Ασυνείδητη προκατάληψη | Blog CCC Ασυνείδητη προκατάληψη

0
Ασυνείδητη προκατάληψη |  Blog CCC Ασυνείδητη προκατάληψη

Τι είναι η ασυνείδητη προκατάληψη; Προκαταλήψεις που αγνοούμε γιατί ζουν στο υποσυνείδητο. Ασυνείδητη προκατάληψη

Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω ασυνείδητη προκατάληψη; Κάθε άνθρωπος έχει ασυνείδητες προκαταλήψεις. Είναι περισσότερο θέμα αποκάλυψης παρά αν υπάρχουν.

Πώς μπορώ να αποκαλύψω την ασυνείδητη προκατάληψη μου; Υπάρχουν πολλά εργαλεία αξιολόγησης στο διαδίκτυο – ένα βρίσκεται στο https://edib.harvard.edu/implicit-association-test-iat. Υπάρχουν επίσης πολλές δραστηριότητες αυτο-στοχασμού που μπορείτε να κάνετε για τη δική σας επίγνωση. Για παράδειγμα:

  • Εφημερίδα για κάποιον που συναντάτε. Μετά από έξι μήνες, γράψτε ξανά για αυτούς. Συγκρίνετε τις δύο εγγραφές ημερολογίου για να δείτε ποιες υποθέσεις είχατε αρχικά που είναι διαφορετικές τώρα.
  • Όταν συναντάτε κάποιον που είναι διαφορετικός ή ακόμα και άβολος για εσάς, φανταστείτε πώς μπορεί να τον αντιλαμβάνονται άλλοι άνθρωποι στη ζωή τους.
  • Ενδιαφέρεστε και ενδιαφέρεστε για τους άλλους και προσκαλέστε τους να μοιραστούν για τον εαυτό τους. Σεβαστείτε και εκτιμήστε αυτό που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν.

Πώς μπορεί ένας προπονητής να με βοηθήσει; Ένας προπονητής είναι ένας καταπληκτικός συνεργάτης που θα σας κάνει ερωτήσεις για να υποστηρίξει τη σκέψη σας. ΕΝΑ προπονητής μπορεί να σας βοηθήσει να αναθεωρήσετε τις δικές σας αξιολογήσεις και στη συνέχεια να σας βοηθήσει να επιλέξετε τι θα κάνετε με αυτά που μάθατε. Ένας προπονητής είναι ένας συνεργάτης για το σχεδιασμό των δικών σας δραστηριοτήτων αυτο-αναστοχασμού και στη συνέχεια για να τους ενημερώσει για πληροφορίες, μάθηση και εφαρμογή.

Τώρα το δύσκολο ερώτημα: αξίζει τον χρόνο και την ενέργεια; Εύκολο για τους άλλους να σας πουν ναι και περισσότερο μια πρόκληση για να σκεφτείτε μόνοι σας. Λοιπόν, σκεφτείτε το εξής: τι είδους άτομο θέλετε να είστε; Ποια είναι τα οφέλη του να ζεις με τις προκαταλήψεις σου; Ποια είναι τα οφέλη του να συνειδητοποιήσετε τις προκαταλήψεις σας και να αλλάξετε τη σκέψη σας; Και, τελικά, πόσο δεσμευμένος είστε να κάνετε το σωστό;

Schreibe einen Kommentar