Γιατί πρέπει να προσφέρετε εθελοντικά αφού φτάσετε στην οικονομική ελευθερία

3
Γιατί πρέπει να προσφέρετε εθελοντικά αφού φτάσετε στην οικονομική ελευθερία

Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει συνδέσμους για τους οποίους ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση εάν κάνετε κλικ, χωρίς κόστος για εσάς.

Το απόφθεγμα «Αποσύρσου σε κάτι και όχι από κάτι» μοιράζεται συχνά στο κίνημα FIRE (Οικονομική Ανεξαρτησία, Πρόωρη απόσυρση). Έχω γνωρίσει μερικούς φανταστικούς ανθρώπους στο ταξίδι μου στο FIRE που κάνουν απίστευτα πράγματα. Η γενναιοδωρία τους στο να βοηθούν τους άλλους είναι σε επίπεδο που δεν είχα δει πριν από το ταξίδι μου. Οι γνώσεις και το πάθος τους για να βοηθήσουν τους άλλους ήταν ένα εμπνευσμένο επίκεντρο για την πορεία μου.

Ο στόχος μου στο να μοιράζομαι τις γνώσεις και το πάθος μου είναι να συνδεθείτε με μερικούς από αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους που έχω βρει. Ελπίζω επίσης ότι όσοι αναζητούν σκοπό και σύνδεση post FIRE βρείτε μερικές ιδέες για το τι να περιμένετε μετά την επίτευξη οικονομικής ανεξαρτησίας.

Γιατί είναι αυτός ένας στόχος για μένα; Γιατί οι γνώσεις μου προέρχονται από την κοινότητα της ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. Μαζί με την κοινότητα FIRE δραστηριοποιούμαι και στο κοινότητα Bogleheads. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους Bogleheads, είναι μια κοινότητα που συζητά τις επενδύσεις, την κατανομή περιουσιακών στοιχείων και τα κεφάλαια ευρετηρίου. Ενώ το FIRE περιλαμβάνει το ταξίδι, οι Bogleheads το περιορίζουν και επικεντρώνονται στα μαθηματικά και την ανάλυση. Τα μέλη του Boglehead προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους και δεν πληρώνονται. Οι τοπικές συναντήσεις είναι δωρεάν.

Πολλοί από τους τοπικούς Boglehead που έχω γνωρίσει που αποσύρθηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα έγιναν εθελοντές και εκτός των συναντήσεων του Boglehead. Μερικοί εθελοντές για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, βοηθούν σε κοινοτικές δραστηριότητες ή περνούν περισσότερο χρόνο έξω από συναντήσεις βοηθώντας άλλα μέλη. Όσοι έχουν πάθος για τη ΦΩΤΙΑ συχνά προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους για να βοηθήσουν άλλους στο ταξίδι τους στο FIRE.

Γιατί Μέλη του Κινήματος ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ Εθελοντών

Μερικοί από εμάς τους αυτοαποκαλούμενους «οικονομικούς σπασίκλες» απλά δεν χορταίνουμε να μιλάμε για χρήματα και να βοηθάμε άλλους με τις ερωτήσεις τους για τα χρήματα. Κάθε χρόνο δημιουργούνται περισσότερα συνέδρια FIRE και προσωπικά οικονομικά. Αυτά τα συνέδρια λειτουργούν με βάση τον εθελοντισμό.

Άλλοι νιώθουν ότι όταν έχουν αρκετά χρήματα και χρόνο θέλουν να τα επιστρέψουν. Επειδή ο χρόνος τους είναι πιο πολύτιμος από τα χρήματα σε εκείνο το σημείο, θέλουν να τον μοιραστούν με αγαπημένους τους σκοπούς.

Τι κάνει τα μέλη του Κινήματος FIRE να είναι ιδανικά κατάλληλα για εθελοντισμό;

Μερικοί στην κοινότητα του FIRE μπορεί να αισθάνονται υποχρεωμένοι να προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους. Έχω μιλήσει για πληρώνοντάς το μπροστά κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στους Προσκόπους. Άλλοι προσφέρονται εθελοντικά στην τοπική τους κοινότητα για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους. Επιθυμούν να δουν αλλαγή και πρόοδο στην κοινότητά τους.

Vicki Robin, η συγγραφέας του Τα χρήματά σας ή η ζωή σαςλέει ότι αλτρουιστική συμπεριφορά θα πρέπει να είναι στόχος μετά την επίτευξη οικονομικής ανεξαρτησίας. Λέει επίσης ότι ελπίζει ότι όσοι συνταξιοδοτούνται πρόωρα θα χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες και την πείρα τους για να βοηθήσουν στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων.

Ποια είναι τα οφέλη του εθελοντισμού μετά την πυρκαγιά;

Για όσους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να βοηθήσουν άλλους, ο εθελοντισμός είναι μια αρχή. Πολλοί στην κοινότητα του FIRE μοιράζονται το απόσπασμα «μια ανερχόμενη παλίρροια ανυψώνει όλα τα σκάφη».

Μίλησα με μερικούς φίλους που είναι κοντά στην επίτευξη των οικονομικών τους στόχων, αλλά με ρωτούν για την εύρεση του σκοπού τους στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Για ορισμένους, αυτός ο σκοπός μπορεί να είναι να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σχολικής ηλικίας, την τοπική πολιτική, τη φιλανθρωπία, τον θρησκευτικό και ιεραποστολικό εθελοντισμό, τη βοήθεια σε συνέδρια μεγάλης κλίμακας, την οικοδόμηση κοινότητας και πολλά άλλα.

Τι είδους θέσεις εθελοντών παίρνουν συχνά τα μέλη του κινήματος ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ;

 • Πολιτικά και κοινωνικά
 • Δωρεές
 • Οικονομικός γραμματισμός και εκπαίδευση
 • Συνοδεύουν ή βοηθούν στο σχολείο των παιδιών τους
 • Βοήθεια σε συνέδρια
 • Έργο αποστολής
 • Κοινοτικό κτίριο

Ο φίλος μου Μιράντα Μαρκίτ είναι πολύ ενεργή στην πολιτική της τοπικής κοινότητας. Jackie Cummings Koski, ο συγγραφέας του Money Letters 2 Η κόρη μου, βοηθά στην οικοδόμηση οικονομικών γνώσεων για τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες χρησιμοποιώντας το μεταπτυχιακό της που απέκτησε πρόσφατα. Μπραντ Μπάρετ του Επιλέξτε FI αναφέρει συχνά πώς προσφέρεται εθελοντικά στο σχολείο των παιδιών του.

Ο Josh Overmyer είναι εθελοντής σε πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις προσωπικών οικονομικών καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους. Τζάστιν Τέιλορ του Το FI Show χρησιμοποίησε τα οφέλη του κινήματος FIRE για να συνεχίσει το έργο της αποστολής. Tami Mitchell, @disabledgirlfi στο Twitter, χτίζει την κοινότητά της μέσω του εθελοντισμού να τρέχει ομάδες buy τίποτα, δώρα, συλλογές φαρμάκων και πολλά άλλα.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα των ανθρώπων που έχω συναντήσει ως εθελοντές στο ταξίδι μου στο FIRE.

Η κοινότητα FIRE κάνει πολλά καταπληκτικά πράγματα πριν και μετά την επίτευξη του FIRE. Δεν χρειάζεται καν να φτάσετε στο FIRE πριν γίνετε εθελοντής! Μαθαίνω ότι ορισμένοι εργοδότες θα δωρίσουν για λογαριασμό σας εάν προσφέρετε εθελοντικά έναν καθορισμένο αριθμό ωρών κάθε χρόνο.

Σημασία της επιστροφής μετά τη ΦΩΤΙΑ

Όπως ανέφερα και πριν, δεν δίνω πίσω. Με έχουν μάθει να πληρώνω μπροστά. Έχω ακούσει επίσης άλλους στην κοινότητα FIRE να χρησιμοποιούν τη φράση. Είτε θέλετε να επιστρέψετε είτε να πληρώσετε μπροστά, η ευγένεια κάνει τον κόσμο να κυκλοφορεί. Ναι, είναι cheesy και κλισέ, αλλά είναι επίσης αλήθεια. Οι ΗΠΑ και άλλα μέρη του κόσμου υποφέρουν από πολιτικό χάσμα και μαζική εχθρότητα προς τους άλλους. Η θετικότητα γεννά θετικότητα.

Γιατί είναι σημαντικό να βρίσκουμε ευκαιρίες εθελοντισμού μετά τη ΦΩΤΙΑ;

Αποσυρθείτε σε κάτι, όχι από κάτι. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον εθελοντισμό. Η κοινότητα του FIRE είναι γενναιόδωρη. Για κάποιους, το γιατί της ΦΩΤΙΑΣ είναι να δίνουν σε άλλους ή επειδή θέλουν να είναι γενναιόδωροι. Ίσως θέλουν να αφιερώσουν εθελοντικά τον χρόνο τους σε σκοπούς που πιστεύουν.

Πώς μπορούν τα μέλη του κινήματος FIRE να ωφελήσουν τις κοινότητές τους με τον εθελοντισμό;

Ashley, @cursivea στο Twitter, μοιράστηκε μαζί μου ότι είναι εθελοντής για εκδηλώσεις που διαρκούν έως και έξι εβδομάδες. Χάρη στο κίνημα FIRE, έχοντας υψηλό ποσοστό αποταμίευσης και αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως εργασία, μπορεί να προσφερθεί εθελοντικά σε ολόκληρες εκδηλώσεις. Η ύπαρξη μιας εθελόντριας που μπορεί να μείνει για μια ολόκληρη εκδήλωση έξι εβδομάδων βοηθά την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης και σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει κάποιον άλλο που μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει στη δουλειά.

Προσφέροντας εθελοντικά σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση, η Ashley δεν μπορεί μόνο να ανακουφίσει τους άλλους, αλλά να μαγειρέψει και για άλλους. Ανέφερε ομάδες που εργάζονταν σε οκτάωρες βάρδιες και τη βοήθειά της στον συντονισμό των γευμάτων και στο μαγείρεμα για περισσότερα από 150 άτομα. Χάρη στο κίνημα FIRE και αξιοποιώντας τις δεξιότητές της, η Ashley μπορεί να βοηθήσει στη διεξαγωγή αυτών των μεγάλων γεγονότων στο μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επιτυχία.

Πώς μπορεί ο εθελοντισμός μετά τη ΦΩΤΙΑ να σας βοηθήσει να μάθετε νέες δεξιότητες;

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον συντονισμό εκδηλώσεων, τη δημόσια ομιλία, τη διδασκαλία ή μια παρόμοια δεξιότητα; Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην κοινότητα FIRE. Ο Stephen Baughier χρησιμοποιεί το χρόνο του μετά το ταξίδι του στο FIRE για να φιλοξενήσει CampFI και να διεκδικήσει τοπικό γραφείο στην κοινότητά του. Το CampFI είναι μια καλοκαιρινή κατασκήνωση που διαρκεί το Σαββατοκύριακο με εθελοντές που παρουσιάζουν διάφορα θέματα FIRE.

Το CampFI δεν είναι η μόνη σας εκδήλωση για εθελοντική εργασία στο post FI. Υπάρχει επίσης Camp Mustache, FinCon, EconoMe, και άλλοι. Ο φίλος μου και σούπερ θαυμαστής της FI Josh Overmyer ήταν εθελοντής στο Econome καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο δίδυμος αδερφός του Stephen Baughier, David χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του για να δημιουργήσει ένα μάθημα για όσους είναι νέοι στην οικονομική ανεξαρτησία. Φιολογία προσφέρει δωρεάν μαθήματα FIRE μέσω email καθώς και άλλων πόρων.

Πώς να βρείτε θέσεις εθελοντών μετά την πυρκαγιά

Σχεδόν κάθε μη κερδοσκοπικός οργανισμός είναι πρόθυμος να λάβει βοήθεια. Επικοινωνήστε με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στους οποίους θέλετε να εργαστείτε εθελοντικά και δείτε τι είναι διαθέσιμο. Δοκιμάστε να κοιτάξετε σε ομάδες στο Facebook για χόμπι που σας ενδιαφέρουν ή που σας προκαλούν κοντά σας.

Πολλές τοπικές ομάδες FIRE αναζητούν συχνά εθελοντές για να μιλήσουν για θέματα κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους. Το να έρθει ένας ειδικός σε ένα θέμα και να μοιραστεί τις γνώσεις του είναι ανεκτίμητο. Έχω συμμετάσχει σε πολλές τοπικές ομάδες όπου όσοι έχουν πετύχει το FIRE έχουν έρθει και έχουν μιλήσει για διαφορετικά θέματα. Ορισμένα θέματα δεν έχουν επικεντρωθεί ειδικά στη ΦΩΤΙΑ, όπως η προετοιμασία για το σπίτι και η προετοιμασία γευμάτων.

Άλλα μέρη για να αναζητήσετε ευκαιρίες εθελοντισμού είναι τοπικά σχολεία, θρησκευτικά ιδρύματα, οργανώσεις νεολαίας, τοπικές πολιτικές οργανώσεις και άλλα. Βρείτε πού θέλετε να περάσετε το χρόνο σας και υπάρχουν πολύ πιθανές ευκαιρίες για εθελοντές.

Ψάχνετε για περισσότερες ιδέες; Εδώ είναι 73 έργο κοινωφελούς εργασίας ιδέες για να σας εμπνεύσουν.

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε μια θέση εθελοντισμού;

Τι ψάχνετε να κερδίσετε από τον εθελοντισμό; Θέλετε να αφιερώσετε μερικές ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα; Θέλετε να κάνετε τη διαφορά; Θέλετε να φτιάξετε κάτι; Θα προτιμούσατε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας;

Το να γνωρίζετε τι ψάχνετε είναι χρήσιμο όταν αναζητάτε ευκαιρίες. Το να γνωρίζετε τι δεν ψάχνετε είναι εξίσου σημαντικό. Το Volunteermatch.org έχει έναν υπέροχο οδηγό ξεκινήστε τον εθελοντισμό.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια θέση εθελοντισμού;

Εάν είστε εθελοντής για έναν οργανισμό, βεβαιωθείτε ότι η αποστολή του είναι κάτι με το οποίο ευθυγραμμίζεστε. Μην προσφέρεστε εθελοντικά για μια θέση σε έναν οργανισμό που αντίκειται στη θρησκευτική ή ηθική σας ηθική.

Τι πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε μια θέση εθελοντισμού;

Εκτός αν κάνετε δωρεά, αποφύγετε οποιαδήποτε θέση έχει άμεσο κόστος. Προσέξτε για τυχόν άλλες κόκκινες σημαίες που μπορεί να δείτε όταν εξετάζετε ευκαιρίες εθελοντισμού.

Ορισμένες θέσεις εθελοντών μπορεί να ζητήσουν ή να σας συστήσουν να παρέχετε τα δικά σας εργαλεία ή εξοπλισμό. Αποφύγετε εκείνες τις θέσεις που απαιτούν από εσάς να αγοράσετε εξοπλισμό για τον οργανισμό και να τον κρατήσετε.

Επίσης, αποφύγετε οτιδήποτε δεν θέλετε να κάνετε. Εάν ο εθελοντισμός φαίνεται σαν αγγαρεία ή υποχρέωση, αυτή η θέση μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσάς.

Συμβουλές για τον Εθελοντισμό μετά την ΠΥΡΚΑΓΙΑ

 • Βρείτε αυτό που ταιριάζει στον τρόπο ζωής, τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας
 • Καλή διασκέδαση; διασκεδάστε με αυτό
 • Αναζητήστε ευκαιρίες που σας ενδιαφέρουν και σας προκαλούν
 • Δημιουργήστε ένα εθελοντικό βιογραφικό
 • Ακολουθήστε τα πάθη σας

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς πρέπει να προσδιορίσετε πόσο χρόνο θα αφιερώσετε σε εθελοντικούς ρόλους μετά τη ΦΩΤΙΑ;

Όταν δεν χρειάζεται να εργάζεστε για χρήματα ή να αξιοποιείτε τη δουλειά σας γύρω από το πρόγραμμά σας, μπορείτε να έχετε οικονομική ελευθερία. Με αυτήν την ελευθερία, μπορείτε να καθορίσετε πόσο ή πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε εθελοντικά. Όταν φτάσετε στο FIRE και δεν χρειάζεται να δουλέψετε για χρήματα, ο χρόνος σας είναι να καθορίσετε πώς θέλετε να το ξοδέψετε.

Ποια είναι τα οφέλη από τη λήψη διαφορετικών θέσεων εθελοντών μετά τη ΦΩΤΙΑ;

Είναι εντάξει να είσαι εγωιστής προς όφελος του εθελοντισμού. Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι που σας αρέσει και να βοηθήσετε άλλους στη διαδικασία;

Θα μπορούσατε να μάθετε νέες δεξιότητες, να απολαύσετε την ύπαιθρο και ίσως ακόμη και να ταξιδέψετε κάπου που δεν έχετε ξαναπάει. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δικτύωσης, συνάντησης νέων φίλων και νέων εμπειριών.

Πώς μπορείτε να βρείτε θέσεις εθελοντών στον τομέα εξειδίκευσής σας;

Δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Facebook ή σε άλλες διαδικτυακές ομάδες και ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον τομέα εξειδίκευσής σας. Δοκιμάστε να ρωτήσετε πρώην (ή νυν) συναδέλφους. Δοκιμάστε οργανισμούς-ομπρέλα όπως το United Way ή το AmeriCorps.

Μπορείτε επίσης να δείτε εταιρείες για τις οποίες εργαστήκατε — ή τους ανταγωνιστές τους — και να δείτε πώς ανταποκρίνονται στην κοινότητα σε τοπικό επίπεδο. Μπορεί να υπάρχουν οργανισμοί που θα προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Ρωτήστε γύρω αν κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πείρα σας.

Η κατώτατη γραμμή

Οι περισσότεροι στην κοινότητα FIRE απολαμβάνουν τον εθελοντισμό και την προσφορά στην κοινότητά τους. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τον εθελοντισμό και γι‘ αυτό είναι σημαντικό για όσους θέλουν να αποκτήσουν FIRE ή FI.

Η κοινότητα του FIRE καταλαβαίνει ότι όταν έχεις αρκετά, είναι σημαντικό να δίνεις πίσω. Το γιατί πιστεύετε ότι το να ανταποδίδετε είναι σημαντικό μπορεί να διαφέρει από άλλους στο ταξίδι τους στο FIRE. Το γιατί η επιστροφή είναι σημαντική για εσάς μπορεί να είναι τόσο μοναδική όσο η πορεία σας προς τη ΦΩΤΙΑ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι online και offline για να βρείτε ευκαιρίες εθελοντισμού. Ρώτα τριγύρω! Είτε στο διαδίκτυο είτε εκτός σύνδεσης, ορισμένες ομάδες και οργανισμοί θα μπορούσαν πάντα να χρησιμοποιούν τη βοήθειά σας. Μπορείτε πάντα να γίνετε εθελοντής στην κοινότητα FIRE, στην τοπική σας κοινότητα ή σε άλλες τοπικές οντότητες.

Το καλύτερο μέρος του εθελοντισμού όταν φτάσετε στο FIRE, ή εργάζεστε προς αυτό, είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε πόση ώρα θα προσφέρετε εθελοντικά. Μπορείτε επίσης να έχετε τα οφέλη που θέλετε. Μπορείτε να μάθετε νέες δεξιότητες, να κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινή σας ρουτίνα ή απλώς να το πληρώσετε.

Schreibe einen Kommentar