Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων: Υπέροχα κινέζικα παιχνίδια για παιδιά

0
Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων: Υπέροχα κινέζικα παιχνίδια για παιδιά

Κινέζικα παιχνίδια που βελτιώνουν την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων

Η ανάπτυξη και η βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της ανάπτυξης ενός παιδιού. Όχι μόνο θα βοηθήσει το παιδί σας να γίνει πιο ικανό να κάνει σύνθετες ή νέες δραστηριότητες, αλλά μπορεί επίσης να γίνει πιο ανεξάρτητο.

Οι Κινέζοι έχουν πολλά παιχνίδια και παιχνίδια που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες. Εδώ είναι οκτώ από τα καλύτερα κινέζικα παιχνίδια που θα βοηθήσουν το παιδί σας να βελτιώσει τις κινητικές του δεξιότητες.

Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων Εξαιρετικά κινέζικα παιχνίδια για παιδιά

Σημασία ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων

Η ανάπτυξη και η όξυνση των κινητικών δεξιοτήτων είναι μια απαραίτητη δεξιότητα που πολλοί από εμάς μπορεί να θεωρούμε δεδομένη. Αν έχεις γιο, φορώντας το δεξί προπονητές αγοριών και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το περπάτημα και το τρέξιμο θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αθλητικότητά τους όταν είναι νεότεροι, για παράδειγμα.

Αθλητισμός

Όταν χρησιμοποιείτε τον όρο αθλητισμός, δεν σημαίνει την ικανότητα του παιδιού σας να τρέξει ένα σπριντ 100 μέτρων. αφορά περισσότερο την ικανότητά τους να τρέχουν, να σέρνονται, να πηδούν, να κυλούν κ.λπ. Καθώς μεγαλώνετε, ξεχνάτε την πρώτη φορά που έπρεπε να τρέξετε ή την πρώτη φορά που πηδήξατε ή ανεβήκατε.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται αν δεν το έχετε ξανακάνει και παίζοντας παιχνίδια που ενθαρρύνουν αυτές τις ενέργειες θα αφήσουν το παιδί σας να αναπτύξει την αίσθηση που χρειάζεται για να μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ανεξαρτησία

Τα παιδιά με ιδιαίτερα ανεπτυγμένες κινητικές δεξιότητες είναι πιο ανεξάρτητη. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν χρειάζονται οι γονείς τους να φορούν τα παπούτσια τους, να κάνουν μπάνιο ή να τα ταΐζουν. έχουν τις δεξιότητες να κάνουν τη δουλειά μόνοι τους.

Συντονισμός χεριού-ματιού

Όταν οι ενήλικες σκέφτονται τον συντονισμό χεριού-ματιού, σκέφτονται να μπορούν να χτυπήσουν μια μπάλα του γκολφ ή κάτι παρόμοιο. Για τα παιδιά, είναι να μπορούν να γράφουν, να πιάνουν και να κάνουν άλλα απλά πράγματα που πολλοί ενήλικες μπορούν να κάνουν χωρίς να σκέφτονται.

Η βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων καθιστά αυτές τις εργασίες πολύ πιο απλές στην κατανόηση και την εκτέλεση, καθώς το παιδί σας έχει καλύτερο έλεγχο του σώματός του και των κινήσεών του.

Αυξημένη ταχύτητα στην προσαρμογή σε νέες δεξιότητες
Ένα δευτερεύον όφελος που αποκομίζεται με τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων είναι ότι μπορείτε να προσαρμοστείτε σε νέες δεξιότητες πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το παιδί σας ενδιαφέρεται για την τέχνη ή τον αθλητισμό, καθώς μπορεί να μάθει νέες τεχνικές πιο γρήγορα, καθώς θα είναι ήδη ικανό στις βασικές δεξιότητες.

Μπαμπού Dragonfly

Το Bamboo Dragonfly είναι ένα απλό αλλά διασκεδαστικό παιχνίδι που χρησιμοποιείται στην Κίνα από τον 4ο αιώνα. Αποτελείται από ένα μικρό ραβδί και συνήθως ένα κομμάτι μπαμπού ή ξύλου που έχει το σχήμα του ρότορα ενός ελικοπτέρου.

Η περιστροφή του προς μία κατεύθυνση επιτρέπει στο Dragonfly να επιπλέει στον αέρα σαν να πετούσε. Αυτό το παιχνίδι απαιτεί συντονισμό χεριού-ματιού, καθώς η μη σωστή ή αρκετά δυνατή περιστροφή του θα προκαλέσει την πτώση του Dragonfly στο έδαφος.

Χαρταετός

Ο χαρταετός είναι ένα αρχαίο παιχνίδι που δύο Κινέζοι φιλόσοφοι δημιούργησαν για πρώτη φορά τον 5ο αιώνα. Ενώ τα σχέδια και τα σχήματά τους μπορεί να ποικίλλουν, οι δεξιότητες που απαιτούνται για τον έλεγχό τους παραμένουν παρόμοιες.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεστε δύναμη για να ελέγξετε έναν χαρταετό, απαιτούνται λεπτές κινήσεις και υπομονή για να συνεχίσει να πετάει. Το παιδί σας θα μάθει πώς να χρησιμοποιεί τα χέρια, τα μπράτσα και τα δάχτυλά του με ελεγχόμενο τρόπο, καθώς οι ξαφνικές, σπασμωδικές κινήσεις θα κάνουν τον χαρταετό να συντριβεί.

Κινεζικό σχοινί άλματος

Το Chinese Jump Rope, ή Elastic όπως έγινε γνωστό στη Δύση, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τον 7ο αιώνα στην Κίνα και έφτασε στη Δύση τη δεκαετία του 1960. Παίζοντας με τρία ή περισσότερα άτομα, τοποθετείται ένας ελαστικός βρόχος γύρω από τα πόδια δύο ατόμων που βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, με το τρίτο να βρίσκεται ανάμεσά τους να κάνει το άλμα, όπως το κανονικό σχοινί άλματος.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές παιχνιδιών, αλλά οι περισσότερες περιλαμβάνουν την ανάγκη να πηδήξετε πάνω από τα δύο ελαστικά, ένα κάθε φορά, ή πάνω τους με μια συγκεκριμένη σειρά. Αυτό δοκιμάζει τις κινητικές δεξιότητες περισσότερο από το κανονικό σχοινί άλματος πολλές φορές, κάθε πόδι κάνει κάτι διαφορετικό και τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.

Παιγνίδι όμοιο με τέννις

Το μπάντμιντον είναι ένα εξαιρετικό άθλημα που είναι τέλειο για παιδιά σχεδόν όλων των ηλικιών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι παίζεται σε έναν μικρό χώρο παιχνιδιού, η εστίαση είναι περισσότερο στο να φτάσεις και να χτυπήσεις τη στρόφιγγα παρά στο να μπορείς να καλύψεις πολύ έδαφος.

Απαιτεί επίσης γνώση του τρόπου χτυπήματος της στρόφιγγας και του τρόπου με τον οποίο κινείται στον αέρα, καθώς η ταχύτητα και η τροχιά του μπορούν να αλλάζουν συνεχώς.

Κόκκινο

Μιλώντας για στρόφιγγες, το παιχνίδι shuttlecock χρησιμοποιεί μια σταθμισμένη στρόφιγγα που έχει ένα επίπεδο άκρο που κλωτσάνε οι παίκτες. Παρόμοιο με το πιο γνωστό παιχνίδι του Hacky Sack. Το Shuttlecock απαιτεί από τους παίκτες να χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να τους κρατούν μακριά από το έδαφος, ενώ το περνάνε ο ένας στον άλλο.

Είναι επίσης ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις μόνος σου, καθώς μπορεί να είναι παρόμοιο με τα συνεχόμενα, κάτι που συνήθως θα έκανες με ένα ποδόσφαιρο.

Πινγκ πονγκ

Τέλος, ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια στον κόσμο, το πινγκ πονγκ είναι τέλειο για τη βελτίωση του συντονισμού χεριού-ματιού και των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων. Το παιχνίδι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά σας να επεξεργάζεστε πού πηγαίνει η μπάλα, καθώς και στην ικανότητά σας να την χτυπάτε πίσω, ώστε να προσγειώνεται στην πολύ μικρή επιφάνεια παιχνιδιού.

Είναι επίσης εξαιρετικό για τη βελτίωση των αντανακλαστικών, καθώς το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε αρκετά έντονες ταχύτητες και μπορείτε να βάλετε τόση περιστροφή και κίνηση στην μπάλα που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να προβλέψετε πού θα πάει ή τι θα κάνει μετά από αυτό. αναπηδά? είναι το τέλειο παιχνίδι για όταν το παιδί σας μεγαλώσει λίγο.

Αποκάλυψη: Αυτή είναι μια επιλεγμένη ανάρτηση.

Schreibe einen Kommentar