Ακολουθήστε τις εξερευνήσεις μου στο AWS για προγραμματιστές .NET

0
Ακολουθήστε τις εξερευνήσεις μου στο AWS για προγραμματιστές .NET

Νωρίτερα φέτος, ένας φίλος που είναι υπέρμαχος του προγραμματιστή για το .NET στο AWS επικοινώνησε μαζί μου για να δει αν είχα κάποια ενημέρωση σχετικά με την υποστήριξη που έχει το Amazon Web Services για προγραμματιστές .NET και εφαρμογές .NET. Η απάντησή μου ήταν ένα κατηγορηματικό όχι. Είμαι ένα κορίτσι θαυμαστών των Azure και δεν είχα καν σκεφτεί ποτέ το .NET στο AWS. Όταν άρχισε να κροταλίζει μερικά από τα διαθέσιμα, API, εργαλεία και μια ειδική ομάδα, εξεπλάγην.

Και περίεργος.

Οπότε έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο για να ικανοποιήσω αυτή την περιέργεια. Έχω γράψει δύο άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο Code Magazine αυτό το καλοκαίρι και πρόσφατα δημοσίευσα ένα μάθημα για το Pluralsight. Εξακολουθώ να αγαπώ το Azure (και όλους τους φίλους μου που εργάζονται στο Azure), αλλά χαίρομαι που έχω βαθύτερη εξοικείωση με άλλες επιλογές. Αυτό με κάνει καλύτερο προγραμματιστή καθώς και καλύτερο σύμβουλο για τους πελάτες μου.

Η εστίασή μου δεν ήταν στα βαθιά DevOps ή σε συγκρίσεις με το Azure. Ήθελα απλώς να δω πώς λειτουργούν τα πράγματα και να το δοκιμάσω. Και σίγουρα εντυπωσιάστηκα.

Έκανα όλη τη δουλειά στο Visual Studio στον υπολογιστή μου με Windows επειδή υπάρχει μια επέκταση πλούσια σε δυνατότητες που ονομάζεται AWS Toolkit for Visual Studio. Υπάρχουν επίσης επέκταση για VS Code, JetBrains‘ Rider και άλλα IDE (όχι μόνο για .NET). Αυτά για το VS Code και το Rider είναι περισσότερο εστιασμένα σε εφαρμογές χωρίς διακομιστή, ώστε να μην έχουν όλες τις δυνατότητες αυτού του Visual Studio.

Επειδή έχω ήδη δημιουργήσει τόσο πολύ περιεχόμενο, δεν πρόκειται να τα επαναλάβω όλα εδώ, αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε τα άρθρα και το μάθημα και…το γεγονός ότι υπάρχει κάτι όπως .NET στο AWS . Είτε, όπως εγώ, είστε περίεργοι, είτε όπως άλλοι, είστε προγραμματιστής .NET που έχει επιφορτιστεί να μάθει για τη χρήση του AWS, ελπίζω να τα βρείτε ενδιαφέροντα. Να τι έχω δημιουργήσει μέχρι τώρα:

Ανακαλύπτοντας το AWS για προγραμματιστές .NET
Άρθρο, Μάιος/Ιούνιος 2020 Περιοδικό Code

Πρόκειται για την πρώτη επιδρομή. Δημιουργία λογαριασμού, εγκατάσταση της εργαλειοθήκης στο Visual Studio, δημιουργία βάσης δεδομένων SQL Server (σε AWS), υποδεικνύοντας μια εφαρμογή .NET Core 3.1 με EF Core για χρήση αυτής της βάσης δεδομένων και, στη συνέχεια (χρησιμοποιώντας την εργαλειοθήκη AWS), δημοσίευση της εφαρμογής στο AWS.

Μετατρέψτε το ASP.NET Core API σε AWS Lambda Functions
Αρθρο. Ιούλιος/Αύγουστος 2020 Περιοδικό Code

Αυτή είναι η επόμενη επιδρομή. Πήρα την εφαρμογή από το πρώτο άρθρο, τη μετέτρεψα σε εφαρμογή χωρίς διακομιστή AWS (κυρίως προσθέτοντας μερικά αρχεία που παρέχονται από ένα πρότυπο έργου) και στη συνέχεια δημοσίευσα στο AWS. Στο τέλος, το AWS δημιουργεί μια λειτουργία χωρίς διακομιστή Lambda μπροστά από το API, πράγμα που σημαίνει ότι απολαμβάνετε το όφελος της χρέωσης που βασίζεται μόνο σε κλήσεις που προέρχονται από τη λειτουργία. Αυτό συγκρίνεται με το κόστος λειτουργίας της εφαρμογής και αναμονής αιτημάτων 24/7.

Βασικές αρχές δημιουργίας εφαρμογών .NET στο AWS
Μάθημα Pluralsight, 2,5 ώρες. Δημοσιεύθηκε στις 7 Αυγούστου 2020

Το μάθημα βασίζεται σε αυτό που έμαθα μέσα από τα άρθρα, αλλά μου επέτρεψε επίσης να αφιερώσω περισσότερο χρόνο εξηγώντας και διδάσκοντας πρόσθετες πληροφορίες. Στην πορεία, προχωράω στη δημιουργία λογαριασμού, στην εγκατάσταση της εργαλειοθήκης, στη δημιουργία της βάσης δεδομένων του SQL Server, στη δημοσίευση της εφαρμογής .NET Core/EF Core και στη δημοσίευση της εφαρμογής χωρίς διακομιστή. Υπάρχει ένα επιπλέον μάθημα που αφορά τη δημοσίευση της εφαρμογής ως κοντέινερ docker, τα οποία διαχειρίζεται πλήρως η AWS μέσω μιας υπηρεσίας που ονομάζεται Fargate. Υπάρχουν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από τα άρθρα και πραγματικά σας καθοδηγώ βήμα προς βήμα από την αρχή μέχρι το τέλος για κάθε εργασία.

Ελπίζω να βρείτε τα άρθρα και το μάθημα χρήσιμα και ενδιαφέροντα, ειδικά αν, όπως εγώ, δεν είχατε ιδέα ότι όλη αυτή η υποστήριξη για προγραμματιστές .NET υπάρχει από το AWS.

Εγγραφείτε το ενημερωτικό δελτίο μου για να μην χάσετε τις ανακοινώσεις μου για το συνέδριο και τα μαθήματα Pluralsight!

Schreibe einen Kommentar