Από τα Chatbots στο Predictive Analytics: 6 τρόποι με τους οποίους το AI μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας

0
Από τα Chatbots στο Predictive Analytics: 6 τρόποι με τους οποίους το AI μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας

Η τεχνητή νοημοσύνη ή AI, είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες τεχνολογίες σήμερα. Και για έναν καλό λόγο – έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Στην επιχείρηση, υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, της παραγωγικότητας και της απόδοσης. Από chatbot που μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πελατών έως προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις, η τεχνητή νοημοσύνη έχει πολλά να προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εξερευνήσουμε έξι τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να πετύχει!

Chatbots

Τα chatbots είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP), τα chatbots μπορούν να κατανοήσουν την ανθρώπινη συνομιλία και να ανταποκριθούν με τρόπο φυσικό και ελκυστικό. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή υποστήριξης πελατών, την απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και ακόμη και την πραγματοποίηση πωλήσεων. Τα chatbots είναι διαθέσιμα 24/7, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πωλήσεις και βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών χωρίς να απαιτείται επιπλέον προσωπικό. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες που προσφέρουν υπηρεσίες chatbot, όπως π.χ Διαλογική ροή, IBM Watson, Microsoft Bot Framework και Amazon Lex. Για να βρείτε την κατάλληλη πλατφόρμα για την επιχείρησή σας, λάβετε υπόψη τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τα chatbots με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, ένα chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσει σε συχνές ερωτήσεις, ελευθερώνοντας την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών για να χειριστεί πιο περίπλοκες ερωτήσεις. Τα chatbots μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την υποβολή προτάσεων, όπως προϊόντα ή υπηρεσίες που ενδέχεται να ενδιαφέρουν τον πελάτη. Επιπλέον, τα chatbots μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τους πελάτες σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των στρατηγικών μάρκετινγκ και πωλήσεων. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι ένας συγκεκριμένος τύπος πελάτη ενδιαφέρεται για ένα συγκεκριμένο προϊόν, μπορείτε να τον στοχεύσετε με εξατομικευμένα μηνύματα και προσφορές. Τα chatbots είναι μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσουν το ενδεχόμενο εφαρμογής.

Predictive Analytics

Τα predictive analytics είναι ένας τύπος AI που αναλύει δεδομένα για να κάνει προβλέψεις για μελλοντικά γεγονότα. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους διαφορετικούς τρόπους, όπως τον εντοπισμό τάσεων, τον εντοπισμό κινδύνων και τη διατύπωση συστάσεων. Τα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των προσπαθειών μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, αναλύοντας δεδομένα πελατών, μπορείτε προσδιορίζει τα πρότυπα και τις τάσεις που μπορεί να σας βοηθήσει να στοχεύσετε τα μηνύματά σας μάρκετινγκ πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία για να τμηματοποιήσετε τους πελάτες σας με βάση την πιθανότητα αγοράς συγκεκριμένων προϊόντων ή υπηρεσιών. Επιπλέον, τα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό κινδύνων πριν συμβούν. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε μεγάλο όγκο δεδομένων για τους πελάτες σας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να προσδιορίσετε ποιοι από αυτούς κινδυνεύουν να παρασυρθούν. Εντοπίζοντας έγκαιρα αυτούς τους κινδύνους, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους. Τα predictive analytics είναι μια ισχυρή τεχνολογία AI που θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλες οι επιχειρήσεις. Εάν δεν χρησιμοποιείτε προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία στην επιχείρησή σας, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε.

Εικονικοί Βοηθοί

Οι εικονικοί βοηθοί είναι μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις. Οι εικονικοί βοηθοί, ή VA, είναι προγράμματα υπολογιστή που μπορούν να εκτελέσουν εργασίες όπως προγραμματισμός συναντήσεων, αποστολή email και πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες εικονικών βοηθών διαθέσιμες, όπως το Google Assistant, Amazon Alexaκαι Apple Siri. Για να βρείτε την κατάλληλη πλατφόρμα για την επιχείρησή σας, λάβετε υπόψη τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Οι εικονικοί βοηθοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους διαφορετικούς τρόπους για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας στην επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εικονικό βοηθό για να προγραμματίσετε αίθουσες συσκέψεων, να κάνετε κράτηση για ταξιδιωτικές ρυθμίσεις ή να διαχειριστείτε τα εισερχόμενά σας email. Οι εικονικοί βοηθοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διεκπεραίωση ερωτήσεων εξυπηρέτησης πελατών ή τη φροντίδα διοικητικών εργασιών. Εκτός από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, οι εικονικοί βοηθοί μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια VA για τη διεκπεραίωση ερωτημάτων εξυπηρέτησης πελατών, μπορείτε να ελευθερώσετε το προσωπικό σας ώστε να επικεντρωθεί σε άλλες εργασίες. Τα VA μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών που διαφορετικά θα έπρεπε να γίνουν από ανθρώπινους υπαλλήλους. Εάν δεν χρησιμοποιείτε εικονικούς βοηθούς στην επιχείρησή σας, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε.

Σύσταση Κινητήρες

Οι μηχανές συστάσεων είναι ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει δεδομένα για να κάνει συστάσεις. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται συνήθως από διαδικτυακές επιχειρήσεις, όπως καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσίες ροής. Οι μηχανές συστάσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους διαφορετικούς τρόπους για τη βελτίωση της επιχείρησής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή συστάσεων για να προτείνετε προϊόντα ή υπηρεσίες στους πελάτες σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηχανές προτάσεων για να τμηματοποιήσετε τους πελάτες σας με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κινητήρες συστάσεων βελτιώστε τις προσπάθειες μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, αναλύοντας δεδομένα πελατών, μπορείτε να εντοπίσετε μοτίβα και τάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να στοχεύσετε πιο αποτελεσματικά τα μηνύματα μάρκετινγκ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηχανές συστάσεων για να δημιουργήσετε εξατομικευμένα μηνύματα για τους πελάτες σας.

Ανάλυση Κειμένου

Η ανάλυση κειμένου είναι ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει δεδομένα κειμένου για εξαγωγή πληροφοριών. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους διαφορετικούς τρόπους, όπως τον εντοπισμό τάσεων, τον εντοπισμό συναισθημάτων και τη διατύπωση συστάσεων. Ανάλυση κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των προσπαθειών μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, αναλύοντας κριτικές πελατών, μπορείτε να προσδιορίσετε μοτίβα και τάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να στοχεύσετε τα μηνύματά σας μάρκετινγκ πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ανάλυση κειμένου για να δημιουργήσετε εξατομικευμένα μηνύματα για τους πελάτες σας. Επιπλέον, η ανάλυση κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό συναισθημάτων. Για παράδειγμα, εάν έχετε μεγάλο όγκο δεδομένων για τους πελάτες σας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να προσδιορίσετε ποιοι είναι δυσαρεστημένοι με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Εντοπίζοντας έγκαιρα αυτά τα συναισθήματα, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να τα αποτρέψετε από το να συμβούν. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ανάλυση κειμένου στην επιχείρησή σας, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε.

Κατασκευή και Σχεδιασμός Ιστοσελίδων

Η κατασκευή και ο σχεδιασμός ιστοτόπων είναι ένας άλλος τομέας όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της επιχείρησής σας. Στο παρελθόν, η κατασκευή μιας ιστοσελίδας ήταν μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Ωστόσο, με την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σε ένα κλάσμα του χρόνου και του κόστους. Εκτός από το ότι είναι πιο γρήγορο και οικονομικό, Δημιουργός ιστότοπου AI είναι επίσης πιο πιθανό να είναι επιτυχείς. Αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνητή νοημοσύνη λαμβάνει υπόψη την εμπειρία του χρήστη κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή ιστοσελίδων. Ως αποτέλεσμα, οι ιστότοποι που έχουν κατασκευαστεί με AI είναι πιο πιθανό να είναι φιλικοί προς τον χρήστη και ελκυστικοί. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε.

AI Predictive Analytics

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, μπορείτε να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά σας, την παραγωγικότητα και το τελικό αποτέλεσμα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε AI στην επιχείρησή σας, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε.Schreibe einen Kommentar