Αλλάξτε το μέγεθος της ανάλυσης οθόνης των Windows με το πάτημα ενός κουμπιού Stream Deck

1
Αλλάξτε το μέγεθος της ανάλυσης οθόνης των Windows με το πάτημα ενός κουμπιού Stream Deck

Έχω ένα υπέροχο ζευγάρι οθόνες ευρείας οθόνης με ανάλυση 1080p. Ωστόσο, κατά την εγγραφή μαθημάτων εκπαίδευσης λογισμικού για το Pluralsight, μας ζητείται να χρησιμοποιήσουμε ανάλυση 1280×720, ώστε το κείμενο και ο κώδικας να είναι ευανάγνωστα σε μια ποικιλία συσκευών και μεγεθών.

Επομένως, κατά την εγγραφή μιας πορείας, η οποία μπορεί να μου πάρει πολλές πολλές εβδομάδες, τείνω να αφήνω μια από τις οθόνες μου στα 1280×720. Αλλά κάνω συνεχώς άλλα πράγματα σε αυτήν την οθόνη, όπως email ή γράφοντας και αυτή η ανάλυση είναι ενοχλητική.

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να αλλάξετε την ανάλυση εκτός από τη μετάβαση στις ρυθμίσεις συστήματος. Αλλά τώρα έχω έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο να αλλάξω την ανάλυση αυτής της οθόνης εμπρός και πίσω.

Όπως πολλοί από εμάς που τώρα δημιουργούμε περιεχόμενο στο σπίτι (αν και δεν κάνω streaming στο twitch όπως πολλοί από τους φίλους μου), πρόσθεσα πρόσφατα ένα χειριστήριο Elgato Stream Deck στην εργαλειοθήκη μου, μαζί με μερικά βασικά φώτα! Χρησιμοποιώ το κατάστρωμα ροής για να ελέγξω τα φώτα ενώ εγγράφω βίντεο που απαιτεί να βρίσκομαι σε αυτό.

Βήμα 1: Βρείτε ένα εργαλείο γραμμής εντολών για να επηρεάσετε την ανάλυση οθόνης.

Υπάρχουν μερικές εφαρμογές και υπάρχουν μερικά εργαλεία CLI. Αφού ρώτησα στο Twitter, έμαθα για το Display Changer 2, που χρησιμοποιείται από δύο πολύ έμπιστους σπασίκλες (και φίλους):

Ωστόσο, υπάρχουν ΔΥΟ εκδόσεις του Display Changer και η DC2 είναι η προγραμματιζόμενη. Έτσι, μη γνωρίζοντας ότι υπήρχε μια απλούστερη έκδοση, κόλλησα σε ένα μονοπάτι που ήταν πολύ πιο περίπλοκο από όσο χρειαζόμουν. Έμαθα πώς να δημιουργώ αρχεία διαμόρφωσης xml για διάφορες ρυθμίσεις οθόνης και, στη συνέχεια, να δημιουργήσω ένα σενάριο PowerShell για να εκτελέσω το DC2 σε αυτά τα αρχεία διαμόρφωσης. Αλλά το Stream Deck δεν μπορεί να τρέξει αρχεία PowerShell, οπότε έπρεπε να δημιουργήσω ένα αρχείο δέσμης για να τρέξω το αρχείο PS1. Ήταν τρέλα, αλλά ήμουν αποφασισμένος και τα κατάφερα όλα. Και στη συνέχεια δημοσίευσε το πολύ περίπλοκο μονοπάτι. Ω ρε!

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στον έξυπνο φίλο μου που είπε…καλά, ξέρετε….:

Τώρα αυτός είναι ο φίλος μου από τον οποίο έμαθα ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ για να τοποθετώ τα σκεύη σε ένα πλυντήριο πιάτων με τον οποίο έχω πλέον εμμονή (το κόλπο του πλυντηρίου πιάτων, δηλαδή. Μου αρέσει ο Glenn, αλλά όχι, δεν έχω εμμονή μαζί του)! Οπότε τον εμπιστεύομαι πάντα, αλλά το κοίταξα και σκέφτηκα „Το DC2 δεν έχει αυτούς τους διακόπτες και τι είναι το DC64;“.

Επέστρεψα στον ιστότοπο του 12noon και συνειδητοποίησα ότι το «Οθόνη αλλαγήςΤο „είναι διαφορετικό από το „Display Changer II” και είναι ένα απλούστερο εργαλείο για εργασία. Παρόλο που ένιωθα σαν ναρκωτικό που κόλλησα στο περίπλοκο μονοπάτι, χάρηκα για τον ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ! Επομένως, εάν δεν έχετε διαμορφώσει ποτέ ένα κουμπί Stream Deck, ας το ολοκληρώσουμε με τον εύκολο δρόμο του Glenn.

Βήμα 2: Προσδιορίστε την οθόνη

Θα συνιστούσα να εξασκήσετε την εντολή στη γραμμή εντολών πριν την βάλετε στο Stream Deck. Επίσης, επειδή στόχευα για τη δευτερεύουσα οθόνη μου, έπρεπε να χρησιμοποιήσω το
dccmd -listmonitors
εντολή για να μάθετε πώς να απευθυνθείτε σε αυτήν την οθόνη. Αποδεικνύεται ότι είναι
"\\.\DISPLAY2"

Έτσι, η εντολή για να αλλάξετε την ανάλυση αυτής της οθόνης σε 1280×720 είναι:

"C:\Program Files (x86)\12noon Display Changer\dc.exe" -monitor="\\.\DISPLAY2" -width=1280 -height=720

Step 3: Configure Stream Deck buttons to run the batch files

In the Stream Deck app, drag the System/Open option onto the button you want to configure for 720p.

In the settings, leave Title blank.

In the App/File setting, paste in your command:

"C:\Program Files (x86)\12noon Display Changer\dc.exe" -monitor="\\.\DISPLAY2" -width=1280 -height=720

Στον επιλογέα εικονιδίων, μπορείτε να επιλέξετε Δημιουργία νέου εικονιδίου για σχεδίαση και, στη συνέχεια, να κάνετε λήψη ενός εικονιδίου για το κουμπί σας.

Ρυθμίστε ένα άλλο κουμπί για να επαναφέρετε την οθόνη στην προεπιλεγμένη σας ανάλυση. Το δικό μου είναι 1080p.

"C:\Program Files (x86)\12noon Display Changer\dc.exe" -monitor="\\.\DISPLAY2" -width=1920-height=1080

Αρχικά αυτά ήταν τα εικονίδια που έφτιαξα για τα κουμπιά μου. Είναι αρκετά καλά για μένα και έντονα χρώματα.

Αυτή η εικόνα έχει ένα κενό χαρακτηριστικό alt.  Το όνομα του αρχείου του είναι streamdeck_key_720p-3.png Αυτή η εικόνα έχει ένα κενό χαρακτηριστικό alt.  Το όνομα του αρχείου του είναι streamdeck_key_1080p-2.png

Αλλά ο Γκλεν δεν εντυπωσιάστηκε και δημιούργησε μερικά νέα και μου τα έστειλε. Είμαι σίγουρος ότι θα χαρεί να τα μοιραστώ.

Αυτή η εικόνα έχει ένα κενό χαρακτηριστικό alt.  το όνομα του αρχείου του είναι key_julie_720.png Αυτή η εικόνα έχει ένα κενό χαρακτηριστικό alt.  το όνομα του αρχείου του είναι key_julie_1080.png

Εδώ είναι το Stream Deck με τα νέα του κουμπιά. Το στήσιμο λειτουργεί σαν γούρι!

Εγγραφείτε το ενημερωτικό δελτίο μου για να μην χάσετε τις ανακοινώσεις μου για το συνέδριο και τα μαθήματα Pluralsight!

Schreibe einen Kommentar