Βοηθήστε να σωθεί η πανεπιστημιούπολη Weyerhaeuser – THE DIRT

0
Βοηθήστε να σωθεί η πανεπιστημιούπολη Weyerhaeuser – THE DIRT
Weyerhaeuser International Headquarters, Federal Way, Washington / Joe Mabel, ευγενική παραχώρηση TCLF

Τα 425 στρέμματα Διεθνή έδρα Weyerhaeuser στο Federal Way, η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις στον κόσμο. Ένα κορυφαίο παράδειγμα του πώς να ενσωματώσετε απρόσκοπτα την αρχιτεκτονική και την αρχιτεκτονική τοπίου, η πανεπιστημιούπολη απειλείται τώρα από αναπτυξιακά σχέδια που προτείνουν την προσθήκη τεράστιων αποθηκών και τη μετατροπή της τοποθεσίας σε βιομηχανική ζώνη.

Υπάρχει μια συνεχής εκστρατεία για να σταματήσει η ανάπτυξη που δεν συνάδει με ένα γενικό σχέδιο στα μέσα της δεκαετίας του ’70 που δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα τοπίου Peter Walker, FASLA. Η εκστρατεία ξεκίνησε από μια σειρά οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Save Weyerhaeuser Campus, του Cultural Landscape Foundation (TCLF), του Washington Trust for Historic Preservation, του Rainier Audubon, του Historical Society of Federal Way, του SoCoCulture, του Docomomo US και του National Trust for Historic Διατήρηση. Η Αμερικανική Εταιρεία Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ASLA) και το Παράρτημά της στην Ουάσιγκτον έχουν επίσης ενταχθεί στην προσπάθεια.

Σύμφωνα με Οι Νιου Γιορκ Ταιμς, Save Weyerhaeuser Campus, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, κατέθεσε μήνυση για να εμποδίσει την έγκριση μιας νέας αποθήκης 226.000 τετραγωνικών ποδιών στην τοποθεσία, «επικαλούμενη ανησυχίες για περιβαλλοντικές βλάβες, κυκλοφορία και ζημιές στον ιστορικό χώρο». Δυστυχώς, τα σχέδια για την αποθήκη εγκρίθηκαν από την πόλη. Και τώρα προχωρούν νέα σχέδια για μια άλλη αποθήκη και τρία νέα κτίρια συνολικής έκτασης 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών ποδιών, τα οποία θα απαιτούσαν καθαρή κοπή 132 στρεμμάτων, ή σχεδόν το ένα τρίτο, της πανεπιστημιούπολης των 425 στρεμμάτων. Οι νέες αποθήκες θα μπορούσαν να προσελκύσουν έως και 800 φορτηγά την ημέρα σε έναν χώρο που λειτουργεί σαν δημόσιο πάρκο για την κοινότητα Federal Way.

Νωρίτερα φέτος, το TCLF ενίσχυσε τις προσπάθειες για να σταματήσει το ακατάλληλη ανάπτυξη με ένα διεθνής εκστρατεία συγγραφής επιστολών, αποκαλώντας την πανεπιστημιούπολη «ανάξια της ιδιότητας του Εθνικού Ιστορικού Ορόσημου». Η εκστρατεία οδήγησε σε μια σειρά επιστολών από σημαντικούς αρχιτέκτονες τοπίου προς τον δήμαρχο Federal Way Jim Ferrell, λόγω του ρόλου της πόλης στην έκδοση αδειών χρήσης γης και κατασκευής. Επιστολές απευθύνονται επίσης στον διοικητή του Σώματος Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ, συνταγματάρχη Αλεξάντερ Μπούλοκ. «Το Σώμα διενεργεί επανεξέταση επειδή επηρεάζονται οι υγρότοποι», σημειώνει το TCLF.

Στην επιστολή του, ο Laurie Olin, FASLA, ιδρυτικός διευθυντής του OLIN και αποδέκτης του Εθνικού Μεταλλίου Τέχνης, υποστηρίζει ότι ο Weyerhaeuser είναι «ένας θησαυρός της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού του χώρου, του κοινοτικού οφέλους και της περιβαλλοντικής ηγεσίας» — και κάθε νέα εξέλιξη πρέπει να σέβεται και να ακολουθεί το αρχικό γενικό σχέδιο της δεκαετίας του ’70, το οποίο αφήνει χώρο για νέα ανάπτυξη.

Weyerhaeuser International Headquarters, Federal Way, Washington / Chris Dimond, PWP Landscape Architecture, ευγενική προσφορά του TCLF

Η πανεπιστημιούπολη σχεδιάστηκε από τον Walker, ιδρυτικό διευθυντή των Sasaki, Walker and Associates (SWA) και PWP Landscape Architecture, και τον Edward Charles Bassett, συνεργάτη στο Skidmore, Owings & Merrill (SOM) και ολοκληρώθηκε το 1972.

Το TCLF υποστηρίζει ότι η πανεπιστημιούπολη «ήταν μπροστά από την εποχή της στη συγχώνευση του Μοντερνισμού με την περιβαλλοντική ευαισθησία. Σε αντίθεση με άλλες εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις της εποχής, η Weyerhaeuser ήταν ανοιχτή στο κοινό και σχεδιάστηκε για να περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών. Ο Walker ονόμασε την τοποθεσία ένα πάρκο που χαρίστηκε στην πόλη από τον Weyerhaeuser.

Weyerhaeuser International Headquarters, Federal Way, Washington / SWA Group, ευγενική παραχώρηση TCLF

Η πανεπιστημιούπολη ανήκει πλέον στον προγραμματιστή Industrial Realty Group (IRG) με έδρα το Λος Άντζελες. Το TCLF δηλώνει ότι «οι αξιωματούχοι του IRG αγνοούν ένα γενικό σχέδιο στα μέσα της δεκαετίας του 1970 που περιγράφει λεπτομερώς τις κατάλληλες περιοχές για ανάπτυξη και έχουν απορρίψει τη βοήθεια σχεδιασμού από τον Walker, τον συνεργάτη SOM Craig Hartman και τον διευθυντή της SWA René Bihan».

Ο Duane Dietz, ASLA, πρόεδρος του Κεφαλαίου Ουάσιγκτον – ASLA (WASLA), υπέβαλε επιστολή που προτείνει συγκεκριμένα επόμενα βήματασυμπεριλαμβανομένης της χρήσης εργασιών διατήρησης για τη διατήρηση τμημάτων του τοπίου και της προστασίας των δασικών αποθεμάτων για τη μείωση τυχόν οπτικών και οικολογικών επιπτώσεων των νέων κτιρίων.

Η WASLA ζητά από το City of Federal Way και το Σώμα Μηχανικών Στρατού των ΗΠΑ να «κατευθύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διατηρήσουν τη σχεδιαστική ακεραιότητα της πανεπιστημιούπολης χρησιμοποιώντας το γενικό σχέδιο της πανεπιστημιούπολης του 1981 ως οδηγό για νέα ανάπτυξη. να εξετάσει τη μείωση του όγκου των νέων αποθηκών για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων· να διαπραγματευτεί με την πόλη και την κομητεία σχετικά με τις δουλειές διατήρησης σε βασικές περιοχές (υγροτόπους και μονοπάτια δημόσιας χρήσης για να εξασφαλιστεί η συνεχής πρόσβαση του κοινού) της πανεπιστημιούπολης για τη μείωση των φορολογικών τους επιπτώσεων· και να παρέχει αποτελεσματικά δασικά προστατευτικά (τουλάχιστον 300 πόδια ή τη σύσταση του γενικού σχεδίου του 1981) για να θωρακίσει οποιαδήποτε νέα κατασκευή».

Εθνικός ΑΣΛΑ έγραψε επίσης α γράμμαπροτρέποντας έντονα την πόλη να σταματήσει τα σχέδια για την εκκαθάριση 132 στρεμμάτων της πανεπιστημιούπολης και τη διατήρηση των τεράστιων οφελών για τη δημόσια αναψυχή και την υγεία αυτού του μοναδικού τοπίου.

Εγγραφείτε σε μια αναφορά στο Change.org και γράψτε μια επιστολή ως μέρος της εκστρατείας του TCLF.

Schreibe einen Kommentar