Αγορά μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με 6% APY; — My Money Blog

0
Αγορά μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με 6% APY;  — My Money Blog

Ακολουθεί μια καλή ερώτηση από την αναγνώστρια Elizabeth ως απάντηση στη χθεσινή ανάρτηση σχετικά με την αγορά ομολόγων του Δημοσίου στην ανοικτή δευτερογενή αγορά:

Ένα πράγμα που με ενδιαφέρει είναι στο ίδιο τραπέζι που μοιραστήκατε – τα εταιρικά ομόλογα με αξιολόγηση BBB είναι περίπου 6% για 5 χρόνια. Μπορείτε να γράψετε για αυτό; Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά;

Εδώ είναι η διαδικασία σκέψης μου. Ναι, εμείς οι «λιανικοί» επενδυτές μπορούμε επίσης να αγοράσουμε μεμονωμένα εταιρικά ομόλογα μέσω μεγάλων χρηματιστών με γραφείο σταθερού εισοδήματος όπως το Fidelity. (Η διαπραγμάτευση ομολόγων είναι σπάνια σε νεότερες εφαρμογές διαπραγμάτευσης όπως το Robinhood.) Τα ομόλογα κρίνονται από διάφορους οργανισμούς αξιολόγησης και συνήθως διαχωρίζονται με βάση την κατάταξή τους. Αυτήν τη στιγμή, βλέπω ένα εταιρικό ομόλογο με αξιολόγηση BAA3 της Moody’s με 5 χρόνια μέχρι τη λήξη να πληρώνει επιτόκιο 6,78% (κάντε κλικ για μεγέθυνση):

Ωστόσο, τα εταιρικά ομόλογα δεν ανήκουν στον γνωστικό μου κύκλο. Το ιδιαίτερο με κάθε ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου είναι ότι όλα υποστηρίζονται πλήρως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το ίδιο με ένα τραπεζικό CD με ασφάλιση FDIC ή πιστοποιητικό πιστωτικής ένωσης ασφαλισμένο από την NCUA. Είναι σαν να συγκρίνεις και τα 16 oz. βάζα με φυστικοβούτυρο μάρκας JIF. Ξέρω ότι όλα είναι τα ίδια, οπότε μπορώ απλώς να αγοράσω στην τιμή.

Μόλις μπείτε στον κόσμο των εταιρικών ομολόγων, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο περίπλοκα. Υπάρχει ευρύ φάσμα πιθανών πιστωτικών κινδύνων από την εκδότρια εταιρεία. Εάν η εταιρεία αποτύχει, ενδέχεται να μην λάβετε πίσω το αρχικό κεφάλαιο. Υπάρχει κίνδυνος κλήσης από ομόλογα που μπορούν να ανακληθούν, όπου ο εκδότης μπορεί να εξαργυρώσει το ομόλογό σας νωρίς (προς όφελός του), για να μην αναφέρουμε πολλές άλλες ρυτίδες πρόωρης εξαγοράς όπως „πραγματοποίηση ολόκληρης κλήσης“, „προστασία κεφαλαίων βύθισης“ και „ειδικές προαιρετικές εξαγορές“.

Τα ομόλογα με αξιολόγηση Baa3 και BBB εξακολουθούν να είναι τεχνικά «επενδυτικής διαβάθμισης», αλλά είναι μόλις μία βαθμίδα πάνω από «κάτω από την επενδυτική βαθμίδα», γνωστή και ως «σκουπίδια», γνωστή και ως ομόλογα «υψηλής απόδοσης». Ακολουθεί ένας γρήγορος πίνακας αξιολογήσεων ομολόγων από Investopedia:

Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα διαθέσιμα ομόλογα παραπάνω, θα δείτε ότι μόνο ένα ομόλογο πληρώνει πάνω από 6,7% και δεν έχει καν αξιολόγηση S&P, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι αστείο. Οι τιμές επανέρχονται γρήγορα στο εύρος 5,XX%.

Ξέρω γιατί ένα ομόλογο πρέπει να πληρώσει επιτόκιο 6,7% για να δελεάσει έναν αγοραστή, ενώ ένα άλλο πρέπει να προσφέρει μόνο 4,8%; Πρέπει να ομολογήσω ότι πραγματικά δεν έχω ιδέα.

Τα ομόλογα είναι για ασφάλεια. Επιπλέον, θα πρέπει να θυμάμαι τον λόγο που κατέχω ομόλογα. Είναι η κουβέρτα ασφαλείας μου. Είναι τα επόμενα 10 χρόνια των εξόδων μου που εγγυημένα θα είναι εκεί ακόμα κι αν συμβούν άσχημα πράγματα. Τι θα γινόταν αν η Ρωσία βομβάρδιζε μια χώρα του ΝΑΤΟ αύριο; Οι ΗΠΑ θα ήταν υποχρεωμένες να πάνε σε πόλεμο. Η Κίνα μπορεί τότε να νιώσει ότι πρέπει να στηρίξει τη Ρωσία. Ποιός ξέρει. Ελπίζω για το καλύτερο. Προετοιμαστείτε για το χειρότερο.

Ο στόχος μου με τα ομόλογα είναι να μεγιστοποιήσω την απόδοση χωρίς να θυσιάσω την ασφάλεια.

Οι μετοχές είναι για ανάπτυξη και ανοδικές δυνατότητες. Ας πάρουμε τονισμένο το κάτω μέρος του ομολόγου – ένα εταιρικό ομόλογο της Allly Financial με απόδοση 5,6% για τα επόμενα 5 χρόνια. Η Ally Bank μου είναι οικεία και είμαι μακροχρόνιος πελάτης. Γιατί να μην αγοράσετε αυτό το ομόλογο; Λοιπόν, αν αγόραζα αυτό το ομόλογο, το μεγαλύτερο μέρος που θα μου επιστρέψει ποτέ είναι η ονομαστική αξία και οι τόκοι του ομολόγου. Η χειρότερη περίπτωση εξακολουθεί να είναι ότι ο Ally χρεοκοπήσει και χάνω το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσής μου και καταλήγω στο μηδέν. Αυτό έχει συμβεί και σε πολύ μεγαλύτερες εταιρείες από την Ally.

Έως και 6 ημέρες πριν από την τελική κατάρρευσή τους, η Lehman Brothers είχε βαθμολογία επένδυσης Α. Η τελική ανάκαμψη των ομολόγων τους ήταν 21 σεντς για το δολάριο.

Ωστόσο, θα μπορούσα να αγοράσω και μετοχές της Ally Financial (ticker ALLY). Αυτήν τη στιγμή, διαπραγματεύεται μόνο με αναλογία 4,72 P/E και πληρώνει ακόμη και μερισματική απόδοση 3,54%. Σε πέντε χρόνια από τώρα, θα μπορούσα να έχω συνολική απόδοση +50% ή +100% ή +200%. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να αναλάβετε τον κίνδυνο για υψηλότερη απόδοση, ανταγωνίζεστε τις μετοχές. Υπάρχει συνεχής συζήτηση σχετικά με τη συμπερίληψη ομολόγων υψηλής απόδοσης σε ένα χαρτοφυλάκιο, αλλά προτιμώ να ρισκάρω με τις μετοχές και να διατηρώ τα ομόλογά μου όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.

Σκεφτείτε ένα χαμηλού κόστους, διαφοροποιημένο αμοιβαίο κεφάλαιο ή ETF. Το όφελος από τη διατήρηση πιο επικίνδυνων εταιρικών ομολόγων σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο/ETF είναι ότι οποιαδήποτε εταιρική χρεοκοπία δεν θα σας εξαφανίσει. Μπορείτε να διαφοροποιηθείτε σε εκατοντάδες εταιρείες. Τώρα, δεν μπορείτε να ελέγξετε τη λήξη τόσο αυστηρά, θα χάσετε ακόμα κάποια απόδοση στο κόστος διαχείρισης και εξακολουθείτε να υπόκεινται σε κίνδυνο επιτοκίου. Εάν είστε κάτοχος του Vanguard Total Bond Market ETF (BND) ή οποιουδήποτε Vanguard Target Retirement Fund, έχετε ήδη εταιρικά ομόλογα σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο.

Αν εγώ είχε για να αγοράσω εταιρικά ομόλογα και ήθελα μια ροή υψηλότερου εισοδήματος χωρίς απερίσκεπτο ποσό πιστωτικού κινδύνου, θα σκεφτόμουν το Vanguard High-Yield Corporate Fund Investor Shares (VWEHX$3k min) ή Vanguard High-Yield Corporate Fund Admiral Shares (VWEAX, 50 χιλιάδες $ λεπτό). Η VWEHX έχει αναλογία εξόδων 0,23% και απόδοση SEC 30 ημερών 6,71% στις 18/07/2022. Το VWEAX έχει αναλογία εξόδων 0,13% και απόδοση SEC 30 ημερών 6,81% στις 18/07/2022.

Αγοράζετε ένα καλάθι με σχεδόν 700 ομόλογα που διασχίζουν τη γραμμή μεταξύ επενδυτικής και χαμηλότερης επενδυτικής βαθμίδας. Αυτό είναι ένα ομολογιακό ταμείο που θα είχα στην κατοχή μου για τη ροή εσόδων, όχι αν χρειαζόμουν ολόκληρο το ποσό σε μετρητά σύντομα, καθώς μπορεί να πέσει αρκετά σε περιόδους πίεσης στην αγορά. Ο λόγος εξόδων σε αυτό το ταμείο Vanguard είναι πολύ χαμηλότερος από τον μέσο όρο του κλάδου. Απλά μια πρόταση για περαιτέρω έρευνα. Δεν είμαι ιδιοκτήτης αυτού του ταμείου. Στην πραγματικότητα, δεν κατέχω καθόλου εταιρικά ομόλογα.

Ελπίζω να βοηθάει!

Schreibe einen Kommentar