Γιατί η αγορά είναι πτωτική – Πρέπει να επενδύσετε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο όταν η αγορά είναι πτωτική;

3
Γιατί η αγορά είναι πτωτική – Πρέπει να επενδύσετε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο όταν η αγορά είναι πτωτική;

«Να φοβάστε όταν οι άλλοι είναι άπληστοι, να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι φοβούνται» – Warren Buffett

Η αγορά έχει και θα είναι πάντα ένα ασταθές μέρος. Η ιστορία μας έχει δείξει μερικά από τα πιο σημαντικά ατυχήματα όπως το κραχ του 1992 λόγω της απάτης Harshad Mehta, η οικονομική κρίση του 2008 και το κραχ του 2020 λόγω της επιδημίας του COVID.

Τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς έχουν επηρεαστεί από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, από πολέμους έως πολιτική αστάθεια, τραπεζικές κρίσεις και αποφάσεις κυβερνητικής πολιτικής!

Ωστόσο, η αγορά ξεπερνούσε πάντα το κραχ και έκανε σταθερές ανακάμψεις.

Δεδομένου ότι η αγορά είναι και πάλι πτωτική, οι υφιστάμενοι επενδυτές, καθώς και οι νέοι επενδυτές, βρίσκονται σε δίλημμα για το αν θα επενδύσουν ή όχι σε αμοιβαία κεφάλαια. Λοιπόν, σε αυτό το ιστολόγιο, θα απαντήσουμε στις αναφερόμενες ερωτήσεις για να καθαρίσουμε τη δυστυχία σας:

Αμοιβαίο κεφάλαιο

Γιατί πέφτει η αγορά;

Η αγορά είτε ανεβαίνει είτε πέφτει για δύο παρακάτω λόγους.

  • Θεμελιώδης-
    Αυτά δηλώνουν την απόδοση της μεμονωμένης μετοχής ή εταιρείας στην αγορά.
  • Ρευστότητα-
    Αυτό σημαίνει το υπερβολικό χρηματικό ποσό στο σύστημα που κυνηγά αυτές τις μετοχές.

Αυτή η τρέχουσα κατάσταση είναι ένα αντίγραφο της οικονομικής κρίσης του 2008 που συνέβη στις ΗΠΑ
Η υπερβολική ρευστότητα που ήρθε κατά τη διάρκεια του COVID ανέβασε την αγορά πολύ απότομα.
Αλλά αν επιστρέψετε στο 2009, θα μπορούσατε να δείτε ότι από την κορυφή έπεσε από σχεδόν 8300 επίπεδα Sensex!

Στη συνέχεια, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να μειώνει τα επιτόκια, τότε υπήρχε άφθονο χρήμα ή ρευστότητα στο σύστημα. Αυτό οδήγησε την αγορά σε ένα αδύναμο είδος ανάκαμψης.

Ωστόσο, το 2010, η αγορά έφτασε στο απόγειό της πίσω. Έτσι, μια παρόμοια στάση συμβαίνει αυτή τη στιγμή καθώς λόγω του υψηλού πληθωρισμού η κυβέρνηση αυξάνει τα επιτόκια και απομυζά το πλεονάζον χρήμα από το σύστημα. Η αγορά θα παραμείνει ασταθής για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η χρηματιστηριακή αγορά έδινε πάντα θετικό αποτέλεσμα εάν επενδυόταν μακροπρόθεσμα. Κάποιος πρέπει να αντέξει την αστάθεια και γι‘ αυτό, η επένδυση σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια ή μετοχές άμεσες μετοχές θα πρέπει να είναι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η πτωτική καμπύλη

Ποιες πρέπει να είναι οι στρατηγικές για τους νέους επενδυτές σε αυτή την κατάσταση;

Όπως η κακή στιγμή δεν μένει μαζί μας για πάντα, έτσι και μια κακή αγορά δεν είναι εδώ για να μείνει για πάντα!» Tanwir Alam, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής της FINCART

Οι νέοι επενδυτές βρίσκονται πάντα σε δίλημμα όσον αφορά την επένδυση και τώρα με την πτώση της αγοράς, γίνονται ακόμη πιο αμφίβολοι.
Αντίθετα, οι νέοι επενδυτές θα πρέπει να επωφεληθούν από τις πτωτικές τιμές των μετοχών. Θα πρέπει να συνεχίσουν τις επενδύσεις τους και δεύτερον, αν είναι δυνατόν, να αυξήσουν το SIP τους. Επίσης, εάν η αγορά διορθωθεί περαιτέρω, τότε θα πρέπει να επενδύσουν και σε εφάπαξ για να επωφεληθούν από αυτήν την κατάσταση.

Ιστορικά έχουμε δει ότι πολλές φορές όταν η αγορά έχει καταρρεύσει, τελικά ανέβηκε ξανά. Έτσι, πριν απογειωθεί η πτήση, εστιάστε στη συγκέντρωση του μέγιστου αριθμού μονάδων. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα δημιουργήσετε σημαντικό πλούτο.

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τη φόρμουλα νίκης των πιο επιτυχημένων επενδυτών όταν έρχονται και επενδύουν σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια ή στο χρηματιστήριο, έρχονται με μεγάλο βαθμό υπομονής. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας όταν πρόκειται για επένδυση!

Τι πρέπει να κάνουν οι υφιστάμενοι επενδυτές σε αυτή τη δύσκολη στιγμή;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσουμε σε ποιο χρονικό ορίζοντα η αγορά θα παραμείνει γεννημένη, σταθερή ή θα συνεχίσει να μειώνεται. Ο βασικός κανόνας της επένδυσης στο χρηματιστήριο ή στο μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο είναι ότι η χρηματιστηριακή αγορά είχε πάντα θετική απόδοση.

Ανεξάρτητα από τα σενάρια όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, οι κρίσεις subprime των ΗΠΑ, οι κρίσεις της νοτιοανατολικής Ασίας και τώρα ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, η χρηματιστηριακή αγορά πέτυχε αποδόσεις.

Επομένως, οι υφιστάμενοι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν πρωτίστως στους στόχους τους και όχι στην αγορά. Εάν οι στόχοι σας πλησιάζουν, προσπαθήστε να βγείτε από την αγορά μετοχών και να εισέλθετε σε λιγότερο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Αλλά αν οι στόχοι σας είναι μακριά, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να επενδύετε.

Συμπέρασμα:

Οι άνθρωποι που πέτυχαν να επωφεληθούν από ένα σημαντικό χρηματικό ποσό όταν η αγορά είναι πεσμένη, είναι όλα λόγω της ΥΠΟΜΟΝΗΣ!
Είναι η μεγαλύτερη αρετή όταν επενδύετε σε μια αγορά μετοχών ή μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο.

fincart επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Schreibe einen Kommentar