Γνωρίζετε αυτούς τους νέους Κανόνες ντουλαπιών τραπεζών του 2022;

2
Γνωρίζετε αυτούς τους νέους Κανόνες ντουλαπιών τραπεζών του 2022;

Με την πάροδο του χρόνου, η φασαρία του RBI και Κανόνες ντουλαπιών τραπεζών ήταν μια συνεχής διαδικασία. Η ασφάλεια των ντουλαπιών των πελατών παρακωλύθηκε καθώς σημειώθηκαν περιπτώσεις κλοπών από θυρίδες τραπεζών. Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της ασφάλειας, η RBI ενίσχυσε και έκανε μεγάλες αλλαγές κανόνες τραπεζικών θυρίδων.

Αυτοί οι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά δεν το γνωρίζουν όλοι νέοι κανόνες τραπεζικών θυρίδων. Η γνώση αυτών των κανόνων είναι ζωτικής σημασίας εάν επιθυμείτε να ανοίξετε ένα ντουλάπι σε οποιαδήποτε τράπεζα ή εάν είστε ήδη κάτοχος τραπεζικών ντουλαπιών. Ας τα θυμηθούμε αυτά, νέοι κανόνες τραπεζικών θυρίδων για το 2022:

  • Αποζημίωση για κλοπή από την Τράπεζα

Κλοπή από ντουλάπια τραπεζών έχει γίνει μια κοινή πρακτική και για να μειώσει αυτή την πρακτική, η RBI ενίσχυσε με αυστηρούς κανόνες. Αυτοί οι κανόνες έχουν αυξήσει το βάρος ευθύνης για τις τράπεζες.
Σύμφωνα με αυτούς τους νέους τραπεζικούς κανόνες, εάν κλαπεί οτιδήποτε από το ντουλάπι της τράπεζας, η τράπεζα θα θεωρηθεί υπεύθυνη και θα πρέπει να αποζημιώσει τον πελάτη 100 φορές το ενοίκιο του ντουλαπιού. Με αυτή την αυξημένη ευθύνη, οι τράπεζες δεν θα μπορούν πλέον να πουν ότι δεν ευθύνονται ντουλάπι τράπεζας κλοπές!

Πλέον είναι υποχρεωτικό οι τράπεζες να τοποθετήσουν το κλειστό κύκλωμα στα αποδυτήρια για την παρακολούθηση των κλοπών. Όχι μόνο αυτό, οι τράπεζες έχουν ενημερωθεί για την αναγκαιότητα διατήρησης των δεδομένων του CCTV για 180 ημέρες. Αυτό απαιτείται για να ελεγχθεί εάν υπάρχουν διαφορές.

Τέλος, οι τράπεζες έχουν επίσης ενημερωθεί να τηρούν αρχείο με το βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, εάν σε περίπτωση που κάποιος πελάτης έχει παραπονεθεί για οποιαδήποτε κλοπή ή αναστάτωση στην τράπεζα. Αυτό το υλικό θα κρατηθεί από την τράπεζα μέχρι να ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα.

  • Οι ειδοποιήσεις μέσω email και SMS είναι υποχρεωτικές για αποστολή

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή που η Reserve Bank of India έχει κάνει υποχρεωτική είναι οι τράπεζες να στέλνουν SMS και e-mail κάθε φορά που ένας πελάτης έχει πρόσβαση στο τραπεζικό ντουλάπι του. Αυτό το βήμα θα αποτρέψει την απάτη και θα προστατεύσει και τους πελάτες!

  • Η ειδοποίηση σχετικά με το άδειο ντουλάπι θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί

Αυτή είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα αλλαγή, βάσει αυτής οι τράπεζες δεν θα επιτρέπεται πλέον να δίνουν μισές ή ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα ντουλάπια τους στους πελάτες.
Λίγα πράγματα θα δηλωθούν δημόσια από την τράπεζα, όπως η λίστα με τα άδεια ντουλάπια, η λίστα αναμονής για τα ντουλάπια και οι αριθμοί στη λίστα αναμονής. Αυτό όχι μόνο θα δημοσιοποιηθεί αλλά και θα τοποθετηθεί στον πίνακα προβολής της τράπεζας.

Τέλος, σύμφωνα με το νέοι κανόνες τραπεζικών θυρίδων, οι τράπεζες θα πρέπει πλέον να δέχονται όλες τις αιτήσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των θυρίδων. Έτσι θα ενημερώνουν και τους πελάτες για τη λίστα αναμονής.

fincart επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Schreibe einen Kommentar