Ένας Οδηγός για Δασκάλους για την Ώρα του Genius: Πώς να το εφαρμόσετε τέλεια στην τάξη σας

1
Ένας Οδηγός για Δασκάλους για την Ώρα του Genius: Πώς να το εφαρμόσετε τέλεια στην τάξη σας

Εικόνα πηγή

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνετε ως δάσκαλος είναι να ενσωματώσετε τα ατομικά ενδιαφέροντα των μαθητών με ένα αυστηρό πρόγραμμα σπουδών. Μαθαίνουμε καλύτερα όταν ασχολούμαστε με ένα θέμα. Αυτό ισχύει είτε μιλάμε για παιδιά, εφήβους ή ενήλικες μαθητές.

Η ώρα ιδιοφυΐας είναι μια εξαιρετική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Σας επιτρέπει να ενθαρρύνετε τους μαθητές να κάνουν έρευνα από πρώτο χέρι σε θέματα που τους αρέσουν. Ενθαρρύνει την ελευθερία της έκφρασης. Εκτός από αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός συνόλου προγράμματος σπουδών για να εμπλακεί οι μαθητές με σχεδόν οποιοδήποτε θέμα.

Τι εννοούμε με τον όρο Genius Hour;

Όταν λέμε «ώρα ιδιοφυΐας» μιλάμε για αφιέρωση μιας ώρας την εβδομάδα για ένα μακροπρόθεσμο έργο. Οι μαθητές επιλέγουν το δικό τους έργο και είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, την έρευνα και τη δημιουργία του.

Φυσικά, αυτό συμβαίνει μέσα σε μια καθορισμένη δομή για να δώσει στους μαθητές εστίαση και κίνητρο. Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για την ώρα ιδιοφυΐας. Θα εναπόκειται σε εσάς ως δάσκαλο να ορίσετε τους κανόνες και τους στόχους για τους μαθητές σας.

Θα συζητήσουμε μια τυπική δομή για ένα τυπικό έργο ώρας ιδιοφυΐας παρακάτω. Ο ρόλος του δασκάλου στην ώρα της ιδιοφυΐας είναι η υποστήριξη. Οι μαθητές θα χρειαστούν συχνά καθοδήγηση ή έμπνευση για να τους εμποδίσει να ξεφύγουν.

Ποιος είναι ο σκοπός του Genius Hour;

Η ιδέα πίσω από τις ιδιοφυείς ώρες συνεδρίες είναι ένας όρος που θα αναγνωρίσετε: ενεργητική μάθηση. Καθώς οι μαθητές προχωρούν στο έργο, θα αναπτύξουν μια ποικιλία νέων δεξιοτήτων από πρώτο χέρι. Η φύση των συνεδριών ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

Κάνοντας την τάξη έναν ασφαλή χώρο για να ακουστούν οι ιδέες των μαθητών ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους. Αυτές οι συνεδρίες μπορούν να συμβάλουν στην κάλυψη των κενών που αφήνει το τεστ στις εξετάσεις στην κριτική σκέψη, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την αυτοδιευθυνόμενη έρευνα.

Πλεονεκτήματα Genius Hour

Υπάρχουν πέντε βασικοί τομείς στους οποίους οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν από τις ιδιοφυείς ώρες συνεδρίες.

1. Ατομικότητα

Οι μαθητές σπάνια έχουν ευκαιρίες να εκφράσουν την ατομικότητά τους μέσα στα όρια ενός καθορισμένου σχεδίου μαθήματος. Οι συνεδρίες ωρών ιδιοφυΐας δίνουν στους μαθητές χρόνο να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο προσωπική σύνδεση με το θέμα.

2. Ερευνητικές Δεξιότητες

Μέρος ενός έργου ιδιοφυούς ώρας είναι η έρευνα. Διαδικτυακά, σε βιβλιοθήκη ή από πρώτο χέρι, ό,τι είναι πιο σχετικό με το θέμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν νωρίς ότι το να κάνουν τη δική τους έρευνα γύρω από ένα θέμα μπορεί να τους δώσει μια βαθύτερη κατανόηση.

3. Κοινωνικές Δεξιότητες

Ειδικά στις αρχές του έργου, η ώρα ιδιοφυΐας θα πρέπει να είναι πολύ συνεργατική. Θα ενθαρρύνετε τους μαθητές να μοιραστούν τις ιδέες τους και να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον. Η ώρα ιδιοφυΐας δεν έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό. Είναι να ακούγονται οι ιδέες του καθενός.

4. Δημιουργικότητα

Οι δημιουργικές δεξιότητες ενθαρρύνονται ιδιαίτερα στις ιδιοφυείς ώρες συνεδρίες. Η ενεργητική μέθοδος μάθησης επιτρέπει στους μαθητές να μαθαίνουν κάνοντας κάτι που τους αρέσει. Η δημιουργικότητα είναι συχνά μια υποανάπτυκτη δεξιότητα σε θέματα που είναι πιο ακαδημαϊκά, αλλά η δημιουργική επίλυση προβλημάτων έχει αξία τόσο στη μελέτη όσο και στην εργασία.

5. Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων

Ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων είναι ζωτικής σημασίας για τους φοιτητές καθώς προχωρούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ώρα ιδιοφυΐας το καλλιεργεί αυτό βάζοντας τους μαθητές να μοιράζονται την πρόοδό τους σε έργα. Τα εργαστήρια και οι ιδέες καταιγισμού ιδεών αποτελούν μέρος της διαδικασίας.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες στην ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και στον τρόπο επίλυσής τους, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη δεξιοτήτων κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Εισάγει επίσης την έννοια των λύσεων crowd-sourcing.

Πώς να εισαγάγετε το Genius Hour στην τάξη

Η ώρα ιδιοφυΐας μπορεί να ακούγεται δύσκολο να ενσωματωθεί. Η λήψη μιας ώρας την εβδομάδα προσθέτει πολύ χρόνο στο μάθημα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ή ενός έτους. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι. Αντί να θεωρείτε τις συνεδρίες εκτός του προγράμματος σπουδών, δοκιμάστε να τις συνδυάσετε με ένα θέμα που ήδη μαθαίνουν οι μαθητές.

Για παράδειγμα, οι μαθητές μέσων μπορεί να επωφεληθούν από ένα ανοιχτό έργο για την παραγωγή ενός podcast. Παρουσιάστε τους πρακτικές του πραγματικού κόσμου όπως απομακρυσμένες ομάδες εργασίας και να τους βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα ως αφετηρία.

Ομοίως, οι μαθητές επιχειρηματικών σπουδών θα μπορούσαν να μάθουν πολλά από την ανάπτυξη μιας εφαρμογής ή τον σχεδιασμό μιας εκκίνησης. Μπορείτε να ενσωματώσετε σύγχρονες επιχειρηματικές ιδέες όπως χτίζοντας μια κουλτούρα ποιότητας. Μπορείτε ακόμη να τους βοηθήσετε να απαντήσουν σε πρακτικές ερωτήσεις όπως τι είναι ένα CTI? Και να το κρατήσουν σχετικό με το έργο τους.

Και τα δύο αυτά παραδείγματα διδάσκουν ζωτικές δεξιότητες, αλλά αφήνουν χώρο για ατομική έκφραση. Αυτό που είναι σημαντικό εδώ δεν είναι μόνο η επιτυχία του έργου. Είναι επίσης τα μαθήματα που μαθαίνουν οι μαθητές στην πορεία.

Έργα Genius Hour σε πέντε βήματα

Όποιο κι αν είναι το έργο της ιδιοφυούς ώρας σας, υπάρχει μια καθορισμένη δομή που μπορείτε να ακολουθήσετε. Αυτό θα βοηθήσει τους μαθητές να επικεντρωθούν στην προώθηση των έργων τους. Θα εναπόκειται σε εσάς, ως δάσκαλος, να διασφαλίσετε ότι οι μαθητές θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να χρησιμοποιήσουν το χρόνο τους αποτελεσματικά.

Ερευνα

Το πρώτο βήμα είναι η έρευνα. Αφού ορίσετε το ευρύτερο θέμα για το έργο, ζητήστε από τους μαθητές να ερευνήσουν ιδέες. Στη συνέχεια, οργανώστε μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών όπου οι μαθητές μπορούν να μοιραστούν αυτά που έμαθαν.

Σε αυτό το στάδιο, ζητήστε από τους μαθητές σας να ολοκληρώσουν μια πρόταση έργου. Επανεξετάστε τα με τους μαθητές για να τους βοηθήσετε να βάλουν τις ιδέες τους στην επιφάνεια.

Σχεδίαση

Μόλις ολοκληρωθούν οι προτάσεις, προχωρήστε στον προγραμματισμό των έργων. Ενθαρρύνετε τους μαθητές να σκεφτούν πράγματα όπως υλικά ή εξοπλισμό που μπορεί να χρειαστούν, πώς θα προγραμματίσουν το χρόνο τους, εάν θα χρειαστούν χώρο έξω από την τάξη για να ολοκληρώσουν το έργο κ.λπ.

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το σημείο για να διδάξετε τους μαθητές σχετικά με τον προγραμματισμό και τη βασική διαχείριση έργου.

Δημιουργία

Μόλις τεθούν σε εφαρμογή τα σχέδια, ήρθε η ώρα να αφήσετε τους μαθητές σας να γίνουν δημιουργικοί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε οργανώσει έναν τρόπο ώστε οι μαθητές να ανατροφοδοτούν την πρόοδό τους στα έργα. Αυτό θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητες κριτικής σκέψης τους καθώς εξετάζουν τα δικά τους έργα και άλλα.

Μοιρασιά

Ζητήστε από τους μαθητές να μοιραστούν τόσο την πρόοδό τους όσο και τα τελικά αποτελέσματα με την ομάδα. Αυτό θα βοηθήσει τους μαθητές να συνεργαστούν για να λύσουν προβλήματα καθώς προχωρούν. Θα σας βοηθήσει να επισημάνετε τυχόν τομείς όπου οι μαθητές χρειάζονται υποστήριξη, επίσης.

Βεβαιωθείτε ότι οι μαθητές σας έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε την παρέμβαση σε κάθε λάθος. Μέρος του σκοπού της ώρας ιδιοφυΐας είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να βρουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα.

Αναλύοντας

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, αφιερώστε χρόνο για να τα εξετάσετε. Ενθαρρύνετε τους μαθητές να αναλογιστούν τις επιτυχίες τους και πού θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Κάνοντας αυτό, τόσο ως ομάδα όσο και ατομικά με τους μαθητές σας, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των διδαγμάτων.

Εικόνα Πηγή

Κοινές ιδέες για Οδηγίες έργου Genius Hour

Εντάξει, για να γνωρίζετε τη δομή για το έργο της ιδιοφυούς ώρας σας. Πώς, όμως, παίρνουμε ένα θέμα στην τάξη και το επεκτείνουμε σε ένα έργο ανοιχτού τύπου; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε πραγματικά να πάρετε οποιοδήποτε θέμα και να δώσετε στους μαθητές χώρο για εξερεύνηση.

Επιχειρηματικές Σπουδές: Επιχειρηματικές Δομές και Ιεραρχία

Αυτό φαίνεται σαν ένα αρκετά στεγνό και μη εμπνευσμένο μέρος για να ξεκινήσετε. Αυτό το καθιστά ένα καλό παράδειγμα του πώς τα έργα ιδιοφυούς ώρας μπορούν να ζωντανέψουν ένα θέμα. Ξεκινήστε με την πιο ανοιχτή ερώτηση στο θέμα – ποια είναι η επιχείρησή σας;

Αφήστε τους μαθητές να βρουν ιδέες για την ιδανική τους επιχείρηση. Εδώ είναι όπου οι συνεδρίες καταιγισμού ιδεών μπορούν να αφήσουν τις ιδέες των μαθητών να ζωντανέψουν. Χρησιμοποιήστε οπτικά βοηθήματα όπως τοίχοι λέξεων ή ακόμα και σύννεφα σκέψης σε έναν πίνακα.

Αφού περιορίσετε τις προτάσεις έργων, μπορείτε να αρχίσετε να καθοδηγείτε τους μαθητές στην έρευνα για περισσότερες πρακτικές ερωτήσεις. Ίσως η επιχείρησή τους να χρειαζόταν ένα τηλεφωνικό κέντρο. Θα πρέπει να ξέρουν πώς α σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνου έργα και ούτω καθεξής.

Προφανώς, ο στόχος εδώ δεν είναι να μεταφέρουμε αυτές τις επιχειρήσεις στην αγορά! Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι μαθητές μπορούν να εξετάσουν και να λύσουν τα πρακτικά προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν όταν ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Επιστήμη Υπολογιστών: Κωδικοποίηση και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Αυτές οι δεξιότητες έχουν μεγάλη ζήτηση στην τρέχουσα αγορά εργασίας. Ωστόσο, είναι γενικά πολύ συνεργατικές διαδικασίες. Είναι δύσκολο να διδάξετε τις δεξιότητες ζωής που χρειάζεται ένας μαθητής για αυτούς τους ρόλους, ενώ αποδεικνύεται η πολυπλοκότητα μιας γλώσσας κωδικοποίησης στην τάξη.

Τα έργα της ώρας ιδιοφυΐας είναι ιδανικά για τέτοιου είδους σενάρια. Δίνουν στους μαθητές χρόνο και κίνητρο για να συνεργαστούν σε ένα έργο. Και πάλι, ξεκινήστε με την πιο ανοιχτή ερώτηση που μπορείτε, όπως „Τι είδους εφαρμογή θα θέλατε να αναπτύξετε;“

Προσπαθήστε να ταιριάξετε τους μαθητές με παρόμοιες περιοχές ενδιαφέροντος καθώς συλλέγετε ιδέες. Δείξτε στους μαθητές πώς κάθε ένας από τους τομείς δεξιοτήτων ή ενδιαφερόντων τους μπορεί να συνδυαστεί για να ολοκληρώσει ένα έργο. Μην φοβάστε να κάνετε τις συνεδρίες άκρως συνεργατικές.

Για παράδειγμα, εάν οι μαθητές σας από το μάθημα των επιχειρηματικών σπουδών θα χρειάζονταν έναν προγραμματιστή εφαρμογών, αφήστε τους φοιτητές επιστήμης υπολογιστών να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο. Ίσως χρειάζονται κάποιον να κωδικοποιήσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ουράς κλήσεων για αυτό το τηλεφωνικό κέντρο.

Πηγή εικόνας

συμπέρασμα

Ο λόγος που ακόμη Οι επιτυχημένες εταιρείες χρησιμοποιούν ιδιοφυείς ώρες συνεδρίες είναι ότι μπορούν να διδάξουν δεξιότητες που συχνά αγνοούνται στα τυπικά μοντέλα μάθησης.

Ίσως χρειαστεί να ενσταλάξετε μια βασική επιχειρηματική ιδέα όπως τμηματοποίηση επισκεπτών ή διδάσκουν μια ευρύτερη αρχή όπως καλές πρακτικές ψυχικής υγείας σε σενάριο εξ αποστάσεως μάθησης. Η ώρα ιδιοφυΐας σάς επιτρέπει να ενσωματώσετε τόσο τις εργασιακές δεξιότητες όσο και τις δεξιότητες ζωής με τα ενδιαφέροντα των μαθητών για να διατηρήσετε τη δέσμευση σε υψηλά επίπεδα.

Schreibe einen Kommentar