Γιατί είναι τόσο ακριβό το κάρδαμο; 7 Υπερμεγέθεις Παράγοντες!

1
Γιατί είναι τόσο ακριβό το κάρδαμο;  7 Υπερμεγέθεις Παράγοντες!

Δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε αυτή τη γεύση;

Το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό που οι άνθρωποι λατρεύουν να προσθέτουν στις κουζίνες τους για τη νόστιμη γροθιά που φέρνει στα πιάτα του, αλλά δυστυχώς συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των δέκα κορυφαίων υποψηφίων για το πιο ακριβό μπαχαρικό σε όλο τον κόσμο.

Πρέπει να έχετε ακούσει ορισμένα στοιχεία για το κάρδαμο.

Πράγματα όπως το πώς είναι καλό για την υγεία σας, πώς είναι ένα εγγενές μπαχαρικό σε μέρη όπως η Ινδία και η Ινδονησία και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους διαφορετικούς σκοπούς.

Αλλά αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί το κάρδαμο είναι τόσο ακριβό, έχουμε αρκετούς λόγους για να απαντήσουμε στην ερώτησή σας.

Αλλά πριν από αυτό, ας μιλήσουμε λίγο για το κάρδαμο.

Γιατί είναι τόσο ακριβό το κάρδαμο; Λίγα λόγια για το Κάρδαμο

Λέγεται ότι τα κάρδαμο έχουν μια νότα μέντας, εσπεριδοειδών και μπαχαρικών ανακατεμένα στη γεύση τους.

Είναι ένα ζεστό μπαχαρικό που καλλιεργείται κάτω από την ένταση ενός ζεστού κλίματος και ταιριάζει καλά εκτός από το κόκκινο κρέας, το τσάι και τα γλυκά φρούτα.

Χρησιμοποιείται σε κάρυ, γλυκά και άλλες κουζίνες, παρόλο που είναι σχετικά νεότερο σε περιοχές εκτός της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Μπορείς να βρεις μεγάλες ποικιλίες κάρδαμουαλλά τα κυριότερα είναι τα εξής:

1. Μαύρο Κάρδαμο

Τα μαύρα κάρδαμο, που ονομάζονται από το χρώμα τους, έχουν μια καυτή καπνιστή γεύση όπως η πάπρικα.

Συνήθως συλλέγεται μόνο όταν το κάρδαμο έχει ωριμάσει πλήρως. Μόλις στεγνώσει, το κάρδαμο μπορεί να έχει μήκος περίπου 2 ίντσες.

2. Πράσινο Κάρδαμο

Συχνά αποκαλούμενο λευκό κάρδαμο λόγω του σχεδόν λευκαντικού του χρώματος, τα πράσινα κάρδαμο χρησιμοποιούνται συχνότερα στην κουζίνα.

Συγκομίζεται πριν ωριμάσει και πρέπει να στεγνώσει για περίπου 18 ώρες πριν χρησιμοποιηθεί ή πωληθεί. Τις περισσότερες φορές επιλέγονται χειροκίνητα για να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν ακόμη ωριμάσει.

Ένα κιλό από αυτό το μπαχαρικό μπορεί να σας κοστίσει περίπου 90$ στη λιανική.

Αν το συγκρίνετε με το μαύρο κάρδαμο, το πράσινο κάρδαμο θα σας κοστίσει περισσότερο.

3. Αλεσμένο Κάρδαμο

Το αλεσμένο κάρδαμο θρυμματίζεται και το άλεσμα προσθέτει μια επιπλέον διαδικασία για την κάλυψη. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που αυτά τα κάρδαμο είναι πιο ακριβά από τα άλλα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Γιατί είναι τόσο ακριβό το κάρδαμο;

Λοιπόν, γιατί το κάρδαμο είναι τόσο ακριβό; Ακολουθεί μια λίστα παραγόντων που αυξάνουν την τιμή του κάρδαμου.

1. Διαδικασία

Το πρώτο πράγμα που επηρεάζει την τιμή του κάρδαμου είναι το διαδικασία παραγωγής και συγκομιδής κάρδαμο.

Αυτό είναι το βήμα με τη μεγαλύτερη ένταση εργασίας και μπορεί να χρειαστούν έως και τρία χρόνια προτού καταλήξει σε κέρδος.

Επιπλέον, όλοι οι λοβοί κάρδαμου αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Έτσι, κάθε λοβό απαιτεί από κάποιον να τρυγήσει το κάρδαμο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές!

Ένα κιλό κάρδαμο χρειάζεται περίπου 6 κιλά λοβούς για να συλλεχθεί με το χέρι. Ακόμη και μετά τη συλλογή, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι αν όλο το κάρδαμο μέσα θα είναι τέλειο για πώληση.

Αυτό προσθέτει υψηλότερο κόστος σε αυτό το μπαχαρικό επειδή οι αγρότες πρέπει να καλύψουν το κόστος εργασίας και τον χρόνο που αφιερώνουν για την ανάπτυξή του.

2. Ευαίσθητα φυτά

Τα φυτά κάρδαμου απαιτούν επίσης αρκετή φροντίδα και προσοχή για να αναπτυχθούν.

Ειδικά επειδή οι λοβοί τους είναι ανοιχτοί σε επιθέσεις από έντομα και μύκητες, αυτό αυξάνει επίσης την προσπάθεια που απαιτείται για την ανάπτυξή του και το κόστος του αυξάνοντας κόστος συντήρησης!

3. Καιρός και Περιορισμοί

Οι αποδόσεις από φυτά όπως το κάρδαμο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες. Όταν ο καιρός είναι δυσμενής, η απόδοση μειώνεται.

Το κάρδαμο επίσης απαιτεί ορισμένες παραμέτρους να αναπτυχθούν αποτελεσματικά, δηλαδή γόνιμο έδαφος και ζεστό κλίμα με υγρασία.

Αυτό σημαίνει ότι Οι αγρότες πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα για τη δημιουργία μιας παρόμοιας διάταξης ή έχουν περιορισμένες περιοχές όπου μπορούν να καλλιεργήσουν κάρδαμο με επιτυχία.

4. Προμήθεια

Τέτοιοι παράγοντες είναι πιθανό να επηρεάσουν τον αριθμό των κάρδαμων που παράγονται ανά έτος.

Όταν ο αριθμός των κάρδαμων που έχετε είναι μικρότερος από τον αριθμό των κάρδαμων σε ζήτηση, οι τιμές αυξάνονται!

5. Ζήτηση

Το κάρδαμο έχει δει υψηλά ποσοστά ζήτησης, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και όσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση για κάτι, τόσο μεγαλύτερη αξία υπάρχει σε αυτό το προϊόν και τόσο υψηλότερη γίνεται η τιμή του.

Λοιπόν, τι έφερε αυτή την αύξηση της ζήτησης, καθώς και πώς και γιατί είναι τόσο ακριβό το κάρδαμο εξαιτίας του;

Μοναδική Γεύση

Το κάρδαμο έχει μια μοναδική γεύση που δεν μπορείτε να πάρετε από άλλα μπαχαρικά. Αυτό το καθιστά προϊόν σε αντίθεση με άλλα μπαχαρικά και, ως εκ τούτου, πιο ελκυστικό για τους χρήστες να αγοράσουν.

Ιατρικές και Φυτικές Χρήσεις

Το κάρδαμο είναι ένα σπίτι για πλούσιες βιταμίνες και μέταλλα.

Τα κάρδαμο έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην Ασία ως μέτρο Αγιουρβεδική ιατρική. Του θεραπευτικές ιδιότητες έχουν δοκιμαστεί και ερευνηθεί για να δουν πώς βοηθά τους ανθρώπους να ελέγχουν και να περιορίζουν τη δυσανεξία στη γλυκόζη, το βάρος και τη φλεγμονή τους.

Σχετικό άρθρο: Γιατί είναι τόσο ακριβά τα φιστίκια Αιγίνης; 8 λόγοι που δεν θα μαντέψατε ποτέ!

Υπάρχει έξυπνος τρόπος να αγοράσετε κάρδαμο;

Τώρα που βρήκατε την απάντηση στο γιατί το κάρδαμο είναι τόσο ακριβό, ήρθε η ώρα να καταλάβετε εάν υπάρχει τρόπος να μειώσετε το κόστος σας για το απόθεμα Κάρδαμο.

Βρείτε τον Αγρότη

Μπορείτε να μειώσετε το κόστος μεσάζοντα και λιανικής του επιπλέον πρόσθετου κέρδους επικοινωνώντας απευθείας με το αγρόκτημα ή αγοράζοντας το από κάποιον που το καλλιεργεί μόνος του.

Γίνε ο Αγρότης

Σε κάποιους αρέσει να καλλιεργούν τα δικά τους μπαχαρικά και λαχανικά. Παρόλο που μπορεί να ζείτε σε ένα διαφορετικό κλίμα από αυτό που απαιτεί το είδος του κάρδαμου, μπορείτε ακόμα να καταφέρετε να το καλλιεργήσετε μέσα στο σπίτι σας εάν το σχεδιάσετε σωστά.

Αγοράστε μια εναλλακτική λύση

Παρόλο που η γεύση του κάρδαμου είναι μοναδική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα ζεστά μπαχαρικά για να προσφέρετε μια παρόμοια γροθιά.

Οι εναλλακτικές είναι ο κουρκουμάς, το τζίντζερ και η κανέλα. Όλα αυτά είναι ζεστά και πικάντικα, αλλά δεν είναι τόσο ακριβά όσο το κάρδαμο!

Μπαχαρικά σε πιάτα στο τραπέζι - γιατί είναι τόσο ακριβό το κάρδαμο;
Γιατί είναι τόσο ακριβό το κάρδαμο; Εάν βρείτε κάρδαμο εκτός προϋπολογισμού, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μείγμα από διαφορετικά μπαχαρικά για να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας—Εικόνα μέσω Ρενς Δ.

συμπέρασμα

Τα κάρδαμο μπορούν να σας προσφέρουν μια αξέχαστη, νέα εμπειρία φαγητού.

Έχει τα δικά του προνόμια και γεύση. Επομένως, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε και να προσθέσετε στη ζωή και την κουζίνα σας, και αν το χρησιμοποιείτε με φειδώ και το αγοράζετε έξυπνα, μπορείτε να βρείτε τρόπους να κρατήσετε το κόστος κάτω από τον προϋπολογισμό σας.

Η καλύτερη λύση για να ελαχιστοποιήσετε το κόστος της ημερήσιας δόσης Κάρδαμου είναι μόνο να πετύχετε μια καλύτερη προσφορά. Μοιραστείτε τα σχόλιά σας και πείτε μας τις σκέψεις σας για τα ακριβά κάρδαμο!

Χαιρετισμοί.

Schreibe einen Kommentar