Ένας θετικός τρόπος για να εξισορροπήσετε την εργασία και την ευεξία Ένας θετικός τρόπος για να εξισορροπήσετε την εργασία και την ευεξία

0
Ένας θετικός τρόπος για να εξισορροπήσετε την εργασία και την ευεξία Ένας θετικός τρόπος για να εξισορροπήσετε την εργασία και την ευεξία

Ως επιχειρηματίας, εργάζεστε σκληρά για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα κυλούν ομαλά. Η εύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ξεκούρασης μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταλήξετε να καείτε ή να αισθάνεστε εντελώς αγχωμένοι όλη την ώρα. Το να αφιερώνετε χρόνο για λίγη φροντίδα του εαυτού σας είναι καλό και για εσάς αλλά και για την επιχείρησή σας. Θα εξερευνήσουμε μόνο μερικούς τρόπους για να ενσωματώσετε την αυτοφροντίδα στη ζωή σας.

Ανοιχτόχρωμη γυναίκα που τρέχει σε μια πίστα με σκούρο κοστούμι παντελόνι, διασχίζει τη γραμμή τερματισμού, περνάει από μια κόκκινη κορδέλα που αντλεί γροθιά με χαμόγελο.
Ένας θετικός τρόπος για να εξισορροπήσετε την εργασία και την ευεξία

Εξάσκηση στο ρητό Οχι

Υπάρχει ένα παλιό ρητό, αν θέλεις να γίνει κάτι, δώσε το σε έναν πολυάσχολο άνθρωπο. Οι πολυάσχολοι άνθρωποι είναι απασχολημένοι επειδή είναι εκεί έξω για να κάνουν πράγματα. Ακούγεται σαν κάποιον που γνωρίζετε;

Αναμφίβολα, σας ζητείται να κάνετε πολλά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την επιχείρησή σας ή με εσάς προσωπικά. Κάνετε αυτά τα πράγματα επειδή προσπαθείτε να είστε χρήσιμοι ή επειδή πιστεύετε ότι αν δεν το κάνετε, θα απογοητεύσετε το άλλο άτομο ή επειδή αισθάνεστε απλά άσχημα λέγοντας όχι. Είναι πιθανό συνδυασμός και των τριών. Να ένα σημείο που πρέπει να θυμάστε, δεν μπορείτε να είστε τα πάντα για όλους τους ανθρώπους και να παραμένετε υγιείς και παραγωγικοί μόνοι σας. Αυτό δεν σημαίνει να είσαι εγωιστής. Εκείνες τις στιγμές που είστε πραγματικά αδύνατοι, είναι εντάξει να πείτε όχι. Και σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων, εκείνο το άτομο που ζητά τη βοήθειά σας θα τα καταφέρει χωρίς εσάς.

Διοχετεύστε την Ενέργειά σας

Η αυτοφροντίδα δεν σημαίνει απαραίτητα μια μέρα στο σπα ή κούνια στην αιώρα όλο το απόγευμα, αν και αυτοί είναι δύο υπέροχοι τρόποι για να χαλαρώσετε και να απομακρυνθείτε από τη δουλειά. Εάν είστε κάποιος που αγχώνεται να κάθεται και να μην κάνει τίποτα, τότε εστιάστε όλη αυτή την ενέργεια στο να βοηθήσετε τους άλλους. Εθελοντίστε για έναν σκοπό αυτό σημαίνει πολλά για σένα. Είτε βοηθάτε να γράψετε ομιλίες εκστρατείας για αυτόν τον φίλο που είναι υποψήφιος για δημοτικό συμβούλιο είτε οργανώνετε μια εκδήλωση δενδροφύτευσης στην κοινότητά σας, βάζετε την ενέργειά σας σε κάτι εκτός της δουλειάς και της επιχείρησής σας μπορεί να αισθάνεται καλά και πολύ ικανοποιητικό.

Πήγαινε αργά

Ενημερώστε το προσωπικό και τους πελάτες σας ποιο πρωί κάθε εβδομάδα δεν θα είστε διαθέσιμοι και αφιερώστε αυτόν τον χρόνο το πρωινό στο κρεβάτι, διαβάζοντας εκείνο το βιβλίο για το οποίο είστε πολύ κουρασμένοι τη νύχτα ή απλώς κάνετε μια βόλτα στο τετράγωνο ή στο αγαπημένο σας πάρκο. Βάλτε το στο πρόγραμμά σας όπως θα κάνατε συνήθως για οποιαδήποτε συνάντηση. Ξεχάστε το email σας, αφήστε τις κλήσεις σας να πάνε στον αυτόματο τηλεφωνητή και απενεργοποιήστε τις ειδήσεις. Στην πραγματικότητα, αποσυνδέστε τα πάντα. Αυτές οι λίγες ώρες μία φορά την εβδομάδα μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία

Η τεχνολογία μερικές φορές και άδικα αναφέρεται ως η αιτία μεγάλου μέρους του άγχους μας. Στην πραγματικότητα, από πολλές απόψεις, η τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη στη διαχείριση. Για παράδειγμα, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε καθοδηγώντας σας σε μια διαλογιστική και ειρηνική κατάσταση από οπουδήποτε. Οι φορητές συσκευές μπορούν να παρακολουθούν την υγεία σας για εσάς, όπως ο καρδιακός σας ρυθμός, η ψυχική υγεία και η ποιότητα του ύπνου σας. Η εκμάθηση του τρόπου επεξεργασίας ενός PDF είναι εύκολη, και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και κόπο για την αποστολή πολλαπλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνδυάζοντας όλες τις πληροφορίες σε ένα αρχείο με δυνατότητα κοινής χρήσης και επεξεργασίας. Κάντε την τεχνολογία φίλο σας, θα εκπλαγείτε πόσο υπέροχη σχέση μπορεί να είναι.

Pay It Forward

Αν δείτε έναν συνάδελφο υπάλληλο, φίλο ή μέλος της οικογένειας που παρατηρείτε ότι μπορεί να φτάσει σε εξάντληση, μοιραστείτε μερικά από αυτά που έχετε μάθει για να τους βοηθήσω επίσης. Ρωτήστε τους πώς είναι η αυτοφροντίδα για αυτούς και να είστε ανοιχτοί στον ορισμό του όρου, ακόμα κι όταν αυτός διαφέρει από τον δικό σας. Στη συνέχεια, ελέγχετε κάθε τόσο και δείτε εάν μπορεί να επωφεληθούν από μια ώθησή σας, βοηθώντας τους να θυμούνται τους στόχους αυτοεξυπηρέτησης που έχουν θέσει για τον εαυτό τους.

Η αυτοφροντίδα είναι ένα ζωτικό μέρος της ψυχικής μας υγείας και ευεξίας. Δεν είναι μόνο ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Είναι επίσης να αφιερώνουμε χρόνο για εμάς, να διοχετεύουμε την ενέργειά μας σε πράγματα που μας αναζωογονούν και στη συνέχεια να μοιραζόμαστε αυτά που μάθαμε με άλλους. Αν θυμόμαστε να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας με τον τρόπο που κάνουμε τους άλλους που μας ενδιαφέρουν, έχουμε όλη την έννοια της αυτοφροντίδας στα χέρια μας.

Όταν αναζητάτε τις καλύτερες τάξεις πιστοποίησης προπονητικής, επισκεφτείτε το Center for Certification Coaching. Παρακολουθήστε ένα δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για να λάβετε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Schreibe einen Kommentar