Βρίσκοντας τη χαρά στα μικρά πράγματα

0
Βρίσκοντας τη χαρά στα μικρά πράγματα

Την περασμένη εβδομάδα σκεφτόμουν εδώ για τη σημασία της δημιουργίας ευκαιριών για απλές και μικρές πράξεις διασκέδασης. Καθαρή, ανόητη και αποκαθιστώντας τη λογική διασκέδαση που μας κρατάει γειωμένος και μας θυμίζει τι μας φέρνει χαρά. Εν μέσω της τρέχουσας επιπεδότητας της ζωής που μοιάζει με την ημέρα της γης, πόσο πιο σημαντική είναι η διασκέδαση, σε όποια μορφή κι αν είναι διαθέσιμη (νομική φυσικά).

Το ίδιο ισχύει και για την εύρεση της χαράς.

αγαπώ α podcast (περισσότερα για αυτό την επόμενη εβδομάδα) και ραδιόφωνο μου φέρνει πολλή χαρά. Υπάρχει κάτι εκτεταμένο και συναρπαστικό στο να ακούω τις ιστορίες και τις συνομιλίες των άλλων χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσω την οπτική μου αίσθηση. Ακούω ενώ μαγειρεύω, τρέχω, κάνω δουλειές στο σπίτι. Ένα podcast ή ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα μου επιτρέπει να μπω στον κόσμο του άλλου ενώ ασχολούμαι με μια φυσική δραστηριότητα που με βγάζει από τον εαυτό μου.

Βρίσκοντας τη χαρά σε μια παγωμένη δεξαμενήΥπήρξε πολλή συζήτηση – λοιπόν, το ραδιόφωνο για τα νούμερα των ακροατών που ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια του lockdown. Πολλοί καλούντες σε ένα πρόγραμμα έχουν μιλήσει για το παρέα, η συντροφιά, η απόσπαση της προσοχής και το κοινές εμπειρίες που κερδίζονται ακούγοντας ραδιόφωνο. Ειδικά όταν ακούμε τα ίδια προγράμματα, οι παρουσιαστές γίνονται σαν οι φιλοι. Υπάρχει αυτό οικειότητα του ραδιοφώνου, όπου νιώθουμε ότι ο παρουσιαστής μιλάει αποκλειστικά σε εμάς. Αλλά και η συλλογική κοινή εμπειρία της ακρόασης ενός προγράμματος που συνδέεται με τη ζωή μας και μας το υπενθυμίζει δεν είμαστε μόνοι.

Βρίσκω χαρά στο ραδιόφωνό μου.

Η MB μου έδωσε ένα νέο ψηφιακό ραδιόφωνο DAB με δυνατότητα Bluetooth για τα Χριστούγεννα. Δεν μπορώ να σου πώ πόση χαρά αυτό με έχει ήδη φέρει. Είναι ένα πράγμα της ομορφιάς, που βοηθάει – ξέρω ότι είναι και τα δύο χρήσιμος και πιστέψτε ότι είναι πανεμορφη, όπως εμπνεύστηκε ο William Morris. Περισσότερα για αυτό εδώ.

Ξεφεύγω, όπως συνηθίζω.

Υπάρχουν πολλά ραδιοφωνικά προγράμματα που με χαροποιούν και έχω μια σειρά από σταθμούς αποθηκευμένους στο εν λόγω υπέροχο μηχάνημα. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη είναι ο σταθμός Musicals, που παίζει μελωδίες από το Musicals όλη την ώρα. ΕΝΑ sing-along κέρασμα για μένα, αλλά όχι ένα που αγαπιέται από την υπόλοιπη οικογένεια. Κρατώ αυτόν τον σταθμό για όταν μπορώ άχαρες αλλά απαραίτητες δουλειές της κουζίνας με την πόρτα κλειστή ενώ τραγουδάω δυνατά με την καρδιά μου.

Κλίμακα ραδιοφώνουένας σχετικά νέος εισερχόμενος στην ψηφιακή σκηνή, είναι ο σταθμός μου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σάιμον Μέι – που άκουσα για πρώτη φορά στο Radio 1 πριν από πολλά πολλά φεγγάρια – φιλοξενεί την πρωινή εκπομπή. Υπάρχει ένα άνετη εξοικείωση σχετικά με αυτό, με τακτικά χαρακτηριστικά που είναι σαν να συναντιέστε με παλιούς φίλους. Ήρεμη, καθησυχαστική, προσγειωμένη, κανονική και λίγη όμορφη μουσική.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι το Joy Bringer.

Μια απλή ιδέα, οι ακροατές καλούνται να στείλουν αρχεία ήχου ήχους που τους φέρνουν χαρά. Αυτό που μου αρέσει σε αυτό είναι το καθαρό ποικιλία. Ακούστηκαν πολλά πουλιά, πολλά γέλια και νερό που κυλούσε, ζώα (το ροχαλητό ήταν το αγαπημένο)… όπως θα περίμενες.

Αλλά υπήρξαν επίσης βιομηχανικοί θόρυβοι, σφυρίγματα πλοίων, θόρυβοι κατασκευής – το θέμα είναι, είμαστε ο καθένας ξεχωριστά με ποικίλα γούστα και εμπειρίες και αντιλήψεις για το τι μας φέρνει χαρά.

Βρίσκοντας χαρά σε ό,τι φέρνει εσείς Χαρά.

Δεν υπάρχει περιθώριο για κρίσεις ή σχόλια. Δεν υπάρχει χώρος για παρατήρηση ή αντίκρουση, απαξίωση ή υποτίμηση. Είναι ένα απλό αποδοχή ότι αυτό είσαι ΕΣΥ και αυτό είναι που ΣΟΥ φέρνει χαρά, και μπορώ μπείτε σε αυτή τη μικρή στιγμή του χρόνου και μοιραστείτε τη μαζί σας.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πόσο το χρειαζόμαστε αυτό.

Να μοιραζόμαστε απλά πράγματα που μας φέρνουν χαρά και μπορεί να ενθαρρύνουν κάποιον άλλο.

Υπάρχουν πολλά δημιουργικότητα εκτίθεται καθώς περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες και καθημερινά φέρνουν στα αυτιά μας νέα είδη χαράς. Ποιος ήξερε ότι εμείς ως ένα μικρό υποτμήμα του ανθρώπινου γένους θα μπορούσαμε να βρούμε χαρά σε ένα τέτοιο μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ηχοτοπίων;

Υπάρχει κάτι πολύ γείωση στην απλή πράξη του στάθμευση για λίγα λεπτά και ακούγοντας στο ανοίγματα του κόσμου κάποιου άλλου.

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, σας αφήνω με τον δικό μου φέρνοντα χαρά.

φύλλο παγωμένο στη δεξαμενήΣε μια πρόσφατη βόλτα κοντά στο σπίτι μας στη Γλασκώβη, με MB και νεότερους Nearest-and-Dearest, ανακαλύψαμε τη διασκέδαση και τους μουσικούς ήχους που πρέπει να έχουν ρίχνοντας πάγο κατά μήκος της επιφάνειας μιας παγωμένης δεξαμενής. Η δεξαμενή ήταν εντελώς παγωμένη. Σπάσαμε λίγο χοντρό πάγο κοντά στην άκρη και τον πετάξαμε κατά μήκος της επιφάνειας – ο πάγος έσπασε, μετά σκιρτάχτηκε κατά μήκος της παγωμένης επιφάνειας για κάποια απόσταση, δημιουργώντας έναν υπέροχο ήχο μουσικών κρουστών. Ήταν μια υπέροχη, παγωμένη ηλιόλουστη μέρα και ο πάγος άστραφτε καθώς εκτοξεύτηκε στην επιφάνεια της δεξαμενής.

12 δευτερόλεπτα χαράς, για μένα τουλάχιστον:

Το έστειλα στο ραδιόφωνο της Scala με την ελπίδα ότι μπορεί να προβληθεί σε ένα προσεχές πρόγραμμα. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό με φέρνει χαρά, και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Βρίσκοντας χαρά στα μικρά πράγματα – κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε αυτή την εβδομάδα.

Schreibe einen Kommentar