούμε 1 στους 3 Αμερικανούς έχουν λιγότερες οικονομίες έκτακτης ανάγκης από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Καθώς ο πληθωρισμός ρεκόρ ασκεί συνεχείς πιέσεις στις τσέπες των ιδιοκτητών σπιτιού, οι εργολάβοι με εναλλακτικές επιλογές πληρωμής είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να χειριστούν το σοκ με αυτοκόλλητα βελτίωσης σπιτιού.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών σπιτιού για δάνεια με δόσεις δεν καταλήγει πάντα σε αδυναμία πληρωμής. Μερικοί απλώς θα προτιμούσαν να μην έχουν τα ρευστά μετρητά τους δεσμευμένα σε μεγάλο κόστος, καθιστώντας ελκυστική τη δυνατότητα προγραμματισμού γύρω από μια προβλέψιμη μηνιαία πληρωμή. Ιδιοκτήτες σπιτιού ελευθερώστε περισσότερα διαθέσιμα μετρητά για άλλες προτεραιότητες, όπως η επένδυση και η αποταμίευση, ενώ εξακολουθείτε να πληρώνεστε για τη δουλειά στο ακέραιο.

Για άλλους, τα δάνεια με δόσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά τους. Ανάλογα με το πιστωτικό προφίλ του ιδιοκτήτη του σπιτιού, τα δάνεια με δόσεις μπορούν να προσθέσουν ποικιλία στο πιστωτικό τους μείγμα ενώ βοηθούν στην επίδειξη της ικανότητάς τους να πραγματοποιούν συνεπείς έγκαιρες πληρωμές.

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

Καθώς συζητάτε τις επιλογές χρηματοδότησης, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αναφέρετε στους ιδιοκτήτες σπιτιού προτού αποφασίσουν να λάβουν δάνειο με δόσεις.

Επειδή τα δάνεια με δόσεις μπορεί να έχουν μεγαλύτερους όρους, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι ποινές προπληρωμής. Γνωρίζουμε, ξέρουμε: η τιμωρία για την πρόωρη εξόφληση του χρέους δεν φαίνεται δίκαιη. Αλλά δεν είναι μια ασυνήθιστη πρακτική. Ενώ η FTL Finance δεν τιμωρεί τους ιδιοκτήτες κατοικιών για την πρόωρη εξόφληση των δανείων τους, άλλοι δανειστές μπορεί.

Εάν συνεργάζεστε με έναν δανειστή που το κάνει, να γνωρίζετε ότι η ποινή που μπορεί να επιβάλει θα περιλαμβάνει χρονικούς περιορισμούς σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Ρωτήστε τον χρηματοδότη σας να περιγράψει με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα κυρώσεων προπληρωμής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ενημερώνεστε σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού σας έχουν ερωτήσεις.

Ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σας θέλει μια λύση χρηματοδότησης, τα δάνεια με δόσεις μπορεί να μην είναι τα καλύτερα για την κατάστασή τους. Εάν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού σχεδιάζει να δανειστεί ξανά για ένα έργο σύντομα, μπορεί να θέλει να αναζητήσει μια λύση ανακυκλούμενης πίστωσης, όπως μια πιστωτική κάρτα. Η ανακυκλούμενη πίστωση επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κατοικιών να δανείζονται συνεχώς με το ίδιο πιστωτικό όριο, ενώ τα δάνεια με δόσεις είναι εφάπαξ. Η απόκτηση άλλου δανείου με δόσεις θα απαιτούσε έναν άλλο πιστωτικό έλεγχο, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήγμα στο πιστωτικό αποτέλεσμά τους.

Τέλος, οι περισσότεροι δανειστές έχουν ένα ελάχιστο ποσό δανεισμού για δάνεια με δόσεις. Για παράδειγμα, η FTL Finance θα χρηματοδοτήσει έργα για μόλις $300. Οι μεγαλύτεροι εταίροι δανεισμού ενδέχεται να απαιτούν τουλάχιστον 3.000 $ για δάνεια βελτίωσης κατοικίας.

Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Τα δάνεια με δόσεις μπορεί να είναι μια χρήσιμη λύση για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων βελτίωσης κατοικίας, αλλά θα πρέπει να κατανοήσετε πώς και πότε μπορούν να προσφέρουν τη μεγαλύτερη αξία στους πελάτες σας. Το καλό είναι ότι η παροχή καθοδήγησης σχετικά με το ποιες εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης έχουν νόημα για το έργο δεν θα απαιτήσει πολύ περισσότερη δουλειά από εσάς. Όλες οι πληροφορίες που έχετε ήδη συγκεντρώσει για την πρόταση έργου θα σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε επίσης μια συνομιλία πληρωμής.

Schreibe einen Kommentar