βρεφικά παπούτσια, πορτρέτα από σέπια και έγχρωμα φιαλίδια

2
βρεφικά παπούτσια, πορτρέτα από σέπια και έγχρωμα φιαλίδια

«Λοιπόν, σίγουρα μπήκες στη σωστή επιχείρηση». Η μαμά μου μου το έχει πει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των 13+ ετών που γράφω αυτό το blog. Ξέρει ότι μου αρέσουν οι χαρούμενες εκπλήξεις, τα ταχυδρομεία και τα δώρα και, σε αυτήν την περίεργη μικρή δουλειά, λαμβάνω μερικά από τα καλύτερα μηνύματα. Ξεκίνησε με ρολά ταινία, ένα μπλουζάκι εδώ κι εκεί, και στη συνέχεια μια πλημμύρα από vintage και αντίκες παρτιτούρες όταν ήθελα να φτιάξω στεφάνια, στολίδια και κορυφές δέντρων από χαρτί. Συνεχίστηκε με τα χρόνια με στοχαστικά πράγματα που οι άνθρωποι βρίσκουν ότι «έχουν το όνομά μου» ή κάποιος είναι έτοιμος να περάσει έναν αγαπημένο χρόνο ή μια συλλογή σε ένα νέο σπίτι όπου θα εκτιμηθεί. Έχω λάβει πολλά στοχαστικά δώρα και ενθαρρυντικές σημειώσεις όλα αυτά τα χρόνια. Πολλές από αυτές τις σημειώσεις βρίσκονται στον πίνακα έμπνευσής μου και μου θυμίζουν ότι παρόλο που η κοινή χρήση στο διαδίκτυο είναι πράγματι μια περίεργη μικρή δουλειά, μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έλαβα μερικά από αυτά τα προσεγμένα δώρα. Ένιωθα ότι τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς.

Το πρώτο πακέτο ήταν από έναν από τους αναγνώστες του ιστολογίου μου που βρίσκεται σε διαδικασία συρρίκνωσης. «Θα θέλατε κάποια παπουτσάκια αντίκες που έχω μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια;» Λοιπόν, ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε αυτό;

Έχω βάψει μερικά παπουτσάκια αντίκες και μου αρέσουν ως θέμα. Κάθε ζευγάρι έχει τόση προσωπικότητα και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τα ποδαράκια που τα φορούσαν και να αναρωτιέμαι για τις ιστορίες που θα έλεγαν αυτά τα παπούτσια αν μπορούσαν να μιλήσουν. Όπως λένε, τα παπούτσια μπορούν να πουν πού ήταν ένα άτομο και πού πηγαίνει. Τόση πολλή ζωή μπροστά από ένα βρέφος ή ένα μικρό παιδί και η φαντασία σας μπορεί να αποφασίσει πού θα πάνε αυτά τα παπούτσια. Αυτά τα παπούτσια λένε μια ελπιδοφόρα ιστορία ή μια ιστορία απογοήτευσης; Πάντα είχα ζωηρή φαντασία και οι αντίκες, ειδικά αυτές που είναι προσωπικές, μου ξυπνούν τη φαντασία.

Έτσι, εκτός από κάποια παπούτσια που αγόρασα το καλοκαίρι (μπορείτε να τα δείτε σε ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ), έχω ένα σωρό θέματα για μια σειρά παπουτσιών αντίκες. Σκοπεύω να ξεκινήσω μια καθημερινή πρόκληση ζωγραφικής τον Ιανουάριο, οπότε αυτά θα είναι υπέροχα μοντέλα για αυτό.

Ήξερα ότι θα έρθουν τα παπούτσια, αλλά ως μπόνους, υπήρχε επίσης μια τεράστια συλλογή από πορτρέτα αντίκες. Δίπλα στα προσεκτικά συσκευασμένα παπούτσια, μια στοίβα από φωτογραφίες πάχους περίπου 8 ιντσών ήταν φωλιασμένη σε μια πλαστική σακούλα. Αφιέρωσα χρόνο για να κοιτάξω το καθένα από αυτά. Πολλοί απέδωσαν το στούντιο όπου τραβήχτηκε το πορτρέτο, κάποιοι είχαν χειρόγραφες σημειώσεις που έδειχναν ποιος ήταν ο άνθρωπος στη φωτογραφία, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ανώνυμοι. Έβαλα μερικά στο απόθεμα παλιών χαρτιών και καρτ-ποστάλ και διάλεξα μερικά που μου μιλούσαν για να ζωγραφίσω ή να σχεδιάσω ή και τα δύο. Λατρεύω τα μαλλιά και τα ρούχα σε παλιές φωτογραφίες. Εκτός από το να είμαι πολύ επιλεκτικός στο να πίνω νερό και να απολαμβάνω απόλυτα το wifi, είμαι μια ψυχή διαφορετικής γενιάς.

Λατρεύω αυτό το αγόρι, που ξεσηκώνει τελείως την αδερφή του με το κοστούμι του και την σίγουρη πόζα του…

…και, αυτό που υποθέτω είναι ένα αγόρι με φόρεμα. Λατρεύω τη γραβάτα, το μικρό σακάκι και το καπέλο του.

Ένα άλλο δώρο που έλαβα πριν λίγες μέρες ήταν από την γλυκιά μου φίλη από τη Μινεσότα, την Cheri. Ήταν η αντίκα φίλη μου και έπρεπε να πάει στο Gold Rush Days χωρίς εμένα αυτό το καλοκαίρι. Ενώ ψώνιζε, βρήκε φιαλίδια αντίκες με μπογιά σε σκόνη για βάψιμο της Κίνας. Έχω δει παρόμοια στο Etsy, αλλά δεν τα αγόρασα ποτέ γιατί ήταν πάντα λίγο ακριβά και δεν είμαι σίγουρος πώς θα τα χρησιμοποιούσα. Θα αναμειγνύονταν απλώς με νερό; Ή λάδι; Τέλος πάντων, η Cheri εντόπισε ένα κουτί από αυτά για 1 $/το καθένα και με ρώτησε αν θα ήθελα μερικά. Λοιπον ναι!! Φυσικά, ήθελα μπλε, πράσινα και λευκά. Διάλεξε μερικά φιαλίδια για μένα και μου τα έστειλε ταχυδρομικά, λίγη χρυσή βιασύνη για μένα όταν δεν μπορούσα να παρευρεθώ.

Δεν είναι απλά νόστιμα; Τα χρώματα, οι φθαρμένες ετικέτες και οι μικροί φελλοί;

Απλώς αγαπώ τα παλιά πράγματα. Δεν μπορείς να πεις;

Εν πάση περιπτώσει, ήθελα απλώς να μοιραστώ μερικά από τα χαρούμενα mail μου ως απόδειξη της ευγένειας και της στοχασμού που μπορεί να βρει κανείς σε αυτήν την διαδικτυακή κοινότητα.

Schreibe einen Kommentar