Γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρος μου; 3 Αιτίες που Βρήκαμε

1
Γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρος μου;  3 Αιτίες που Βρήκαμε

Το κόλιανδρο είναι ένα ετήσιο φυλλώδες βότανο που είναι εύκολο να αναπτυχθεί μόλις κατανοήσετε τις συνθήκες ανάπτυξής του. Μπορείτε να καλλιεργήσετε κόλιανδρο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και το φυτό αναπτύσσεται μόνο για μερικούς μήνες πριν αρχίσει να ανθίζει.

Ωστόσο, ο κόλιανδρος δεν είναι απρόσβλητος από προβλήματα, και ένα από αυτά είναι το φυτό που πεθαίνει. Έτσι, αν κάνετε την ερώτηση, ‚γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρός μου?‘ είσαι στο σωστό σημείο. Θα δώσουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας και πώς μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ο κόλιανδρός σας πεθαίνει οφείλονται στην ξηρασία που προκαλείται από τον πολύ ήλιο ή το υποβρύχιο. Το υπερβολικό πότισμα θα μπορούσε επίσης να κάνει τα φυτά σας να φαίνονται σαν να πεθαίνουν, ειδικά όταν υπάρχει σήψη των ριζών.

Για να αναβιώσετε τον ετοιμοθάνατο κόλιανδρο, πρέπει να καταλάβετε το πρόβλημα και στη συνέχεια να εφαρμόσετε γρήγορα τις λύσεις. παρακάτω είναι μερικοί λόγοι και οι καλύτερες λύσεις για εξερεύνηση.

Γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρος μου 1
Ο κόλιανδρός μου είναι λυπημένος. Τι κάνω λάθος? Δεν είμαι καλός στην κηπουρική αλλά προσπαθώ. – μέσω Reddit

Γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρος μου?

Πολλά βότανα αναπτύσσονται καλά όταν παρέχονται με τις κατάλληλες συνθήκες. ο κόλιανδρος δεν είναι διαφορετικός. Ακολουθούν τρεις κορυφαίες απαντήσεις στην ερώτηση „γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρός μου;“

1. Ξηρασία και πολύς ήλιος

Όταν υπάρχει ξηρασία, μπορεί να αρχίσει να πεθαίνει ο κόλιανδρός σας. Τα κοινά συμπτώματα της ξηρασίας και του υπερβολικού ήλιου είναι τα φύλλα του κόλιανδρου να κιτρινίζουν και να γέρνουν. Μερικές φορές, αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν υπάρχει συχνό πότισμα και συνήθως σημαίνει ότι ο κόλιανδρός σας πεθαίνει.

Εάν δεν ποτίζετε αρκετά τον κόλιανδρό σας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξηρασία, η οποία τελικά προκαλεί τον θάνατό του. Επιπλέον, ο έντονος ήλιος μπορεί να κάνει το έδαφος να στεγνώσει γρήγορα, οδηγώντας σε ξηρασία.

Δεδομένου ότι ο κόλιανδρος έχει πολλά φύλλα, τείνουν να χάνουν υγρασία μέσω των φύλλων του όταν φυσάει ή ζεσταίνει. Επιπλέον, εάν το έδαφος είναι αμμώδες ή πετρώδες, θα ήταν δύσκολο για τον κόλιανδρό σας να συγκρατήσει την υγρασία, οδηγώντας σε μαρασμό και εμφάνιση νεκρού.

Πώς να φτιάξεις

Εάν ο κόλιανδρός σας πεθαίνει λόγω ξηρασίας ή υπερβολικού ήλιου, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα αυξάνοντας τη συχνότητα ποτίσματος. Αυτό θα βοηθούσε το έδαφος να παραμείνει υγρό. θα πρέπει να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κορεσμένο.

Το πότισμα του φυτού κόλιανδρου μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα βοηθούσε στην πρόληψη του θανάτου του φυτού. Ωστόσο, όταν υπάρχει καύσωνας ή ξηρασία, θα πρέπει να αυξήσετε το πότισμα σε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα ή κάθε μέρα για να εξασφαλίσετε ότι το φυτό δεν θα στεγνώσει.

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να διασφαλίσετε ότι το μείγμα γλάστρας έχει άφθονο λίπασμα που μπορεί να διατηρήσει την υγρασία. Το καλούπι φύλλων και το κομπόστ πολλαπλών χρήσεων είναι τα καλύτερα υλικά για τη δημιουργία ενός μείγματος γλάστρας. Αυτές οι επιλογές βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας όταν ποτίζετε το φυτό σας και επιτρέπουν στο φυτό να εδραιώσει τη ρίζα του.

Εάν είναι δυνατόν, επανατοποθετήστε τον κόλιανδρό σας εάν η παρούσα γλάστρα είναι μικρότερη από 10 ίντσες. Χρειάζεστε μια γλάστρα πλάτους έως και 12 ιντσών για να κρατάτε αποτελεσματικά περισσότερο κομπόστ και να κρατάτε περισσότερη υγρασία. Θα πρέπει επίσης να προστατεύσετε το φυτό από το άμεσο ηλιακό φως για να αποτρέψετε το θερμικό στρες στο φυτό.

2. Μεταμοσχευτικό Σοκ

Εάν αγοράσατε τον κόλιανδρό σας από ένα κέντρο κήπου ή από ένα κατάστημα, τότε το φυτό μπορεί να αρχίσει να δίνει μια νεκρή εμφάνιση. Το σοκ από τη μεταμόσχευση είναι μια βιώσιμη απάντηση στο „γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρός μου;“ Ίσως χρειαστεί να αναβιώσετε το φυτό σας αφού το φυτέψετε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ή το αντίστροφο.

Όταν ο κόλιανδρος καλλιεργείται εμπορικά, καλλιεργείται σε θερμοκήπιο με συγκεκριμένη θερμοκρασία, πότισμα, πλήρη ηλιοφάνεια και βέλτιστη κατάσταση πηνίου. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό χρησιμοποιείται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο συνθηκών και ως εκ τούτου υφίσταται σοκ μεταμόσχευσης όταν εκτίθεται σε διαφορετικές θερμοκρασίες, συνθήκες εδάφους και νερό στο σπίτι σας.

Το σοκ είναι συχνά προσωρινό και διαρκεί μόνο όσο η ρίζα προσπαθεί να εδραιωθεί στο νέο έδαφος. Στη συνέχεια, καθώς το φυτό συνηθίζει περισσότερο στο νέο του περιβάλλον, συνήθως αρχίζει να φαίνεται καλύτερα.

Πώς να φτιάξεις

Λίγα πράγματα μπορείτε να κάνετε όταν ο κόλιανδρός σας πεθαίνει από μεταμοσχευτικό σοκ. Απλώς πρέπει να βελτιστοποιήσετε την κατάσταση ανάπτυξής του και να περιμένετε να αναβιώσει το φυτό. Βεβαιωθείτε ότι του παρέχετε τουλάχιστον 6 ώρες ήλιο.

Φυτέψτε το σε κομπόστ καλής ποιότητας και δώστε τακτικό πότισμα. Μόλις παρέχετε μια εξαιρετική κατάσταση ανάπτυξης, ο κόλιανδρός σας θα αρχίσει να προσαρμόζεται και να αναβιώνει στη συνέχεια.

Το πότισμα του φυτού σας είναι απαραίτητο γιατί ο κόλιανδρος χάνει εύκολα νερό μέσω των φύλλων του. Το άφθονο πότισμα μπορεί να βοηθήσει το φυτό να μετριάσει το σοκ του. Θα πρέπει επίσης να κλαδέψετε το φυτό αν είναι αρκετά ποδαράκι.

Μειώστε το φυτό σε 8 ίντσες. Οι μακρύτεροι μίσχοι μπορούν συνήθως να προκύψουν από υψηλότερα επίπεδα αζώτου που προκαλεί αποδυνάμωση του φυτού και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατό του. Το κλάδεμα του φυτού θα μπορούσε να μειώσει το άγχος του και να τονώσει την ανάπτυξη νέων φυτών.

Γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρος μου 2
Ο κόλιανδρος στον κήπο με τα βότανα της κουζίνας μου πεθαίνει. Μπορώ να το αναβιώσω; – μέσω Reddit

3. Υπερπότισμα

Αν και ο κόλιανδρος αγαπά το καλά ποτισμένο χώμα, το υπερβολικό πότισμα μπορεί επίσης να οδηγήσει στον θάνατο του κόλιανδρου. Είτε λόγω υπερβολικής βροχής είτε λόγω υπερβολικού ποτίσματος, το φυτό κόλιαντρο σας θα αρχίσει να πεθαίνει όταν λάβει πολύ νερό.

Ξεκινά με το να γίνεται μαλακό και χαλαρό. το νερό αφαιρεί επίσης τους θύλακες αέρα που υπάρχουν στο έδαφος. Όταν δεν υπάρχουν θύλακες αέρα στο έδαφος, οι ρίζες δεν θα μπορούν να αναπνεύσουν και δεν θα μεταφέρουν νερό στα φύλλα και το στέλεχος.

Εξαιτίας αυτού, ο κόλιανδρος θα αρχίσει να πέφτει και να πεθαίνει. Επίσης, αν μείνει πολύ νερό στο έδαφος για παρατεταμένες περιόδους, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Η σήψη των ριζών είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προκαλεί τη σήψη των ριζών του φυτού σας. Τελικά, οδηγεί στο θάνατο του φυτού.

Πώς να φτιάξεις

Για να μην πεθάνει ο κόλιανδρός σας λόγω υπερβολικού ποτίσματος, θα πρέπει πάντα να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει πριν ποτίσετε ξανά το φυτό. Επίσης, φυτέψτε κόλιαντρο σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και φροντίστε η γλάστρα να έχει άφθονες τρύπες αποστράγγισης στον πάτο. Τέλος, προσθέστε μυκητοκτόνο στο μείγμα για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών όταν δημιουργείτε ένα μείγμα γλάστρας.

Για να επιβεβαιώσετε εάν το χώμα σας είναι υγρό πριν το ποτίσετε, σπρώξτε το δάχτυλό σας περίπου 2 ίντσες στο χώμα. Εάν είναι υγρό, πρέπει να περιμένετε λίγο πριν ποτίσετε το φυτό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μετρητή pH/εδάφους για να παρακολουθήσετε το επίπεδο υγρασίας του φυτού σας κόλιανδρου.


Τελικές σκέψεις

Ο κόλιανδρος είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να προσθέσετε στον εξωτερικό ή τον εσωτερικό σας κήπο. Εάν ο κόλιανδρός σας πεθαίνει, εξετάστε τον για συμπτώματα για να προσδιορίσετε το πρόβλημά του.

Μόλις καταλάβετε ποιο από αυτά τα προβλήματα είναι η απάντηση στην ερώτηση „γιατί πεθαίνει ο κόλιανδρός μου;“ εφαρμόστε τις λύσεις που κοινοποιήθηκαν παραπάνω. Εάν δοκιμάσετε διαφορετικές μεθόδους για να περιποιηθείτε τον κόλιανδρο σας και τίποτα δεν λειτουργεί, δεν πρέπει να διστάσετε να φυτέψετε νέα φυτά κόλιανδρου.

Schreibe einen Kommentar