ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ 8ΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΜΜΥ® KIDS AWARDS – International Academy of Television Arts & Sciences

1

7 νικητές καλύπτουν 6 χώρες: Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Νορβηγία, Ολλανδία & Το Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα Υόρκη, 31 Μαρτίου 2020 – Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών ανακοίνωσε σήμερα τους νικητές των 8ων Διεθνών Βραβείων Emmy® Kids. Η ανακοίνωση έγινε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας και μέσω των καναλιών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η διαδρομή επιλέχθηκε μετά την ακύρωση του MIPTV.

«Αποφασίσαμε να κρατήσουμε την ανακοίνωση των νικητών την ίδια μέρα που θα γινόταν η τελετή απονομής στις Κάννες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας, Bruce L. Paisner. «Και σήμερα, 31 Μαρτίου, αν και δεν μπορούμε να το κάνουμε επί σκηνής ως συνήθως, η Διεθνής Ακαδημία και οι συνεργάτες μας MIPTV, TV Kids και Ernst & Young, ενώνονται μαζί μας για να συγχαρούν τις εξαιρετικές ομάδες πίσω από τα νικητήρια προγράμματα. Αυτά τα προγράμματα διασκεδάζουν, εκπαιδεύουν και διαφωτίζουν, με το υψηλό επίπεδο ποιότητας που περιμένουμε για τα παιδιά μας και τις κοινότητές τους γενικότερα».

Τα προγράμματα που κερδίζουν από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι: ΕνέργειαMagic Light Pictures (Παιδιά: Κινούμενα σχέδια); Like Me (Like Me)NRK Super (Παιδιά: Ψηφιακό); Το αίμα μας, το σώμα μαςFox Lab Brazil / Your Mama (Παιδιά: Factual); Nachtraven (Nighthawk) De Mensen / Ketnet (VRT) (Παιδιά: Ψυχαγωγία χωρίς σενάριο); BlueyLudo Studios / ABC Australia / BBC Studios / Screen Australia / Screen Queensland (Παιδιά: Προσχολική ηλικία); The Rules of Floor, (Κανόνες ορόφου) NL Film & TV / VPRO (Παιδικά: Σειρά); και Η Katy της Jacqueline Wilson, BBC Children’s In-House Productions / CBBC (Παιδικά: Τηλεοπτική Ταινία/Μίνι Σειρά). Οι πλήρεις πληροφορίες των νικητών ακολουθούν αυτήν την έκδοση.


Νικητές των 8ων Διεθνών Βραβείων Emmy® Kids

Παιδιά: Κινούμενα σχέδια

Ενέργεια

Εικόνες Magic Light

Ηνωμένο Βασίλειο

Ενέργεια είναι η ιστορία ενός δεινομένου νεαρού δράκου που θέλει να μάθει πώς να πετάει, να βρυχάται και να αναπνέει φωτιά στα πρώτα του χρόνια στο Dragon School. Θέλει απεγνωσμένα να εντυπωσιάσει τον δάσκαλό του και να κερδίσει ένα χρυσό αστέρι, αλλά είναι επιρρεπής σε ατυχήματα και κάθε χρόνο πρέπει να τον βοηθάει μια ευγενική νεαρή κοπέλα που διορθώνει τα χτυπήματα και τους μώλωπες του. Μια μισή ώρα οικογενειακή ταινία βασισμένη στο εικονογραφημένο βιβλίο της Julia Donaldson και εικονογράφηση του Axel Scheffler.

Παιδιά: Ψηφιακό

Σαν εμένα

(Σαν εμένα)

NRK Super

Νορβηγία

Σαν εμένα είναι μια διαδικτυακή δραματική σειρά που συνδυάζει στοιχεία από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άμεσα μηνύματα και δράμα ζωντανής δράσης για να αφηγηθεί μια ρεαλιστική ιστορία για τον αποκλεισμό και τον εκφοβισμό. Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται με καθημερινές αναρτήσεις, σε πραγματικό χρόνο στην ίδια ιστοσελίδα. Οι θεατές μπορούν να σχολιάσουν την ιστορία καθώς εξελίσσεται. Αρκετά χρόνια έρευνας ομάδων στόχου έθεσαν το πλαίσιο για την ιστορία της συγγραφέα για την Oda, η οποία αργά αλλά σταθερά προδίδεται από την καλύτερή της φίλη Arin. Η ιστορία εκτυλίσσεται από δύο εντελώς διαφορετικές, αλλά εξίσου έγκυρες οπτικές γωνίες. Οι θεατές μπορούν να μπουν στη θέση της Oda και του Arin. Το κοινό μπορεί να «αναλάβει» τα κινητά των δύο βασικών χαρακτήρων. Όταν η Oda λαμβάνει ένα μήνυμα Snapchat, ο θεατής το διαβάζει στο τηλέφωνό του. Είναι σχεδόν σαν το μήνυμα να ήταν για τους θεατές. Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε τα νεαρά κορίτσια να αναλογιστούν τις πράξεις τους και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνα.

Παιδιά: Πραγματικά

Το αίμα μας, το σώμα μας

Fox Lab Brazil / Η μαμά σου

Βραζιλία

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ζωές 5 νεαρών κοριτσιών από όλο τον κόσμο και εστιάζει στο πώς αντιμετωπίζουν τα διλήμματα της ενηλικίωσης και τις περιόδους τους. Αναμειγνύοντας πραγματικότητα και φαντασία, η ταινία εκθέτει πώς αυτή η γενιά πολεμά τους μύθους, τα ταμπού και τα στίγματα του γυναικείου σώματος.

Παιδιά: Ψυχαγωγία χωρίς σενάριο

νυχτερινό κοράκι

(Nighthawks)

The People / Ketnet (VRT)

Βέλγιο

Σε Nighthawks, κανείς δεν φοβάται το σκοτάδι, αλλά όλοι θέλουν να ανάψουν τα φώτα. Έξι παιδιά, σε ομάδες των δύο, έχουν την ευκαιρία να περάσουν τη νύχτα παίζοντας παιχνίδια. Ένας μυστηριώδης χαρακτήρας, ο Nighthawk, τους σηκώνει από τα κρεβάτια τους και τους οδηγεί σε μια περιπέτεια που δεν θα ξεχάσουν. Σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο γρίφων, οι ομάδες αναζητούν λύσεις με φακούς, οπίσθιο φωτισμό και λέιζερ. Ποια ομάδα είναι πιο γρήγορη; Ποια ομάδα είναι ατρόμητη; Ποιος είναι ο πιο λαμπερός από το μάτσο και ποιος σβήνει σαν φως; Για τη νικήτρια ομάδα, η περιπέτεια συνεχίζεται, γιατί μόνο αυτές μπορούν να περάσουν την υπόλοιπη νύχτα στην έρημη τοποθεσία. Είναι οι Nighthawks της εβδομάδας.

Παιδιά: Προσχολική ηλικία

Ludo Studios / ABC Australia / BBC Studios / Screen Australia / Screen Queensland

Αυστραλία

Αυτή η ματιά στη σύγχρονη οικογενειακή ζωή γιορτάζει πώς το ευφάνταστο παιχνίδι βοηθά στη διαμόρφωση υγιών παιδιών. Το αυστραλιανό blue heeler κουτάβι Bluey έχει απεριόριστη φαντασία και λατρεύει να μετατρέπει την καθημερινή ζωή σε παιχνιδιάρικες περιπέτειες. Αυτή και η μικρή της αδερφή Bingo ρίχνονται στην εξερεύνηση του κόσμου τους, χρησιμοποιώντας το gameplay για να νικήσουν τους φόβους τους και να δοκιμάσουν ρόλους ενηλίκων. Και δεν τους αρέσει τίποτα περισσότερο από το να τραβούν τους γονείς τους – ιδιαίτερα τον μπαμπά – στη διασκέδαση και στα παιχνίδια τους.


Παιδιά: Σειρά

Οι κανόνες του ορόφου

(Κανόνες ορόφου)

NL Film & TV / VPRO

Ολλανδία

Σε Κανόνες ορόφου (βασισμένο στη σειρά βιβλίων του Marjon Hoffman) παρακολουθούμε τη ζωή του Floor, ενός επίμονου κοριτσιού με μια πρωτότυπη ματιά στη ζωή. Η Floor πιστεύει ότι τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες, θα πρέπει επίσης να μπορούν να βρίσκουν κανόνες, και αυτό ακριβώς κάνει.

Παιδιά: Τηλεοπτική ταινία/Μίνι Σειρά

Η Katy της Jacqueline Wilson

BBC Children’s In-House Productions / CBBC

Ηνωμένο Βασίλειο

Η Katy, όπως πολλοί νέοι, έχει μια πολύ ζωηρή φαντασία, εφευρίσκοντας φίλους φαντασίας και μυστικούς κήπους περιπέτειας για τον εαυτό της και ως μέρος για να πει ιστορίες στα μικρότερα αδέρφια της. Η ζωή της αλλάζει ανεπανόρθωτα όταν πέφτει από ένα δέντρο και καταλήγει με μόνιμη αναπηρία.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών είναι ένας οργανισμός που βασίζεται σε μέλη και αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας από περισσότερες από 50 χώρες και 500 εταιρείες από όλους τους τομείς της τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, της κινητής τηλεφωνίας και της τεχνολογίας. Επικαιρότητα, κωμωδία, ντοκιμαντέρ, δραματικές σειρές, ειδήσεις, ψυχαγωγία χωρίς σενάριο, τηλενουβέλα και τηλεοπτικές ταινίες/μίνι σειρές, αναγνωρίζει επίσης την αριστεία στις παραστάσεις και στον παιδικό προγραμματισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση www.iemmys.tv.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΣΩΝ

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών
Eva Obadia, Senior Director, Communications & Partnerships
Τηλ: 212-489-6969
[email protected]

Ο Όμιλος Lippin

Ματ μπισκότα

Τηλ: +1-212-986-7080

Schreibe einen Kommentar