Ένα κρίσιμο κομμάτι του οικονομικού σχεδιασμού παζλ

1
Ένα κρίσιμο κομμάτι του οικονομικού σχεδιασμού παζλ

„Ο προγραμματισμός της περιουσίας είναι ένα σημαντικό και παντοτινό δώρο που μπορείτε να κάνετε στην οικογένειά σας“ – Suze Orman

Ο οικονομικός προγραμματισμός, στη ζωή κάποιου, δεν τελειώνει με τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης. Απομένει ακόμη ένα τελευταίο στάδιο οικονομικού σχεδιασμού που πρέπει να επιτευχθεί, το οποίο είναι η δημιουργία Βούλησης. Μετά από εσάς, θα θέλατε κάποιος να εξασφαλίσει τα περιουσιακά σας στοιχεία. Έτσι, ο σχεδιασμός της διαδοχής με τη μορφή δημιουργίας διαθήκης παίζει σημαντικό ρόλο. Με άλλα λόγια, η διαθήκη δεν είναι παρά ένας τρόπος να αφήσετε οδηγίες στα μέλη της οικογένειάς σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν και τα οποία πρέπει να διαχειριστείτε μετά από εσάς!

Η κατοχή διαθήκης σάς βοηθά να αποφασίσετε ποιος θα αποκτήσει πρόσβαση στην κληρονομιά σας και πόσο. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για να μειώσετε τις πιθανότητες οποιασδήποτε διαφωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας μετά από εσάς!

Λοιπόν, σε αυτό το blog θα συζητήσουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

σχεδιασμός περιουσίας

Τι είναι η διαθήκη και πώς λειτουργεί;

Η διαθήκη δεν είναι παρά ένα νομικό έγγραφο που συνεπάγεται τις επιθυμίες του ατόμου που γράφει για την επιθυμία του/της να διανείμει τα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των κληρονόμων της. Είναι ένα έγγραφο που αξιολογεί τη διαδοχή και τον προγραμματισμό περιουσίας ενός ατόμου για τα μέλη της οικογένειάς του.

Μια διαθήκη από ένα άτομο μπορεί να συνταχθεί πολλές φορές, αλλά η έγκυρη θα ήταν η πιο πρόσφατη και υπογεγραμμένη από τους μάρτυρες. Έτσι, αυτή θα θεωρείται ως η τελική Διαθήκη για όλες τις μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων, επομένως όλα τα προηγούμενα θα θεωρούνται άκυρα στα μάτια του νόμου. Όταν δημιουργείτε μια διαθήκη μόνοι σας, φροντίστε να την υπογράψουν δύο μάρτυρες.

Επίσης, ο διαθέτης ή αυτός που γράφει θα γίνει έγκυρος μόνο μετά το θάνατο. Όχι μόνο αυτό, θα βοηθήσει σε πολλά σενάρια. Για παράδειγμα, εάν επιθυμούσατε ποτέ να δωρίσετε κάποια χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και αυτό αναφέρεται στη διαθήκη σας, τότε η οικογένειά σας θα είχε μια ιδέα για αυτό. Διαφορετικά, η οικογένειά σας μπορεί να μην έχει ιδέα για αυτό και να καταλήξει να μοιράσει τα χρήματα μεταξύ τους.

Γιατί είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια διαθήκη;

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο εκτός από τον θάνατο και τους φόρους» Βενιαμίν Φραγκλίνος

Η πανδημία του COVID ήταν ένα αβέβαιο γεγονός στη ζωή, κανείς δεν πίστευε ότι θα είχε τόσο δραστικές συνέπειες. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει η ζωή στο μέλλον, επομένως, μαθαίνοντας από την πανδημία του COVID, η προετοιμασία είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε!

Το να έχεις διαθήκη σημαίνει απλώς ότι οι επιθυμίες σου πραγματοποιούνται μετά το θάνατό σου. Η διαθήκη δεν σημαίνει μόνο μεταφορά των οικονομικών σας περιουσιακών στοιχείων, καθώς μέσω της διαθήκης μπορείτε να παρέχετε τις τελευταίες τελετουργικές ευχές σας, την ευγνωμοσύνη στην οικογένεια ή τους φίλους σας κ.λπ. Μπορείτε να καταγράψετε οτιδήποτε στη διαθήκη σας, για παράδειγμα, εάν θέλετε να δωρίσετε περιουσιακά στοιχεία σε φιλανθρωπικό ίδρυμα ή θέλετε να ανοίξετε ένα καταπίστευμα στο όνομα των παιδιών σας.

Επιπλέον, εάν κάποιος πεθάνει χωρίς να αφήσει διαθήκη, αυτό θα σήμαινε ότι δεν ένιωθε την ανάγκη να δώσει προτεραιότητα σε αυτή την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό είναι γνωστό ως αποθανόντος, υπό αυτήν την κατάσταση θα καταλήξετε να δίνετε τον έλεγχο στον νόμο για τη διαίρεση των περιουσιακών σας στοιχείων. Όχι μόνο αυτό, αυτή η κατάσταση μπορεί ακόμη και να παρεμποδίσει το οικογενειακό σας περιβάλλον καθώς μπορεί να συμβούν διαφωνίες. Επομένως, δεν θα θέλατε τα περιουσιακά σας στοιχεία να πέσουν σε λάθος χέρια.

Πώς να προετοιμάσετε μια διαθήκη;

Δεν υπάρχει όριο στο πόσες σελίδες μπορεί να είναι μια διαθήκη, μπορείτε επίσης να γράψετε όσο αναλυτικά θέλετε. Τόσο οι χειρόγραφες όσο και οι δακτυλογραφημένες διαθήκες είναι αποδεκτές εκτός εάν υπογράφονται από 2 μάρτυρες σε όλες τις σελίδες αναφέροντας τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μπορείτε επίσης να βρείτε διαδικτυακά πρότυπα για τη δημιουργία διαθήκης.

Το έγγραφο πρέπει να περιέχει τα ακόλουθα:

  • Πλήρεις πληροφορίες για τη σύζυγο, τον εαυτό, τα παιδιά και τους εν ζωή γονείς
  • Νομικές δηλώσεις σχετικά με την ψυχική ικανότητα και ημερομηνία έναρξης ισχύος της διαθήκης
  • Λεπτομέρειες για όλα τα από κοινού/ μεμονωμένα ακίνητα
  • Τα ονόματα των δύο μαρτύρων
  • Ευχές ως προς τη διανομή πλούτου

fincart επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Schreibe einen Kommentar