Γιατί είναι τόσο ακριβά τα φύλλα δάφνης – 6 λόγοι που βρήκαμε

1
Γιατί είναι τόσο ακριβά τα φύλλα δάφνης – 6 λόγοι που βρήκαμε

Γιατί τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά? Αυτή είναι μια κοινή ερώτηση για τους περισσότερους που χρησιμοποιούν φύλλα δάφνης για διάφορους σκοπούς. Τα φύλλα δάφνης είναι ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλά μαγειρεμένα μπαχαρικά.

Είναι ιδανικά για να αρωματίσετε το φαγητό σας με ιδιαίτερη γεύση και συνήθως μπορείτε να τα βρείτε σε παντοπωλεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Αν και πολλά προϊόντα σας προσφέρουν παρόμοιες γεύσεις, πολλοί θα συμφωνούσαν ότι τα φύλλα δάφνης είναι τα πιο ακριβά μεταξύ τους.

Αυτό το άρθρο θα παρέχει αρκετούς λόγους για τους οποίους τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά. Θα εξερευνήσουμε επίσης τον καλύτερο τρόπο αποθήκευσης των φύλλων δάφνης και τη γεύση τους. Σε αυτό το σημείωμα, ας ρίξουμε μια ματιά.

Τι είναι τα φύλλα δάφνης;

Τα φύλλα δάφνης προέρχονται από το φυτό δάφνης, εγγενές στην περιοχή της Μεσογείου. Αυτός είναι συνήθως ένας αειθαλής θάμνος που αναπτύσσεται σε ζεστό κλίμα αλλά έχει πιο αργή διαδικασία ανάπτυξης από άλλα φυτά. Τα φύλλα δάφνης καλλιεργούνται κυρίως για διακοσμητική χρήση.

Οι άνθρωποι τα στεγνώνουν και μετά τα χρησιμοποιούν στη μαγειρική. Επιπλέον, τα φύλλα δάφνης είναι παχιά και δερματώδη και έχουν μυτερή απόληξη. Σήμερα, πολλές συνταγές απαιτούν τα αποξηραμένα φύλλα δάφνης περισσότερο από τη φρέσκια επιλογή, επειδή έχουν ελαφρώς πιο δυνατό άρωμα.

Στο παρελθόν, οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες έφτιαχναν στέμματα χρησιμοποιώντας φύλλα δάφνης. Αυτά τα στέμματα ήταν ειδικά για νικητές πολεμιστές μετά από μια κερδισμένη μάχη. Ωστόσο, αυτό το φυτό έχει μεγαλύτερη αξία στην κουζίνα σήμερα παρά ως αξεσουάρ μόδας. Αν και αυτό το φυτό προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου, υπάρχουν ποικιλίες που καλλιεργούνται σε διάφορα μέρη σήμερα. Μπορείτε συνήθως να διακρίνετε τις διαφορετικές ποικιλίες από τη διαφορετική γεύση τους.

Υπάρχουν έξι ποικιλίες φύλλων δάφνης, αλλά μόνο δύο χρησιμοποιούνται συνήθως. Τα μεσογειακά φύλλα δάφνης είναι γνωστά και ως τουρκικά φύλλα δάφνης. Προσφέρουν μια ήπια γεύση σε σύγκριση με την άλλη κοινή επιλογή. Φύλλα δάφνης Καλιφόρνια.

Αυτή η επιλογή παρέχει πιο δυνατή γεύση από τα μεσογειακά φύλλα. Είναι η κοινή επιλογή για κάρυ, παγωτό, μαγειρευτά και σάλτσες. Πέρα από αυτές τις κοινές επιλογές, έχουμε τα φύλλα δάφνης της Δυτικής Ινδίας, του Μεξικού, της Ινδίας και της Ινδονησίας.

Μπορείτε συνήθως να βρείτε ξερά φύλλα δάφνης στο τμήμα βοτάνων του μπακάλικου ή στον διάδρομο των προϊόντων, αν προτιμάτε φρέσκες επιλογές. Το άρωμα είναι παρόμοιο με το θυμάρι και τη ρίγανη γιατί είναι όλα φυτικά και λουλουδάτα.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο ακριβά από τη ρίγανη και το θυμάρι. Αυτό το άρθρο προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση „γιατί τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά;“

Τι γεύση έχουν τα φύλλα δάφνης;

Η γεύση ενός φύλλου δάφνης εξαρτάται συνήθως από την ποικιλία που χρησιμοποιείτε. Η πιο κοινή ποικιλία είναι η μεσογειακή δάφνη. Έρχεται σε οβάλ σχήμα και έντονο πράσινο χρώμα.

Το φύλλο Καλιφορνέζης έχει πιο δυνατή γεύση παρόμοια με τον ευκάλυπτο, ενώ το μεξικάνικο φύλλο δάφνης προσφέρει στον χρήστη μια λεπτή γεύση. Από την άλλη πλευρά, το ινδικό φύλλο δάφνης έχει νότες κανέλας που το καθιστά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στα φύλλα δάφνης της Καλιφόρνιας ή της Μεσογείου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα φύλλα δάφνης είναι αρκετά άγευστα λόγω των φύλλων δέντρων που μοιάζουν. Οι άνθρωποι περιμένουν μια έντονη γεύση παρόμοια με το πιπέρι από τα φύλλα δάφνης. Αντίθετα, αυτό το φύλλο προσθέτει μια λεπτή γεύση στο γεύμα σας. Λειτουργεί σαν υποστηρικτικό άρωμα που βοηθά άλλα βότανα να λάμπουν σε ένα γεύμα.

Γιατί είναι τόσο ακριβά τα φύλλα δάφνης;

Τώρα που ξέρετε τι είναι τα φύλλα δάφνης και ποια είναι η γεύση τους, ίσως έχετε παρατηρήσει τις απότομες τιμές που συνδέονται με αυτά και αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο ακριβά σε σύγκριση με άλλα βότανα. Αυτή η ενότητα θα σας καθοδηγήσει σε δέκα λόγους. ας ξεκινήσουμε.

1. Σύντομη διάρκεια ζωής

Ένας από τους λόγους που τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά είναι επειδή έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Ένα φύλλο δάφνης μπορεί να χάσει τη γεύση του σε μόλις τρεις μήνες. Αυτός είναι ο λόγος που είναι πιο ακριβά σε σύγκριση με τα βότανα που μένουν περισσότερο.

2. Είναι πολύτιμα

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος που τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι το πιο πολύτιμο βότανο που υπάρχει. Επειδή τα φύλλα δάφνης προέρχονται από ένα μόνο φύλλο και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές σήμερα, έχουν μεγαλύτερη αξία.

Η σούπα με φύλλα δάφνης και τα ξηρά φύλλα δάφνης διαφέρουν επίσης αρκετά στη γεύση που σας προσφέρουν. Επομένως, θα υπάρχουν επίσης διαφορές στις τιμές τους.

3. Δύσκολο να αναπτυχθεί

Μια άλλη απάντηση στην ερώτηση „γιατί τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά;“ οφείλεται στη δυσκολία στην ανάπτυξή τους. Επομένως, τα φύλλα δάφνης έχουν συγκεκριμένες κλιματικές απαιτήσεις και είναι δύσκολο να αναπτυχθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες χώρες πρέπει να εισάγουν αυτά τα φύλλα από άλλη χώρα για να καλύψουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Αυτή η διαδικασία συνήθως ανεβάζει την τιμή των φύλλων δάφνης.

4. Είναι σχετικά νέοι

Σε σύγκριση με άλλα βότανα που υπάρχουν εδώ και πολλούς αιώνες, οι άνθρωποι ανακάλυψαν φύλλα δάφνης πριν από λιγότερο από έναν αιώνα. Οι αγρότες δεν τα καλλιεργούσαν πριν από αυτούς και δεν τα χρησιμοποιούσαμε σε πολλά προϊόντα. Επομένως, η σχετικά νέα κατάστασή τους σε σύγκριση με άλλα διαθέσιμα βότανα τα καθιστά αρκετά ακριβά.

5. Δεν είναι διάσημοι στον δυτικό κόσμο

Μια άλλη απάντηση στην ερώτηση „γιατί τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά;“ είναι επειδή δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο άλλα βότανα στον δυτικό κόσμο. Είναι σχετικά άγνωστα στους ανθρώπους στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που τα έχουν χρησιμοποιήσει στα γεύματά τους και τα βρίσκουν πιο συναρπαστικά όταν χρησιμοποιούνται από το λιγότερο ακριβό υποκατάστατο.

6. Η τιμή δεν εξαρτάται από τα υποκατάστατα

Πολλά προϊόντα προέρχονται από φύλλα δάφνης αλλά είναι πιο προσιτά από τα ίδια τα φύλλα δάφνης. Αυτό συμβαίνει επειδή η αξία του φύλλου δάφνης δεν εξαρτάται από αυτά τα προϊόντα.

Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα δεν προσφέρουν την αρχική γεύση των φύλλων δάφνης και δεν αποτελούν κοινή επιλογή για την παρασκευή διαφορετικών κουζινών παγκοσμίως.

Γιατί είναι τόσο ακριβά τα φύλλα δάφνης 2
Γιατί είναι τόσο ακριβά τα φύλλα δάφνης 2

Πώς να αποθηκεύσετε τα φύλλα δάφνης

Τώρα που γνωρίζετε τις απαντήσεις στην ερώτηση „γιατί τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά;“ πιθανώς αναρωτιέστε τον καλύτερο τρόπο αποθήκευσης για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποξηραμένα φύλλα δάφνης προσφέρουν συνήθως υψηλότερη γραμμή αποθήκευσης από αυτά των φρέσκων δάφνης.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αποξηραμένα φύλλα σε αεροστεγές σακουλάκι και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για να διατηρήσετε τη γεύση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η γεύση του φύλλου δάφνης είναι αρκετά λεπτή και μπορεί εύκολα να χαθεί μετά από μερικούς μήνες. Επομένως, είναι καλύτερο να αγοράζετε ένα νέο βάζο με φύλλα δάφνης κάθε λίγους μήνες.

Λόγω της μικρότερης διάρκειας ζωής, τα φύλλα δάφνης είναι πολύ πιο ακριβά και είναι καλύτερο να τα αποθηκεύσετε σωστά εάν θέλετε να ξεχυθούν. Όταν διατηρούνται σε αεροστεγή σακούλα και αποθηκεύονται στην κατάψυξη, τα φρέσκα φύλλα δάφνης μπορούν να διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Το ψυγείο βοηθά στη διατήρηση της γεύσης και της δραστικότητάς τους για λίγο περισσότερο.


Τελικές σκέψεις

Εδώ το έχετε, παραπάνω είναι απαντήσεις στην κοινή ερώτηση «γιατί τα φύλλα δάφνης είναι τόσο ακριβά. Γνωρίζοντας γιατί είναι τόσο ακριβά, μπορείτε να διατηρήσετε και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.

Παρέχαμε επίσης πληροφορίες για τη γεύση τους για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε τις διάφορες ποικιλίες όταν τις συναντήσετε. Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο απάντησε στην ερώτησή σας. παρακαλώ στείλτε ερωτήσεις εάν έχετε στην ενότητα σχολίων παρακάτω.

Schreibe einen Kommentar