Αγαπημένα χριστουγεννιάτικα στολίδια από το παρελθόν

1
Αγαπημένα χριστουγεννιάτικα στολίδια από το παρελθόν

Λοιπόν, έπαιξα από το να γράφω στο blog χθες. Ένιωσα τεμπέλης, κουρασμένος και πραγματικά έτοιμος να ξεκινήσει το δικό μου χριστουγεννιάτικο διάλειμμα (τα αγόρια είναι ήδη σε διάλειμμα από το σχολείο.) Έτσι, έκανα ένα αργό πρωινό για να αγκαλιάσω τα γατάκια και να ξαναπαρακολουθήσω μερικά από τα Portrait Artist of the Year. Έδωσα στον εαυτό μου λίγο χώρο με ένα αδόμητο πρωινό. Και συνέβη ένα ενδιαφέρον… Άρχισα να παίρνω ενέργεια για να δημιουργήσω. Ολοκλήρωσα δύο πίνακες ζωγραφικής, πέταξα γύρω από την τραπεζαρία κρεμώντας πιάτα και κέρατα, έκανα μερικά σκίτσα με στυλό και μελάνι, ακόμη και ξεκίνησα ένα μάθημα τέχνης. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Έτσι, αποφάσισα να σταματήσω να παλεύω με την επιθυμία να ξεκινήσω τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μου και θα το ξεκινήσω. Για την τελευταία μου ανάρτηση στο blog πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σκέφτηκα να μοιραστώ μερικές από τις αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες «στιγμές» διακόσμησης από το παρελθόν.

Η ιδέα για αυτήν την ανάρτηση προήλθε από τον δικό μου αγώνα στη διακόσμηση για τα Χριστούγεννα φέτος και συνειδητοποίησα ότι το ένιωσα στα πρώτα χρόνια της ζωής και στα δύο προηγούμενα σπίτια μας. Το ένιωσα λιγότερο όταν μετακομίσαμε στο σπίτι της ΠΑ μας, επειδή δεν το μοιραζόμουν σε ένα blog. Έβαλα το χριστουγεννιάτικο δέντρο των 50 $ και ήταν μόνο για εμάς. Αλλά όταν άρχισα να μοιράζομαι το σπίτι μας στο ιστολόγιο, ένιωσα αυτή την ένταση που προσπαθούσα να διακοσμήσω κάτι που δεν μου φαινόταν πλήρως «εγώ» και δεν ένιωθα τελειωμένο. Όταν άρχισα να στολίζω το σπίτι MN τα πρώτα μας Χριστούγεννα εκεί, σίγουρα περνούσα τις κινήσεις. Αλλά, και στα δύο σπίτια, το στυλ μου και το σπίτι τελικά ενώθηκαν και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ξεπήδησε εύκολα από αυτό. Μόλις τα κόκαλα και το foundation αισθάνονται σωστά, η προσθήκη εποχιακών και αξεσουάρ διακοπών είναι διασκεδαστική.

Όλα αυτά θα έλεγα, ότι κοιτάζοντας τα αγαπημένα μου χριστουγεννιάτικα στολίδια στα δύο προηγούμενα σπίτια μας ήταν ενθαρρυντικά για μένα και ελπίζω να είναι και σε εσάς. Όλα είναι μια διαδικασία και ένα ταξίδι.

Μου άρεσε να διακοσμώ το ντουλάπι του μπάτλερ στο σπίτι μας στο MN όταν έκανα το πήδημα και το έβαψα σε πράσινο ανάμεικτο πυξάρι. (Μπορείτε να διαβάσετε για την ανακαίνιση του ντουλαπιού του μπάτλερ ΕΔΩ.) Αυτό το πλούσιο πράσινο ήταν απλώς το τέλειο σκηνικό για εποχιακά χόρτα, τη λάμψη των κεριών και τη λάμψη των ορειχάλκινων καμπάνων. Μου άρεσε επίσης να στολίζω το δεντράκι μπροστά από την πίσω σκάλα με κεριά και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού. Πέρυσι, κρέμασα αυτό το καλάθι παγιδευτή αντίκα στο ράφι και το πήρε από πάνω.

Μου άρεσε επίσης το περσινό χριστουγεννιάτικο μαντήλι. Άλλαξα το έργο τέχνης με λίγη ιδιοτροπία και μου άρεσε πώς φαινόταν αυτή η αντίκα στάμπα της Jenny Lind που περιβάλλεται από ψεύτικα κέρατα, μια γιρλάντα κυπαρισσιού και βελούδινες κορδέλες. Ανυπομονώ επίσης να φυτέψω μερικούς θάμνους ορτανσίας, οπότε θα έχω άνθη για να στεγνώσω το φθινόπωρο και θα τα χρησιμοποιήσω στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μου.

Τα τελευταία χρόνια στο σπίτι μας στην ΠΑ, το αγαπημένο μου δωμάτιο για διακόσμηση για τα Χριστούγεννα ήταν το σαλόνι. Ήταν φωτεινό, είχε μερικές υπέροχες αντίκες και ζωντάνεψε όταν πρόσθεσα ζωντανά χόρτα και ένα παχουλό δέντρο.

Και, τέλος, μια από τις αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες στιγμές ήταν ένα στιγμιότυπο που τράβηξα ένα χριστουγεννιάτικο πρωινό στο σπίτι μας στην ΠΑ, όταν το τραπέζι ήταν στρωμένο για brunch. Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που έφτιαξα το στεφάνι έλευσης του καλουπιού και, όταν άναψα το τελευταίο κερί στο πρωινό φως, ήταν τόσο όμορφο που έπρεπε απλώς να το βγάλω μια φωτογραφία. Δεν πήρα ούτε το τρίποδο μου. Μόλις έμαθα στο τραπέζι και έβγαλα τη φωτογραφία και τώρα είναι μια από τις αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες. Ανυπομονώ να έχω ένα τραπέζι φαγητού και τον πολυέλαιο επάνω, ώστε να αρχίσω να παίζω με φωτογραφίες στη νέα μας τραπεζαρία.

Ξέρω ότι είναι θέμα χρόνου να έχω νέες αγαπημένες χριστουγεννιάτικες στιγμές διακόσμησης στο νέο μας σπίτι. Μπορώ ήδη να δω μερικές από αυτές τις στιγμές στα μάτια μου…

Αν είστε σαν εμένα και νιώθετε ότι έλκετε τις διακοπές των Χριστουγέννων, ελπίζω να μπορέσετε να αφιερώσετε στον εαυτό σας αυτόν τον χρόνο. Ίσως μπορείτε να κάνετε μια ή δύο επιπλέον ημέρες διακοπών ή απλώς να κάνετε ένα διάλειμμα από την ανάληψη πολλών πραγμάτων. Θα παρακολουθήσω μαθήματα τέχνης, θα περάσω χωρίς βιασύνη στο καβαλέτο, θα αφαιρέσω λίγη ταπετσαρία, θα διαβάσω βιβλία, θα παρακολουθήσω ταινίες και απλώς θα απολαύσω μερικές αργές μέρες μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα συνεχίσω να μοιράζομαι μερικά εδώ και εκεί στο Instagram αν θέλετε να ακολουθήσετε.

Το νέο έτος, θα βουτήξουμε σε μια ανακαίνιση κουζίνας, θα ξεκινήσουμε τις εργασίες για τα εντοιχισμένα της τραπεζαρίας και θα υπάρχουν πολλά χρώματα στους τοίχους! Ελπίζω να το ακολουθήσεις.

Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το Νέο Έτος σε εσάς και τους δικούς σας.

Schreibe einen Kommentar